kojot692880745 Posted September 4, 2019 Report Share Posted September 4, 2019 Witajcie Drodzy Forumowicze. Od niedawna zacząłem swoją przygodę z wedkarstwem gruntownym z koszyczkiem a także próbowałem na metodę. Niestety bardzo słabo mi to idzie. W sklepie jest tyle zanet i przynęt że nie wiem co wybrać, preferujecie pellet czy normalna zanete sklepowa pomieszana z kukurydza i glina? Kulki czy kukurydzę a może pellet? Łowię na stawach hodowlanych Link to comment Share on other sites More sharing options...
kojot692880745 Posted September 4, 2019 Author Report Share Posted September 4, 2019 Kolejne pytanie czy lepiej łowić na koszyczek i pchać do niego zanete czy lepiej nie ciezarek a donecac ręcznie bądź proca? Link to comment Share on other sites More sharing options...
ryukon1975 Posted September 5, 2019 Report Share Posted September 5, 2019 Zadajesz pytania na które nie ma odpowiedzi. Jest wiele opcji i normalnie trzeba wybrać jedną z nich. Gdyby istniała jedna najlepsza to inne nie byłby stosowane. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Gustaw Morawski Posted September 5, 2019 Report Share Posted September 5, 2019 Nie powinieneś mieć problemu ze złowieniem ryby na stawie hodowlanym na jakikolwiek zestaw, jeżeli łowisko jest oblegane, spróbuj zrobić zanętę 2 dni przed, zamknąć ją w wiadrze i dać jej skisnąć. Czasem ryby uczą się, że skiśnięta zanęta nie stwarza zagrożenia. Albo są po prostu przekarmione i nie będą brać przez najbliższe 2 miesiące 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
kojot692880745 Posted September 5, 2019 Author Report Share Posted September 5, 2019 Ok dzięki chłopaki w taki sposób zostanę puki co przy kosyczku i zwykłej zanecie karpiowej która zrobię wcześniej a na włos kukurydzę bądź coś innego, dziwne po pierwszy raz jak byłem na tym stawię wrzuciłem na próbę kulki bananowe bo tylko takie miałem i ryby brały jak głupie a później próbowałem jeszcze kilka razy na kulki i zero reakcji Link to comment Share on other sites More sharing options...
zwykły michał Posted September 5, 2019 Report Share Posted September 5, 2019 On 9/4/2019 at 5:15 PM, kojot692880745 said: Kolejne pytanie czy lepiej łowić na koszyczek i pchać do niego zanete czy lepiej nie ciezarek a donecac ręcznie bądź proca? Spróbować i samemu wyciągnąć wnioski. Każde łowisko jest inne Link to comment Share on other sites More sharing options...
kojot692880745 Posted September 6, 2019 Author Report Share Posted September 6, 2019 Jasne to prawda. Może faktycznie są przekarmione ale w weekend pojadę to pokombinuje. Ostatnio z bratem na ciasto wylowilismy dwa amury 1,20 i 1.50 tylko musimy dopracować je bo niestety spada z haczyka jak coś lekko szarpnie Link to comment Share on other sites More sharing options...
zwykły michał Posted September 6, 2019 Report Share Posted September 6, 2019 (edited) A może zestaw jest źle złożony? Obciążenie, spławik, wielkość lub model haczyka. Być może ciasto jest niewinne Edited September 6, 2019 by zwykły michał Link to comment Share on other sites More sharing options...
kojot692880745 Posted September 6, 2019 Author Report Share Posted September 6, 2019 Hym może to i racja, cóż pokombinuje Link to comment Share on other sites More sharing options...
kojot692880745 Posted September 9, 2019 Author Report Share Posted September 9, 2019 A powiedzcie mi jeszcze co sadzicie o gotowych zanetach do metody? Testowaliscie je? Jeśli nie to co preferujecie na zanete. Oczywiście rozumiem że każdy staw i jezioro jest inne ale chodzi mi głównie o wasze doświadczenie Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts