Borsuk Napisano 12 Października 2021 Zgłoszenie Napisano 12 Października 2021 Jako ze jestem poczatkujacy jesli chodzi o polowy na slonych wodach mam nurtujace mnie pytanie - coz to za ryba? Jesli ktos jest w stanie odpowiedziec to bardzo prosze.
Alexspin Napisano 13 Października 2021 Zgłoszenie Napisano 13 Października 2021 (edytowane) Wygląda mi to na cierniczka północnego (Pungitius pungitius) ale prezentacja mocno maskująca wygląd, nie widać szczegółów. Edytowane 13 Października 2021 przez Alexspin 1
Docio Napisano 13 Października 2021 Zgłoszenie Napisano 13 Października 2021 Mnie intryguje ta charakterystyczna kropka na ogonie, którą kojarzę ale nijak przypomnieć sobie nie mogę gatunku. 1
Alexspin Napisano 13 Października 2021 Zgłoszenie Napisano 13 Października 2021 Właśnie taką mają cierniczki, ten podhaczony jest dość jasno ubarwiony, ale może to być wpływ środowiska. Ale nie upieram się. 1
jungu Napisano 13 Października 2021 Zgłoszenie Napisano 13 Października 2021 To na 100% nie cierniczek. One na grzbiecie mają oddzielone od siebie kolce. Ten osobnik że zdjęcia ma kolce ale na "wachlarzu". W dodatku te małe zęby go wykluczają. 2
Alexspin Napisano 14 Października 2021 Zgłoszenie Napisano 14 Października 2021 (edytowane) Muszę przyznać Ci rację. Nie zwróciłem uwagi na to, że kolce grzbietowe są zrośnięte błoną. Jeszcze dodatkowo, ta plamka na przednich kolcach... Ale dylemat pozostał, ciekawe czy ktoś zidentyfikuje tego stworka. Edytowane 14 Października 2021 przez Alexspin 1
Docio Napisano 14 Października 2021 Zgłoszenie Napisano 14 Października 2021 2 godziny temu, Alexspin napisał: Ale dylemat pozostał, ciekawe czy ktoś zidentyfikuje tego stworka. Można by było ale zapewne jest jak zwykle. My myślimy o Bałtyku a autor zaraz wypali, że to morze Czerwone. Bez konkretnej lokalizacji nawet nie próbuję się brać za szukanie. 1
jungu Napisano 14 Października 2021 Zgłoszenie Napisano 14 Października 2021 (edytowane) Ja bym obstawiał że to może być Bass Małogębowy, tym bardziej że lokalizacja użytkownika (Kopenhaga) pokrywa się z miejscem występowania. Bass małogębowy Jeśli to nie Bass to wygląd a w szczególności zęby mogą sugerować młodą Tautogę, choć występowanie (ocean Atlantycki) trochę miesza. Zdjęcie młodej Tautogi Edytowane 14 Października 2021 przez jungu 2
Alexspin Napisano 14 Października 2021 Zgłoszenie Napisano 14 Października 2021 (edytowane) Na bassa raczej to nie wygląda, ale tautoga faktycznie mogłaby być, tym bardziej że z Atlantyku do Kopenhagi nie jest aż tak daleko, żeby nie mogła się zabłąkać Edytowane 18 Października 2021 przez Alexspin 1
Borsuk Napisano 18 Października 2021 Autor Zgłoszenie Napisano 18 Października 2021 Byl to przypadkowy zaczep u wybrzezy Kopenhagi z zamyslem na dorsza. Czyli oczywiscie Baltyk.
Rekomendowane odpowiedzi