Michał Nawrocki Napisano 11 Lutego 2020 Zgłoszenie Udostępnij Napisano 11 Lutego 2020 Witam, ja z tematem nr 2 do szanownych kolegów , a wiec wędzisko - pomoc w kupnie, ryby : klen/ pstrag ( ale juz niejednokrotnie trafiał sie szczupak , raz nawet 70 cm) rzeka Wislok kolo Krosna a wiec rzeczka nie duza, w jednym miescu szybsza w innych powolna, łowienie z brzegu oraz łowienie brodząc w rzece. Prosilbym pomoc w dobraniu akcji , ugięcia modelu wedziska Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wędkarstwo z pasją Napisano 11 Lutego 2020 Zgłoszenie Udostępnij Napisano 11 Lutego 2020 (edytowane) Pstrągów jeszcze nie łowię choć mam na to nadzieję. Klenie natomiast z premedytacją. Do kleni używam kijów do 15g. . W tym momencie mam dwa ktore stosuję zamiennie i w zależności od warunków na łowisku wybieram dłuższy lub krótszy. Robinson Sashima Trout Spin 229cm i Robinson City Liner Perch Jig 270cm O Sashimie pisałem na blogu - Sashima Trout Spin 229cm 3-15g Edytowane 11 Lutego 2020 przez hege edycja linku 2 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Alexspin Napisano 12 Lutego 2020 Zgłoszenie Udostępnij Napisano 12 Lutego 2020 Podpowiedź dobra, miałbym tylko wątpliwości, czy te wędziska nie są zbyt sztywne, osobiście preferuję ugięcie MF, ale jeśli na nie łowiłeś, to znaczy, że zdadzą egzamin. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wędkarstwo z pasją Napisano 12 Lutego 2020 Zgłoszenie Udostępnij Napisano 12 Lutego 2020 Co do zasady na rzeki rzeczywiście polecane są "wolniejsze" o pełnym ugięciu. Ja jednak łowię często na przelewach gdzie woda ma 20 cm a pod nią kamienie i patyki. tam wymagana jest bardzo szybka reakcja stąd taki dobór. 2 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Alexspin Napisano 14 Lutego 2020 Zgłoszenie Udostępnij Napisano 14 Lutego 2020 Kumam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Riper Napisano 25 Lutego 2020 Zgłoszenie Udostępnij Napisano 25 Lutego 2020 Robinso Kinetik Trout 270 do 20 gr daje dobrze radę na pstragach i szczupakach. Dragon modarate II 270 do18g trochę bardziej miękki. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi