wind Napisano 11 Kwietnia 2013 Autor Zgłoszenie Udostępnij Napisano 11 Kwietnia 2013 Chyba nie spojrzeli za okno Kwietniowy numer wychodzi w połowie marca, więc pewnie redakcja miała nadzieję .... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Docio Napisano 11 Kwietnia 2013 Zgłoszenie Udostępnij Napisano 11 Kwietnia 2013 Logistyka jest taka, że numer opracowuje się na dwa miesiące przed terminem. Jeśli chciałoby się robić to bardziej "na bieżąco" to potrzeba posiadać własną drukarnię, dystrybutora i kolportera z całą siecią. Nawet w takim przypadku numer będzie opracowany z miesięcznym wyprzedzeniem. No chyba, że cofniemy się do lat 70/80-tych kiedy to w majowym numerze opisywano rozpoczęcie połowów podlodowych. Kwietniowy ukazuje się w połowie marca ale opracowany był w lutym i lepiej się nie da uwzględniając prośby czytelników. Sam druk i dystrybucja to niemal dwa tygodnie. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość woldi Napisano 12 Kwietnia 2013 Zgłoszenie Udostępnij Napisano 12 Kwietnia 2013 Wiem Docio, a moje spostrzeżenie to raczej rozgoryczenie panującą pogodą Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Docio Napisano 12 Kwietnia 2013 Zgłoszenie Udostępnij Napisano 12 Kwietnia 2013 Woldi przepraszam, nie miałem nawet na myśli aby komukolwiek zrobić przykrość. Ot podałem tę informację, gdyż jestem świadomy, że większość nie wie o takich rzeczach, bo i po co skoro im do łowienia to całkiem niepotrzebne. W sumie i mnie też, i gdyby nie, co sam wiesz, też pewnie bym nie wiedział. A pogoda też mnie dołuje. Kilka dni temu zrobiłem opłaty, zajrzałem w rejestr a tam jak byk stało, że pod koniec marca przy całkiem ładnej pogodzie, w pięknych okolicznościach przyrody Portu Praskiego i z całkiem przyzwoicie gryzącymi rybkami spotkałem się na otwarciu sezonu z kumplami. Teraz jest niemal połowa kwietnia i śnieg dopiero co zniknął a wysoka woda na dniach podleje wszystko. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość woldi Napisano 12 Kwietnia 2013 Zgłoszenie Udostępnij Napisano 12 Kwietnia 2013 Woldi przepraszam, nie miałem nawet na myśli aby komukolwiek zrobić przykrość Nie no bez przesady najnormalniej w świecie pogoda już mnie wku...., bo podobnie do Ciebie zazwyczaj w marcu nad jeziorami przesiadywałem i już pierwsze nocki robiłem Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Docio Napisano 26 Października 2013 Zgłoszenie Udostępnij Napisano 26 Października 2013 Pamiętacie nasze rozmowy, jakiś czas temu, o poparzonych dorszach i trotkach? Są pierwsze dowody. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Ozet Napisano 26 Października 2013 Zgłoszenie Udostępnij Napisano 26 Października 2013 Było coś na temat porażonych ryb,bodajże na info,ale lepiej jak w tym temacie wypowiedzą się aborygeni,przepraszam,czyt.autochtoni,tubylcy,miejscowi. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wind Napisano 26 Października 2013 Autor Zgłoszenie Udostępnij Napisano 26 Października 2013 sprawa iperytu wraca jak bumerang co jakiś czas, w ubiegłym roku pojawił się na plaży w Ustce, na szczęście "po sezonie" . To co zalega na dnie Bałtyku skutecznie odstręcza mnie od spożywania np. fląder. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
stawny Napisano 22 Sierpnia 2014 Zgłoszenie Udostępnij Napisano 22 Sierpnia 2014 Dziś kupiłem WW na 09/14 i jestem zaskoczony, że powtarzają tematy o okoniach, i zdjęcia pod art. normanie nic nowego w tej gazecie, Chyba wolę Wędkarski Świat. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wind Napisano 22 Sierpnia 2014 Autor Zgłoszenie Udostępnij Napisano 22 Sierpnia 2014 Swojego czasu kupowałem równolegle oba wydawnictwa i niewiele się one od siebie rózniły, jeśli chodzi o zawartość merytoryczną, bez względu na punkt siedzienia te same ryby łowi się w konkretnych porach roku. Nikt prochu nie wymyśli i nie odkryje nowych upodobań np. leszczy. Zmieniają się jedynie rozwiązania techniczne, nowe firmy, sprzętowe nowinki. Dziś pozostaję przy prenumeracie WW, ta druga gazeta za bardzo ocieka jadem . Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
stawny Napisano 23 Sierpnia 2014 Zgłoszenie Udostępnij Napisano 23 Sierpnia 2014 Wind ocieka WŚ bo oni walczą z pzw a więcej tam o spinie i muchach, zresztą wędkarz polski już się skończył, chciałbym by ktoś wydawał gazetę o spinningu i łowieniu na feeder. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi