Adamek4119 Napisano 28 Maja 2020 Zgłoszenie Napisano 28 Maja 2020 (edytowane) Witam. Mam pytanie Jakiej firmy i rozmiarze kupić obrotówki na szczupaka. Jakie jeszcze polecacie przynęty na szczupaka dla początkujących. Edytowane 28 Maja 2020 przez hege Edycja tytułu tematu.
wędkarstwo z pasją Napisano 29 Maja 2020 Zgłoszenie Napisano 29 Maja 2020 Ja zaczynałem od nr 3. Moje ulubione to Robinson Scale lub Tiger. Do tego Jaxon HS Wolf, Dragon Comet - Classic no i oczywiście Mepps Aglia. Jeśli chodzi o kolory używam wszystkich prócz tych jaskrawych kolorowych typu pomarańcz czy zieleń. Jeśli chodzi o inne przynęty to oczywiście wahadłówki jak Robinson Basic czy Polsping Mors Warto mieć przynęty gumowe jak Robinson Longinus, Diver czy Tanker. No i Strike Pro Piglet Shad 1
Alexspin Napisano 1 Czerwca 2020 Zgłoszenie Napisano 1 Czerwca 2020 Jak dotąd większość (90%) moich szczupaków złowiłem na wahadłówkę POLSPING Alga 2 i 3. Dobry jest również polecany przez Jakuba Mors. O obrotówkach już wszystko napisał Jakub. 1
jungu Napisano 1 Czerwca 2020 Zgłoszenie Napisano 1 Czerwca 2020 Ja dodam że moim numerem jeden na jeziorach jest Gnom w rozmiarze 2, a dzięki Aldze w rozmiarze L-1 jak na razie mam na koncie największą spinningową zdobycz - suma 105cm. 1
Rekomendowane odpowiedzi