Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

Myśle żę po kilku godzinach poszukiwań znajdziesz na znanym kitajskim portalu handlowym  :P
KIlku godzinach bo po nazwie/numerze  nie znajdziesz zazwyczaj trzeba szukać po krztałcie....

Napisano

Ten akurat mam sprawdzony rozmiar 4 i 2. Miałam z nich 200 sztuk i żaden z nich sie nie rozwiązał a przepony mega wytrzymała. Jeżeli macie coś równie dobrego to chętnie wyprobuje :D

Napisano

Może warto samemu wiązać haki? Do wersji z łopatką do żylki i plecionki wystarczy jeden prosty jak cep węzeł. Mozna wykonać tylko w  "rencach" jak i z pomocą np igły krawieckiej.

Napisano
7 godzin temu, Wartburg napisał:

zazwyczaj trzeba szukać po krztałcie

Ma to swoją nazwę - Google szukanie odwrócone. Jest zdjęcie to wyszukanie potrwa kilka sekund.

7 godzin temu, Nat JK napisał:

Ten akurat mam sprawdzony rozmiar 4 i 2. Miałam z nich 200 sztuk i żaden z nich sie nie rozwiązał a przepony mega wytrzymała. Jeżeli macie coś równie dobrego to chętnie wyprobuje :D

To zwykły limerick. Wzór powszechny i stary jak samo wędkarstwo. Szukaj w znanych firmach, które powstały jeszcze w poprzednim stuleciu jak np Mustad. A co do wiązania to Wartburg ma rację.

Napisano
18 minutes ago, Nat JK said:

Tak to fakt, ale skoro można kupić zawiązane to wole zawiązane i tyle.

Wygodnictwo ;)

Nic nie poprawia nastroju bardziej niż wiązanie nowego przyponu kiedy ryby intensywnie żerują i czasu brak :D