Oskar Kordalski Napisano 7 Lipca 2018 Zgłoszenie Udostępnij Napisano 7 Lipca 2018 (edytowane) Witam na wstępie wspomne że nie jestem zaawansowany. Mam pytanie czy wędka "mistrall stratus tele spin 2,40m 10-40g" (zdjęcie 1) nadaje sie do niezaawansowanego spinningu. Zamierzam używać przynęt ze zdjęcia nr. 2. Edytowane 8 Lipca 2018 przez hege Edycja tytułu tematu. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zwykły michał Napisano 8 Lipca 2018 Zgłoszenie Udostępnij Napisano 8 Lipca 2018 Z pewnością spełni swoje zadanie. 1 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Alexspin Napisano 9 Lipca 2018 Zgłoszenie Udostępnij Napisano 9 Lipca 2018 (edytowane) 20 godzin temu, zwykły michał napisał: Z pewnością spełni swoje zadanie. Nie miałbym takiej pewności. Po pierwsze, jeśli ciężar przynęt jest mniejszy niż 10g, to trudno będzie je rzucić na satysfakcjonującą odległość. Po drugie na szpuli kołowrotka jest zdecydowanie zbyt mało żyłki. Po trzecie nie mam nabożeństwa do teleskopowych spinningów. Łowić można nawet kijkiem leszczynowym (od takiego zaczynałem przed 60-ciu laty, tyle że wówczas było znacznie więcej ryb), ale komfort żaden. Szybko się zniechęcisz, albo kupisz sprzęt bardziej nadający się do spinningowania. Edytowane 9 Lipca 2018 przez Alexspin Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi