Alexspin Posted January 31, 2019 Report Share Posted January 31, 2019 (edited) Na jeziorze Wiżajno bezmyślni rybacy pozostawili pod lodem kilometry sieci, wikłają się w nie ryby i umierają. Takie są wyniki gospodarki rybackiej, a później dziwimy się, że nie ma ryb. Ciekawe czy odpowiedzialni za tę zbrodnię poniosą odpowiedzialność... Edited January 31, 2019 by wind edycja linków 2 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Ozet Posted January 31, 2019 Report Share Posted January 31, 2019 6 godzin temu, Alexspin napisał: Ciekawe czy odpowiedzialni za tę zbrodnię poniosą odpowiedzialność... Oj naiwny, naiwny... Alex, toż to klasyczna "znikoma społecznie szkodliwość czynu". 2 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Wolf39 Posted January 31, 2019 Report Share Posted January 31, 2019 Skurwysyństwo nie zna granic!!!!!!!(sorry za wyrażenie)alw szlak mnie trafił jak to zobaczyłem!! 2 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Docio Posted February 1, 2019 Report Share Posted February 1, 2019 (edited) W dniu 31.01.2019 o 10:24, Alexspin napisał: Ciekawe czy odpowiedzialni za tę zbrodnię poniosą odpowiedzialność... Mogliby, tak pokazowo dla sądów, aby powstała wreszcie jakaś skutecznie odstraszająca wykładnia. 1. Ze strony KZGW odebranie prawa dzierżawy. 2. Ze strony Min. Rol. kara za niewłaściwe gospodarowanie i skierowanie do sądu sprawy o dożywotni zakaz prowadzenia takiej działalności gospodarczej. 3. Ze strony Min. Środ. za niszczenie środowiska naturalnego i przyczynienie się do ewentualnej katastrofy środowiskowej. Kilkadziesiąt kilogramów śniętych i rozkładających się ryb skutecznie zimą spowoduje potężną przyduchę i to w rejonie najbardziej natlenionej wody. No a teraz pora się obudzić, bo to tylko piękny sen. P.S. Pomyliłem się w skrócie i nikt nie grzmi? Edited February 4, 2019 by Docio 4 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts