Jump to content

Łowienie na grunt kilka pytań

kojot692880745
 Share

Recommended Posts

Witajcie Drodzy Forumowicze. Od niedawna zacząłem swoją przygodę z wedkarstwem gruntownym z koszyczkiem a także próbowałem na metodę. Niestety bardzo słabo mi to idzie. W sklepie jest tyle zanet i przynęt że nie wiem co wybrać, preferujecie pellet czy normalna zanete sklepowa pomieszana z kukurydza i glina? Kulki czy kukurydzę a może pellet? Łowię na stawach hodowlanych 

Nie powinieneś mieć problemu ze złowieniem ryby na stawie hodowlanym na jakikolwiek zestaw, jeżeli łowisko jest oblegane, spróbuj zrobić zanętę 2 dni przed, zamknąć ją w wiadrze i dać jej skisnąć. Czasem ryby uczą się, że skiśnięta zanęta nie stwarza zagrożenia. Albo są po prostu przekarmione i nie będą brać przez najbliższe 2 miesiące :)

Ok dzięki chłopaki w taki sposób zostanę puki co przy kosyczku i zwykłej zanecie karpiowej która zrobię wcześniej a na włos kukurydzę bądź coś innego, dziwne po pierwszy raz jak byłem na tym stawię wrzuciłem na próbę kulki bananowe bo tylko takie miałem i ryby brały jak głupie a później próbowałem jeszcze kilka razy na kulki i zero reakcji