Cogito Posted April 4, 2020 Report Share Posted April 4, 2020 Witajcie, podzielicie się swoimi doświadczeniami w temacie plecionek pod okonie ? Czy jest jakaś różnica w kolorach ? Wody płytkie, raczej płynące i niewielkie. Zależy mi na widocznym dla oka kolorze. Pozdrawiam Link to comment Share on other sites More sharing options...
ryukon1975 Posted April 5, 2020 Report Share Posted April 5, 2020 (edited) DRAGON Team Dragon/Momoi Fluo 0,06mm Używam tej z linku. Kolor dobieram do swoich potrzeb. Z rybami się nim nie chcę dzielić. Dlatego ostatie 100-150 cm przed przynęta maluję zawsze czarnym markerem. Ma to duże znaczenie przy niektórych gatunkach tzw. wzrokowcach. Klen, bolen, okoń. Można też tak postępować przy innych gatunkach. Edited April 5, 2020 by hege edycja linku 2 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Cogito Posted April 5, 2020 Author Report Share Posted April 5, 2020 4 godziny temu, ryukon1975 napisał: DRAGON Team Dragon/Momoi Fluo 0,06mm Używam tej z linku. Kolor dobieram do swoich potrzeb. Z rybami się nim nie chcę dzielić. Dlatego ostatie 100-150 cm przed przynęta maluję zawsze czarnym markerem. Ma to duże znaczenie przy niektórych gatunkach tzw. wzrokowcach. Klen, bolen, okoń. Można też tak postępować przy innych gatunkach. Dziękuję, bardzo fajny pomysł. To, czym malujemy, nie ma wpływu ? Link to comment Share on other sites More sharing options...
ryukon1975 Posted April 5, 2020 Report Share Posted April 5, 2020 (edited) Zwykły marker nie osłabia plecionki. Aktualnie mam ten że zdjecia. Edited April 6, 2020 by ryukon1975 2 Link to comment Share on other sites More sharing options...
jungu Posted April 5, 2020 Report Share Posted April 5, 2020 Ja do końcówki dowiązuję ok. 60-80cm przyponu z fluorocarbonu 0,20, zauważyłem że znacznie wzrosła ilość brań w stosunku do zwykłej plecionki fluo żółtej bez przyponu. 2 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Cogito Posted April 5, 2020 Author Report Share Posted April 5, 2020 (edited) Fluorocarbon u mnie to obowiązek i tak, więc zastanawiam się czy kolor plecionki w ogóle ma znaczenie Edited April 5, 2020 by Cogito 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
wędkarstwo z pasją Posted April 5, 2020 Report Share Posted April 5, 2020 Ja od lat używam Robinson Phantom Spin 0,06. Do wyboru są dwa kolory zielony i żółty. Nie zauważyłem różnic jeśli chodzi o brania i kolor plecionki. Bywały jednak czasem takie dni, ze brania były lepsze jak miałem fluorocarbon. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts