Kwadrans Posted March 4, 2020 Report Share Posted March 4, 2020 (edited) Witam, proszę o pomoc w doborze pierwszego zestawu do drgającej szczytówki. Łowić będę na rozległym jeziorze z brzegu, myślę że głębokość nie przekracza 6-7 metrów. Chciałbym aby sprzęt był w stanie wyciągnąć takie typowe "średniaki" z PZW. Leszcze, Liny, Karpie itp. I pytanie czy mogę również na taką drgającą szczytówkę uzbroić coś pod drapieżnika? Budżet to powiedzmy 500zł. Edited March 4, 2020 by Kwadrans Link to comment Share on other sites More sharing options...
ryukon1975 Posted March 4, 2020 Report Share Posted March 4, 2020 (edited) Do warunków jakie opisujesz proponuję jeden z zestawów jakie złożyłem w ubiegłym roku. Kij jest czuły dzięki czemu bardzo dobrze sprawuje się na stojącej wodzie. Jednocześnie całość jest na tyle mocna że pozwala spokojnie holować większe ryby. Kołowrotek Wędzisko. Całość na zdjęciu. Jeśli chodzi o kasę to jak dobrze poszukasz kupisz je za 450 zł czyli jeszcze na żyłkę i jakieś haki wystarczy. Kołowrotek i wędzisko na aukcjach. Poszukałem na szybko ofert w dobrych cenach. Edited March 4, 2020 by ryukon1975 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
wędkarstwo z pasją Posted March 5, 2020 Report Share Posted March 5, 2020 (edited) VDE-R Team Nano Core Feeder MX2 390cm 50-150g Jest lekka, szybka i czuła. Przy tym wyrzucie poradzi sobie z wyrzutem niewielkiego żywca. Edited March 5, 2020 by wind edycja linku Link to comment Share on other sites More sharing options...
zwykły michał Posted March 5, 2020 Report Share Posted March 5, 2020 Ze swojej strony polecę Jaxon Genesis Pro. Użytkuje wersję 3.3 m do 60g i radzi sobie bardzo dobrze. Celne rzuty, duża pierwsza przelotka a to ma wpływ na zasięg, brania nawet małych ryb są dobrze widoczne, ładnie ugina się w trakcie holu. Wrzucam przykładowe zdjęcie o jakiej wielkości rybach piszę. Twoje będą podobnej wielkości. Kołowrotek wziął bym Daiwa Ninja albo Ryobi Ecusima, wielkość 3000 lub 4000. Daiwe mam w domu a Ryobi to bliźniak Spro Passion. Obydwa sprawdzone w boju. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Kwadrans Posted March 10, 2020 Author Report Share Posted March 10, 2020 Dziękuje za odpowiedzi, czy może ma ktoś jeszcze jakieś propozycje abym miał nad czym myśleć? Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts