Strzyżak Napisano 12 Kwietnia 2021 Zgłoszenie Napisano 12 Kwietnia 2021 Jak to jest z ostrością haczyków? Kiedyś słyszałem że ktoś sobie przygotował kilkadziesiąt przyponów na zawody, a w tamtym sezonie ja używałem tylko kilku, w zależności na co łowiłem. Jak często zmieniacie przypony, i kiedy wiecie że już nadszedł czas waszego haczyka? Pozdrawiam
mikolaj łódzki Napisano 12 Kwietnia 2021 Zgłoszenie Napisano 12 Kwietnia 2021 Ja robię tak że jak wbijanie przynęty na haczyk staję staję się upierdliwe/kłopotliwe to zmieniam. 3
m4ko Napisano 13 Kwietnia 2021 Zgłoszenie Napisano 13 Kwietnia 2021 (edytowane) Jest też coś takiego jak ostrzałka, obowiązkowa u każdego spinningisty, a ja ostrzę nią też haczyki do innych metod. Ale wiadomo, jest taki moment gdzie już metalu brakuje i wtedy należy zmienić. Edytowane 13 Kwietnia 2021 przez m4ko
zwykły michał Napisano 13 Kwietnia 2021 Zgłoszenie Napisano 13 Kwietnia 2021 16 hours ago, Strzyżak said: Kiedyś słyszałem że ktoś sobie przygotował kilkadziesiąt przyponów na zawody, a w tamtym sezonie ja używałem tylko kilku, w zależności na co łowiłem Kilkadziesiąt przyponów ale żyłka różnej długości i średnicy. Kilka modeli haczyków w różnych rozmiarach i wyjdzie na to że miał kilka identycznych. 1
Rekomendowane odpowiedzi