Cogito Napisano 4 Kwietnia 2020 Zgłoszenie Napisano 4 Kwietnia 2020 Witajcie, podzielicie się swoimi doświadczeniami w temacie plecionek pod okonie ? Czy jest jakaś różnica w kolorach ? Wody płytkie, raczej płynące i niewielkie. Zależy mi na widocznym dla oka kolorze. Pozdrawiam
ryukon1975 Napisano 5 Kwietnia 2020 Zgłoszenie Napisano 5 Kwietnia 2020 (edytowane) DRAGON Team Dragon/Momoi Fluo 0,06mm Używam tej z linku. Kolor dobieram do swoich potrzeb. Z rybami się nim nie chcę dzielić. Dlatego ostatie 100-150 cm przed przynęta maluję zawsze czarnym markerem. Ma to duże znaczenie przy niektórych gatunkach tzw. wzrokowcach. Klen, bolen, okoń. Można też tak postępować przy innych gatunkach. Edytowane 5 Kwietnia 2020 przez hege edycja linku 2
Cogito Napisano 5 Kwietnia 2020 Autor Zgłoszenie Napisano 5 Kwietnia 2020 4 godziny temu, ryukon1975 napisał: DRAGON Team Dragon/Momoi Fluo 0,06mm Używam tej z linku. Kolor dobieram do swoich potrzeb. Z rybami się nim nie chcę dzielić. Dlatego ostatie 100-150 cm przed przynęta maluję zawsze czarnym markerem. Ma to duże znaczenie przy niektórych gatunkach tzw. wzrokowcach. Klen, bolen, okoń. Można też tak postępować przy innych gatunkach. Dziękuję, bardzo fajny pomysł. To, czym malujemy, nie ma wpływu ?
ryukon1975 Napisano 5 Kwietnia 2020 Zgłoszenie Napisano 5 Kwietnia 2020 (edytowane) Zwykły marker nie osłabia plecionki. Aktualnie mam ten że zdjecia. Edytowane 6 Kwietnia 2020 przez ryukon1975 2
jungu Napisano 5 Kwietnia 2020 Zgłoszenie Napisano 5 Kwietnia 2020 Ja do końcówki dowiązuję ok. 60-80cm przyponu z fluorocarbonu 0,20, zauważyłem że znacznie wzrosła ilość brań w stosunku do zwykłej plecionki fluo żółtej bez przyponu. 2
Cogito Napisano 5 Kwietnia 2020 Autor Zgłoszenie Napisano 5 Kwietnia 2020 (edytowane) Fluorocarbon u mnie to obowiązek i tak, więc zastanawiam się czy kolor plecionki w ogóle ma znaczenie Edytowane 5 Kwietnia 2020 przez Cogito 1
wędkarstwo z pasją Napisano 5 Kwietnia 2020 Zgłoszenie Napisano 5 Kwietnia 2020 Ja od lat używam Robinson Phantom Spin 0,06. Do wyboru są dwa kolory zielony i żółty. Nie zauważyłem różnic jeśli chodzi o brania i kolor plecionki. Bywały jednak czasem takie dni, ze brania były lepsze jak miałem fluorocarbon.
Rekomendowane odpowiedzi