Oskar Kordalski Posted July 7, 2018 Report Share Posted July 7, 2018 (edited) Witam na wstępie wspomne że nie jestem zaawansowany. Mam pytanie czy wędka "mistrall stratus tele spin 2,40m 10-40g" (zdjęcie 1) nadaje sie do niezaawansowanego spinningu. Zamierzam używać przynęt ze zdjęcia nr. 2. Edited July 8, 2018 by hege Edycja tytułu tematu. 0 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
zwykły michał Posted July 8, 2018 Report Share Posted July 8, 2018 Z pewnością spełni swoje zadanie. 1 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Alexspin Posted July 9, 2018 Report Share Posted July 9, 2018 (edited) 20 godzin temu, zwykły michał napisał: Z pewnością spełni swoje zadanie. Nie miałbym takiej pewności. Po pierwsze, jeśli ciężar przynęt jest mniejszy niż 10g, to trudno będzie je rzucić na satysfakcjonującą odległość. Po drugie na szpuli kołowrotka jest zdecydowanie zbyt mało żyłki. Po trzecie nie mam nabożeństwa do teleskopowych spinningów. Łowić można nawet kijkiem leszczynowym (od takiego zaczynałem przed 60-ciu laty, tyle że wówczas było znacznie więcej ryb), ale komfort żaden. Szybko się zniechęcisz, albo kupisz sprzęt bardziej nadający się do spinningowania. Edited July 9, 2018 by Alexspin 0 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts