Jozef5 Posted August 6, 2021 Report Share Posted August 6, 2021 Witam kolegów wędkarzy, Ktoś zetknął się z tego typu obrotówką? Proszę o informacje gdzie można kupić lub ofertę sprzedaży- może być nowa lub używanaWażne: kolor paletki mosiądz, korpus w kształcie cześci przedniej rybki Link to comment Share on other sites More sharing options...
wędkarstwo z pasją Posted August 6, 2021 Report Share Posted August 6, 2021 Miałem kiedyś coś takiego Lucky John https://allegro.pl/oferta/lucky-john-blystka-trian-blade-long-6g-006-9475886387?utm_feed=aa34192d-eee2-4419-9a9a-de66b9dfae24&utm_content=supercena&utm_source=google&utm_medium=cpc&utm_campaign=_UZSD_pla_sport_turystyka_wędkarstwo_sport_fishing&ev_adgr=Wędkarstwo&gclid=Cj0KCQjwu7OIBhCsARIsALxCUaNIYOcCWxRJqE5VZrSeJ9J2wTJIl7RtwhsZurQp0dgUeBSvqwwdGK0aAjjnEALw_wcB 3 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Jozef5 Posted August 7, 2021 Author Report Share Posted August 7, 2021 dzięki nie to samo ale trochę podobna . Życzę dużo brań Link to comment Share on other sites More sharing options...
Docio Posted August 7, 2021 Report Share Posted August 7, 2021 Trochę przyjrzałem się tej obrotówce i nie wygląda mi ona na masową produkcję lecz zdecydowanie na rękodzieło. Pierwszy element jaki nie pasuje do masówki to brak koralików na początku i końcu korpusu. Drugi to chwost, który wygląda na zrobiony z naturalnego włosia a nie włóczki. Wzór/kształt paletki dość popularny wśród chyba wszystkich producentów i znalezienie czegoś podobnego nie powinno stanowić najmniejszej trudności, jak choćby to, to lub to. 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Jozef5 Posted August 8, 2021 Author Report Share Posted August 8, 2021 ja takrze łowię na różne obrotówki ta była niezwykle skuteczna ,nie umię określić przyczyny jej skuteczności dlatego skupiłem się na dwóch elementach , kształt i kolor paletki, oraz kształt korpusu , co do reszty to się z kolegą zgadzam. Pozdrawiam! Link to comment Share on other sites More sharing options...
Docio Posted August 8, 2021 Report Share Posted August 8, 2021 No to może, proszę nie brać zbytnio tego do siebie, wziąć sprawy we własne ręce? Wiele lat temu jak nie mogłem znaleźć w sklepach właściwych dla moich potrzeb spławików, to sam zacząłem takowe dłubać. Tak mi zostało do dziś i jedyne jakie kupuję to inne rękodzieła skutecznie omijając całą masówkę. Proszę zajrzeć tutaj, koszt niewielki nawet dla złożenia kilkunastu sztuk, niewspółmiernie niski do cen sklepowych, a reszta to kilka tanich narzędzi i nieco zdolności manualnych. Gładka paletka o tym kształcie to idealny produkt wyjściowy. Pilnik iglak trójkątny i kilka minut precyzyjnych pociągnięć wystarczy na stworzenie kopii. Jakby kształt był też nieco większy to spokojnie można dopiłować bez wysiłku. Korpusem zbytnio bym się nie przejmował, w końcu cała robotę w obrotówce robi paletka. 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Alexspin Posted August 9, 2021 Report Share Posted August 9, 2021 Jeśli to nie jest produkcja taśmowa, to nie liczyłbym na powtarzalność skuteczności nawet takiej samej obrotówki rękodzielniczej. Nawet bardzo precyzyjne odtworzenie nie będzie ideałem. Dbaj o nią, żeby jej nie utracić, a najlepszym sposobem będzie zaniechanie jej używania... 2 Link to comment Share on other sites More sharing options...
krawczynski Posted May 23, 2022 Report Share Posted May 23, 2022 Sprawdź obrotówki Sneck - na pewno mieli identyczne albo bardzo podobne! Link to comment Share on other sites More sharing options...
Alexspin Posted May 25, 2022 Report Share Posted May 25, 2022 Przyznaję 2 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts