Robertxxx Napisano 6 Października 2020 Zgłoszenie Udostępnij Napisano 6 Października 2020 (edytowane) Cześć, Wędkuję od tego sezonu, grunt Raz spróbowałem porzucać blaszką, bo mi coś drobnicę ganiało i wyciągnąłem okonia:) to moja jedyna obecnie zdobycz:) Chciałbym spróbować w niedalekiej przyszłości ponownie porzucać. Żeby mieć trochę frajdy chciałbym omijać zaczepy:) Czy ktoś z kolegów jest w stanie podpowiedzieć jaką przynętę kupić,żeby bardziej pływała po powierzchni, jakiś wobler? Chętnie jakiś link i opis czego.powinienem szukać:) Dzięki z góry, pozdrawiam Edytowane 6 Października 2020 przez Robertxxx Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Hubert Kopala Napisano 6 Października 2020 Zgłoszenie Udostępnij Napisano 6 Października 2020 Zywcowka na małym gruncie Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wind Napisano 6 Października 2020 Zgłoszenie Udostępnij Napisano 6 Października 2020 Godzinę temu, Hubert Kopala napisał: Zywcowka na małym gruncie Dział spining. 2 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Robertxxx Napisano 6 Października 2020 Autor Zgłoszenie Udostępnij Napisano 6 Października 2020 2 godziny temu, Hubert Kopala napisał: Zywcowka na małym gruncie Moze i racja i o tym też myslalem:) o ile chętnie wrzucę rybkę na patelnię, o tyle jakoś na żywca nie mam sumienia;) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Alexspin Napisano 7 Października 2020 Zgłoszenie Udostępnij Napisano 7 Października 2020 Chcesz unikać zaczepów, wypróbuj takie przynęty: Popper Sebille Frog Stickwalker wszelkiego rodzaju smużaki 1 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Robertxxx Napisano 7 Października 2020 Autor Zgłoszenie Udostępnij Napisano 7 Października 2020 9 godzin temu, Alexspin napisał: Chcesz unikać zaczepów, wypróbuj takie przynęty: Popper Sebille Frog Stickwalker wszelkiego rodzaju smużaki Dziekujevserdecznie za podpowiedz:) te poppery chyba sa spoko, a smuzaki (szczegolnie niektore;) wygladaja ciekawie Cos wybiore:) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wędkarstwo z pasją Napisano 7 Października 2020 Zgłoszenie Udostępnij Napisano 7 Października 2020 Jeśli powierzchnia jest czysta od roślinności to polecam poppery Np Robinson Pop Star, pisałem o nich na blogu Na starorzecza z popperem Jeśli natomiast również na powierzchni sa rośliny to polecam gumowe żabki jak Robinson Frog F 4,5 cm. Mają haki tylko do góry a układają się zawsze na brzuchu, nie sposób nimi zahaczyć zielsko. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Robertxxx Napisano 7 Października 2020 Autor Zgłoszenie Udostępnij Napisano 7 Października 2020 7 minut temu, wędkarstwo z pasją napisał: Jeśli powierzchnia jest czysta od roślinności to polecam poppery Np Robinson Pop Star, pisałem o nich na blogu Na starorzecza z popperem Jeśli natomiast również na powierzchni sa rośliny to polecam gumowe żabki jak Robinson Frog F 4,5 cm. Mają haki tylko do góry a układają się zawsze na brzuchu, nie sposób nimi zahaczyć zielsko. Dziękuję, Ciekawy artykul:) żaba wygląda swietnie, koszt wyzszy ciut, Zastanawiam sie jako amator czy szczupłe tak lubią zaby:) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wędkarstwo z pasją Napisano 7 Października 2020 Zgłoszenie Udostępnij Napisano 7 Października 2020 Oj lubią. Nie łowiłem na zabki co prawda gigantów ale takie 50-60cm tłuką jak szalone. Oczywiście im więcej żab w zbiorniku tym lepiej. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Robertxxx Napisano 7 Października 2020 Autor Zgłoszenie Udostępnij Napisano 7 Października 2020 (edytowane) Godzinę temu, wędkarstwo z pasją napisał: Oj lubią. Nie łowiłem na zabki co prawda gigantów ale takie 50-60cm tłuką jak szalone. Oczywiście im więcej żab w zbiorniku tym lepiej. Na wiśle chyba ciężej zatem z żabką;) LINK Edytowane 7 Października 2020 przez wind edycja linku Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wędkarstwo z pasją Napisano 7 Października 2020 Zgłoszenie Udostępnij Napisano 7 Października 2020 Teraz, Robertxxx napisał: Na wiśle chyba ciężej zatem z żabką;) https://m.pl.aliexpress.com/item/4001154176082.html?spm=a2g0n.productlist.0.0.5ffe6e158xlV9T&browser_id=f97f2d038212490c92016ca4a55a5d65&aff_trace_key=4b263e9509ba42ca95bb2640e26c4d90-1602084811910-01097-UneMJZVf&aff_platform=msite&m_page_id=17503b325d415b419092035730b419dbed51f13cc2&gclid=&_imgsrc_=ae01.alicdn.com%2Fkf%2FHfff984737a5545599652b3dc92433a2ek.jpg_640x640Q90.jpg_.webp Na Wiśle znacznie miej brań niz na wodzie stojącej, jak biorą to okonie i klenie. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Alexspin Napisano 8 Października 2020 Zgłoszenie Udostępnij Napisano 8 Października 2020 (edytowane) Poczytaj sobie: Z żabą na szczupaka Żaby ciąg dalszy Ps Moje żaby przezbroiłem w pojedynczy hak i leciutko dociążyłem brzuszki doklejając w miejscu gdzie uprzednio wychodziła kotwiczka śruciknę 0,5-2g w zależności od wielkości żabulca. Zdecydowanie poprawiło to efektywnoąć zacięcia, zasięg rzutu, jak również pracę przynęty. Używam głównie made in JAXON. Edytowane 8 Października 2020 przez Alexspin Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość HaDe Napisano 8 Czerwca 2021 Zgłoszenie Udostępnij Napisano 8 Czerwca 2021 (edytowane) Jako, że interesują mnie przynęty powierzchniowe, to napisz proszę o ile poprawiła się skuteczność zacięć? Mam w okolicy niewielki kaczy dołek, który mocno zarasta i łowienie popularnymi przynętami staje się niemożliwe. Może taka żaba dałaby radę. Edytowane 9 Czerwca 2021 przez HaDe Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Alexspin Napisano 9 Czerwca 2021 Zgłoszenie Udostępnij Napisano 9 Czerwca 2021 (edytowane) Cześć. Przed przezbrojeniem udawało się zaciąć 1 branie na trzy/cztery. Obecnie praktycznie co drugie, a że brania rzadkie, to insza inszość... Najlepsze efekty przynosi "posadzenie" żaby na liściu grążela, lub kępie wiszącej nad wodą trawy i ściągnięcie z pluskiem do wody, a następnie ściąganie krótkimi, a nawet bardzo krótkimi pociągnięciam samym nadgarstkiem. Kilka takich operacji i jeśli w pobliżu jest szczupak, to uderzenie murowane. Edytowane 9 Czerwca 2021 przez Alexspin Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi