maksz100 Napisano 21 Kwietnia 2013 Zgłoszenie Udostępnij Napisano 21 Kwietnia 2013 Dziękuję Panowie za słowo otuchy , tylko @woldi malkontent ... . Będę łowił tym wędziskiem głównie z łódki więc nie ma problemu ciągłego trzymania wędziska w łapach. Jeżeli w niedzielę uda mi się zwodować łódkę to w następną będzie test praktyczny. To czekam na test praktyczny, bo ja dopiero planuje nockę, ale pewnie w tym tygodniu będzie jakaś okazja na "test" kija. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wind Napisano 10 Sierpnia 2014 Zgłoszenie Udostępnij Napisano 10 Sierpnia 2014 Cóż, po pnad roku użytkowania złego słowa nie moge powiedzieć, w pełni zgadzam się z innymi, pochlebnymi opiniami. Jedyne co mi przeszkadza to bardzo mała średnica szczytowej przelotki, w które blokuje się gumowy stoperek. Na szczęscie wędziska używam na płytkiej wodzie, i używam spławików mocowanych na stałe. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jotes Napisano 10 Sierpnia 2014 Zgłoszenie Udostępnij Napisano 10 Sierpnia 2014 (edytowane) Jedyne co mi przeszkadza to bardzo mała średnica szczytowej przelotki, w które blokuje się gumowy stoperek. Gdyby kiedyś przyszło Ci łowić przelotowo głębiej niż długość kija, spróbuj zrobić stoper żyłkowy (wiem, że wiesz ). Ja próbowałem różnych żyłek do tego i najlepsze wychodzą z żyłki 0,22. Wiążąc robię 8 oplotów, zostawiam końcówki po ok 3 mm i nie ma lipy - trzyma się jak diabli i nie przesuwa. Dodam jeszcze, że ja nie stosuję żadnych koralików i innych dupereli, przelotowy systemik do przypinania wagglera już sam w sobie spełnia tę rolę. U mnie też mała przelotka, jak to w odległościówce... Edytowane 10 Sierpnia 2014 przez Jotes Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi