ambi97 Posted January 28, 2020 Report Share Posted January 28, 2020 (edited) Witam, kolegów i koleżanki Mam dwa pytania. 1. Czy jeśli pole z podpiskiem,, Przynależność do koła'' jest nie uzupełnione czy to oznacza że nie mam jeszcze wybranego koła wędkarskiego?? 2.Czy mogę iść do któregoś z kół i dołączyć do niego?? Edited January 28, 2020 by ambi97 Link to comment Share on other sites More sharing options...
damian020626 Posted January 28, 2020 Report Share Posted January 28, 2020 Nie masz przynależności do żadnego koła, idź śmiało. Link to comment Share on other sites More sharing options...
ambi97 Posted January 28, 2020 Author Report Share Posted January 28, 2020 A mniej więcej ile wynosi składka koła? Link to comment Share on other sites More sharing options...
Docio Posted January 28, 2020 Report Share Posted January 28, 2020 Przynależność do konkretnego Koła jest z urzędu, czyli najpewniej należysz do tego, w którym zdawałeś egzamin. Komuś nie chciało się wpisać. Albo o czymś nie napisałeś. Nie ma składki Koła, jest składka członkowska związana z przynależnością do PZW. Wpłacając w swoim Kole część z niej w nim zostanie. Nie powinno być problemu ze zmianą Koła, jeśli będziesz chciał, podobnie jak z Okręgiem. Musisz tylko wiedzieć czego chcesz. 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
ambi97 Posted January 28, 2020 Author Report Share Posted January 28, 2020 (edited) Egzamin zdawałem w sklepie wędkarskim nie w kole. Edited January 28, 2020 by ambi97 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Alexspin Posted January 29, 2020 Report Share Posted January 29, 2020 (edited) Jeśli sklep jest uprawniony do egzaminowania, to znaczy, że współpracuje w tym zakresie z jakimś kołem. Z ewentualną zmianą przynależności nie ma problemu, wybierz okręg, w którym chcesz łowić, wybierz - należące do wybranego okręgu - koło najbliższe miejsca zamieszkania i idź wpłacić składki. Są dwie, krajowa i okręgowa - musisz wnieść obydwie, żeby otrzymać zezwolenie na wędkowanie w wodach wybranego okręgu. Edited January 29, 2020 by Alexspin 2 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Docio Posted January 29, 2020 Report Share Posted January 29, 2020 (edited) 10 godzin temu, ambi97 napisał: Egzamin zdawałem w sklepie wędkarskim nie w kole. Jak znam życie właściciel sklepu jest członkiem Zarządu Koła lub osobą wyznaczoną do egzaminowania. W sumie wychodzi tak jak napisał Alex. Edited January 29, 2020 by Docio 2 Link to comment Share on other sites More sharing options...
wind Posted January 29, 2020 Report Share Posted January 29, 2020 23 godziny temu, ambi97 napisał: Czy jeśli pole z podpiskiem,, Przynależność do koła'' jest nie uzupełnione czy to oznacza że nie mam jeszcze wybranego koła wędkarskiego?? Jeżeli masz legitymację członkowską to jesteś lub byłeś członkiem koła, które je wydało. Na pierwszej stronie jest pieczątka z nazwą, numerem i adresem koła. 3 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts