Kuba Gorczyca Posted July 31, 2020 Report Share Posted July 31, 2020 Cześć Czy mógł by ktoś podpowiedzieć mi w wyborze? Chce złożyć dobry zestaw na sandacze i szczupaki ale nie wiem czy wybrać żyłkę czy plecionkę. I jaka żyłka lub jaka plecionka. jakby ktoś mógł pomóc będę wdzięczny Link to comment Share on other sites More sharing options...
ryukon1975 Posted August 1, 2020 Report Share Posted August 1, 2020 Współczesny spinning pod te gatunki to tylko plecionka. Ja na wrzesień zakupiłem coś takiego robi bardzo dobre wrażenie jak na początek. Prawdziwa plecionka a nie jak niektóre sznurek nasiąkający wodą. Cena też nie przeraża biorąc pod uwagę ceny "topowych" plecionek. Tamte nie są na każdą kieszeń, szczególnie w Polsce. Link to comment Share on other sites More sharing options...
ródy Posted August 1, 2020 Report Share Posted August 1, 2020 Ja do spiningu na wymieńone gatunki używam plecionki 0,14 DRAGON R'N'S. Link to comment Share on other sites More sharing options...
wędkarstwo z pasją Posted August 31, 2020 Report Share Posted August 31, 2020 od 5 lat łowię głównie na plecionkę Robinson Phantom Green Spin. Bardzo dobry wybór biorąc pod uwagę stosunek ceny do jakości. Na blogu pisałem o niej kilka zdań wedkarstwozpasja.com Phantom Green Spin Link to comment Share on other sites More sharing options...
Alexspin Posted August 31, 2020 Report Share Posted August 31, 2020 (edited) Od dawna, z przerwami na eksperymenty używam MIKADO Fine Braid i uważam, że jest to plecionka, która zdecydowanie wykracza jakością poza cenę. Po wielu eksperymentach, za każdym razem wracam do niej. Teraz w kolorze białym, niemal niewidoczna w wodzie. Ps Na szczupaka i sandacza w zupełności wystarczy rozmiar 0,14. Edited August 31, 2020 by Alexspin 3 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts