N3rQ Napisano 29 Sierpnia 2019 Zgłoszenie Udostępnij Napisano 29 Sierpnia 2019 (edytowane) Tak z ciekawości mam pytanie czy jesiotr ma wymiar czy woguóle można go zabierać z pzw? Bo nigdzie nie mogę tego znaleźć. Pzw katowice Edytowane 29 Sierpnia 2019 przez N3rQ Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jungu Napisano 29 Sierpnia 2019 Zgłoszenie Udostępnij Napisano 29 Sierpnia 2019 Jesiotr w Polsce jest pod ochroną - Ta odpowiedź chyba wystarczy... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Docio Napisano 29 Sierpnia 2019 Zgłoszenie Udostępnij Napisano 29 Sierpnia 2019 W rozporządzeniu o przydługiej nazwie z 18.10.2018 r: §7 ust 1 pkt 4a jesiotra ostronosego (Acipenser oxyrhynchus Mitchill) – od dnia 1 stycznia do dnia 31 grudnia Co ciekawe nie ma wymiaru ochronnego a zapis obowiązuje od 01.01.2009 r. Za to całkowicie zakazany połów jest w wodach PZW co ujmuje RAPR PZW. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
N3rQ Napisano 29 Sierpnia 2019 Autor Zgłoszenie Udostępnij Napisano 29 Sierpnia 2019 (edytowane) 3 godziny temu, jungu napisał: Jesiotr w Polsce jest pod ochroną - Ta odpowiedź chyba wystarczy... 3 godziny temu, Docio napisał: W rozporządzeniu o przydługiej nazwie z 18.10.2018 r: §7 ust 1 pkt 4a jesiotra ostronosego (Acipenser oxyrhynchus Mitchill) – od dnia 1 stycznia do dnia 31 grudnia Co ciekawe nie ma wymiaru ochronnego a zapis obowiązuje od 01.01.2009 r. Za to całkowicie zakazany połów jest w wodach PZW co ujmuje RAPR PZW. Wielkie dzięki właśnie w regulaminie wyczytałem że ma ochrone od 1 stycznia do 31 grudnia i wymiaru nie ma ;D haha Ps Złapałem jednego w wodzie pzw ale obstawiam że go ktoś inny wpuścił. Edytowane 29 Sierpnia 2019 przez N3rQ Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Docio Napisano 29 Sierpnia 2019 Zgłoszenie Udostępnij Napisano 29 Sierpnia 2019 To zależy gdzie. W Wielkopolsce sporo ZO zarybia jesiotrem jeziora, które ma we władaniu. Ma już całkiem miłe dla oka efekty. 2 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi