Robertxxx Posted October 6, 2020 Report Share Posted October 6, 2020 (edited) Cześć, Wędkuję od tego sezonu, grunt Raz spróbowałem porzucać blaszką, bo mi coś drobnicę ganiało i wyciągnąłem okonia:) to moja jedyna obecnie zdobycz:) Chciałbym spróbować w niedalekiej przyszłości ponownie porzucać. Żeby mieć trochę frajdy chciałbym omijać zaczepy:) Czy ktoś z kolegów jest w stanie podpowiedzieć jaką przynętę kupić,żeby bardziej pływała po powierzchni, jakiś wobler? Chętnie jakiś link i opis czego.powinienem szukać:) Dzięki z góry, pozdrawiam Edited October 6, 2020 by Robertxxx Link to comment Share on other sites More sharing options...
Hubert Kopala Posted October 6, 2020 Report Share Posted October 6, 2020 Zywcowka na małym gruncie Link to comment Share on other sites More sharing options...
wind Posted October 6, 2020 Report Share Posted October 6, 2020 Godzinę temu, Hubert Kopala napisał: Zywcowka na małym gruncie Dział spining. 2 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Robertxxx Posted October 6, 2020 Author Report Share Posted October 6, 2020 2 godziny temu, Hubert Kopala napisał: Zywcowka na małym gruncie Moze i racja i o tym też myslalem:) o ile chętnie wrzucę rybkę na patelnię, o tyle jakoś na żywca nie mam sumienia;) Link to comment Share on other sites More sharing options...
Alexspin Posted October 7, 2020 Report Share Posted October 7, 2020 Chcesz unikać zaczepów, wypróbuj takie przynęty: Popper Sebille Frog Stickwalker wszelkiego rodzaju smużaki 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Robertxxx Posted October 7, 2020 Author Report Share Posted October 7, 2020 9 godzin temu, Alexspin napisał: Chcesz unikać zaczepów, wypróbuj takie przynęty: Popper Sebille Frog Stickwalker wszelkiego rodzaju smużaki Dziekujevserdecznie za podpowiedz:) te poppery chyba sa spoko, a smuzaki (szczegolnie niektore;) wygladaja ciekawie Cos wybiore:) Link to comment Share on other sites More sharing options...
wędkarstwo z pasją Posted October 7, 2020 Report Share Posted October 7, 2020 Jeśli powierzchnia jest czysta od roślinności to polecam poppery Np Robinson Pop Star, pisałem o nich na blogu Na starorzecza z popperem Jeśli natomiast również na powierzchni sa rośliny to polecam gumowe żabki jak Robinson Frog F 4,5 cm. Mają haki tylko do góry a układają się zawsze na brzuchu, nie sposób nimi zahaczyć zielsko. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Robertxxx Posted October 7, 2020 Author Report Share Posted October 7, 2020 7 minut temu, wędkarstwo z pasją napisał: Jeśli powierzchnia jest czysta od roślinności to polecam poppery Np Robinson Pop Star, pisałem o nich na blogu Na starorzecza z popperem Jeśli natomiast również na powierzchni sa rośliny to polecam gumowe żabki jak Robinson Frog F 4,5 cm. Mają haki tylko do góry a układają się zawsze na brzuchu, nie sposób nimi zahaczyć zielsko. Dziękuję, Ciekawy artykul:) żaba wygląda swietnie, koszt wyzszy ciut, Zastanawiam sie jako amator czy szczupłe tak lubią zaby:) Link to comment Share on other sites More sharing options...
wędkarstwo z pasją Posted October 7, 2020 Report Share Posted October 7, 2020 Oj lubią. Nie łowiłem na zabki co prawda gigantów ale takie 50-60cm tłuką jak szalone. Oczywiście im więcej żab w zbiorniku tym lepiej. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Robertxxx Posted October 7, 2020 Author Report Share Posted October 7, 2020 (edited) Godzinę temu, wędkarstwo z pasją napisał: Oj lubią. Nie łowiłem na zabki co prawda gigantów ale takie 50-60cm tłuką jak szalone. Oczywiście im więcej żab w zbiorniku tym lepiej. Na wiśle chyba ciężej zatem z żabką;) LINK Edited October 7, 2020 by wind edycja linku Link to comment Share on other sites More sharing options...
wędkarstwo z pasją Posted October 7, 2020 Report Share Posted October 7, 2020 Teraz, Robertxxx napisał: Na wiśle chyba ciężej zatem z żabką;) https://m.pl.aliexpress.com/item/4001154176082.html?spm=a2g0n.productlist.0.0.5ffe6e158xlV9T&browser_id=f97f2d038212490c92016ca4a55a5d65&aff_trace_key=4b263e9509ba42ca95bb2640e26c4d90-1602084811910-01097-UneMJZVf&aff_platform=msite&m_page_id=17503b325d415b419092035730b419dbed51f13cc2&gclid=&_imgsrc_=ae01.alicdn.com%2Fkf%2FHfff984737a5545599652b3dc92433a2ek.jpg_640x640Q90.jpg_.webp Na Wiśle znacznie miej brań niz na wodzie stojącej, jak biorą to okonie i klenie. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Alexspin Posted October 8, 2020 Report Share Posted October 8, 2020 (edited) Poczytaj sobie: Z żabą na szczupaka Żaby ciąg dalszy Ps Moje żaby przezbroiłem w pojedynczy hak i leciutko dociążyłem brzuszki doklejając w miejscu gdzie uprzednio wychodziła kotwiczka śruciknę 0,5-2g w zależności od wielkości żabulca. Zdecydowanie poprawiło to efektywnoąć zacięcia, zasięg rzutu, jak również pracę przynęty. Używam głównie made in JAXON. Edited October 8, 2020 by Alexspin Link to comment Share on other sites More sharing options...
Guest HaDe Posted June 8, 2021 Report Share Posted June 8, 2021 (edited) Jako, że interesują mnie przynęty powierzchniowe, to napisz proszę o ile poprawiła się skuteczność zacięć? Mam w okolicy niewielki kaczy dołek, który mocno zarasta i łowienie popularnymi przynętami staje się niemożliwe. Może taka żaba dałaby radę. Edited June 9, 2021 by HaDe Link to comment Share on other sites More sharing options...
Alexspin Posted June 9, 2021 Report Share Posted June 9, 2021 (edited) Cześć. Przed przezbrojeniem udawało się zaciąć 1 branie na trzy/cztery. Obecnie praktycznie co drugie, a że brania rzadkie, to insza inszość... Najlepsze efekty przynosi "posadzenie" żaby na liściu grążela, lub kępie wiszącej nad wodą trawy i ściągnięcie z pluskiem do wody, a następnie ściąganie krótkimi, a nawet bardzo krótkimi pociągnięciam samym nadgarstkiem. Kilka takich operacji i jeśli w pobliżu jest szczupak, to uderzenie murowane. Edited June 9, 2021 by Alexspin Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts