Beksa Posted June 1, 2020 Report Share Posted June 1, 2020 Witam wszystkich amatorów i zawodowców. Ja jestem tym pierwszym i mam pytanie co kupić do wedkowania na jeziorko Łodke 3n czy Ponton Kolibri 3m. Prosze o fachowe porady. Pozdrawiam. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Alexspin Posted June 1, 2020 Report Share Posted June 1, 2020 Moim zdaniem podstawowe kryteria: 1. Jeśli masz możliwość transportu (przyczepka), lub stacjonowania w strzeżonej przystani, to wybrałbym łódkę. Jest trwalsza i mniej podatna na urazy mechaniczne od pontonu. 2. Jeśli możliwości transportowe są ograniczone i brak bezpiecznego miejsca stacjonowania, to ponton będzie praktyczniejszy. 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Beksa Posted June 1, 2020 Author Report Share Posted June 1, 2020 No jasna sprawa przyczepki nie mam ale nie ma problemu z zakupem..a z czego lepiej i wygodniej łowić?Chyba jednak łódka? Link to comment Share on other sites More sharing options...
Docio Posted June 1, 2020 Report Share Posted June 1, 2020 3 godziny temu, Beksa napisał: co kupić do wedkowania na jeziorko No własnie, co? Wszystko zależy od punktu widzenia i możliwości. Z punktu prawnego - tylko łódź. Z punktu bezpieczeństwa - łódź lub ponton. Z punktu komfortu - łódź. Z punktu wygody użytkowania - ponton lub łódź. Z punktu wszystkich powyższych - łódź lub jeśli posiada się naprawdę dużo kasy, to można i łódź pontonową albo jakiś specjalistyczny, np stricte wędkarski. Chodzi mi o przeznaczenie nadane przez producenta a nie handlarza w jakimś sklepie sportowym lub Allegro. 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
wędkarstwo z pasją Posted June 1, 2020 Report Share Posted June 1, 2020 Bez wątpienia łódka. Ponton wtedy kiedy nie masz możliwości trzymania łódki nad wodą lub transportu z przyczepką i musisz w aucie wozić. 2 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Alexspin Posted June 3, 2020 Report Share Posted June 3, 2020 W dniu 01.06.2020 o 14:02, Alexspin napisał: Moim zdaniem podstawowe kryteria: 1. Jeśli masz możliwość transportu (przyczepka), lub stacjonowania w strzeżonej przystani, to wybrałbym łódkę. Jest trwalsza i mniej podatna na urazy mechaniczne od pontonu. 2. Jeśli możliwości transportowe są ograniczone i brak bezpiecznego miejsca stacjonowania, to ponton będzie praktyczniejszy. W dniu 01.06.2020 o 15:33, wędkarstwo z pasją napisał: Bez wątpienia łódka. Ponton wtedy kiedy nie masz możliwości trzymania łódki nad wodą lub transportu z przyczepką i musisz w aucie wozić. Czyli wszystko jasne. 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Beksa Posted June 3, 2020 Author Report Share Posted June 3, 2020 Panowie dziękuje za opinie na temat Łodka czy Ponton.Wybieram łódke i po prostu dokupie przyczepke. Pozdrawiam:) 2 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts