Mattyx Posted June 5, 2020 Report Share Posted June 5, 2020 Witam, Jestem początkujący w spinningu, chcę jechać na okonie z wędką UL. Pytanie nasuwa się po tytule: jak dobrać sprzęt, aby szczupaki (zwłaszcza duże) nie były chętne do brania, a mimo to okonie atakowały? Jest jakiś sprawdzony sposób? Według wielu w przypadku szczupaków rozmiar przynęty wpływa na rozmiar ryby, czy to się potwierdza? Z góry dziękuję za odpowiedzi. 0 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
ryukon1975 Posted June 5, 2020 Report Share Posted June 5, 2020 Nic nie jesteś w stanie zrobić. Przyłowy się zdarzają każdemu kto łowi. 4 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
jungu Posted June 5, 2020 Report Share Posted June 5, 2020 Możesz co najwyżej kombinować z kolorami przynęt, mi osobiście najmniej szczupaki współpracowały na kolory ciemne, fiolety, motor oil, czerone itp. Chętnie na to jednak biorą okonie. Ale jak napisał Krzysiek - przyłowy i tak będą się zdarzały 3 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Alexspin Posted June 8, 2020 Report Share Posted June 8, 2020 Dokładnie tak, jak napisali Koledzy wyżej. Dodatkowa rada, nie używaj blach Gnom, Alga, Kalewa, Mors. Szczupaki w nich szczególnie gustują, 90% moich złowiłem właśnie na blachy. Najbardziej gustowały w Aldze Nr 2 lub 3. 1 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts