kamilc Posted December 11, 2012 Report Share Posted December 11, 2012 Witam szanownych kolegów Jako, że zbliża się końcówka sezonu na sandacza chciałem się dowiedzieć na jakie przynęty w tym sezonie złapaliście największe okazy... Ja osobiście korzystam z klasyka z gumy w kolorze perłowej. Słyszałem także dużo dobrego o kogutach na sandacze - jednak nie mogę się do nich przemóc A jakie są wasze ulubione przynęty na tą rybę? Link to comment Share on other sites More sharing options...
wójcik Posted March 24, 2013 Report Share Posted March 24, 2013 siema najlepsza na sandacza jest ukleja taka okolo 10cm,nie może być za mała,zazbrajasz ją i jest okej,sprawdzone w 100%,spruboj a nie pożałujesz,elo Link to comment Share on other sites More sharing options...
wind Posted March 24, 2013 Report Share Posted March 24, 2013 to zależy na jakich wodach łowisz. Link to comment Share on other sites More sharing options...
szantopierz Posted March 26, 2013 Report Share Posted March 26, 2013 można też uzbroić kiełbia ( gatunek gobio gobio) zależy od tego co w ekosystemie jest bardziej dostępne... testowałem też metode dropshota wersja gruntowa... z tym że na haku siedzi ukleja lub kiełb bardzo dobre efekty. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Hubi Posted March 27, 2013 Report Share Posted March 27, 2013 Ja najwięcej sandaczy w 2012 złapałem na gumki Bass Assassin w kolorze srebrnym z seledynowym ogonkiem lub brąz-fiolet Link to comment Share on other sites More sharing options...
grzybek Posted May 28, 2013 Report Share Posted May 28, 2013 Moją ulubioną przynętą na sandacza jest perłowy Manns 3" na główce jigowej 12-15g, hak 3-4/0 W zeszłym roku przekonałem się,że można je łowić także na 2" przynęty z dobrym skutkiem. Dużo zależy od przejrzystości wody. Link to comment Share on other sites More sharing options...
stawny Posted September 2, 2014 Report Share Posted September 2, 2014 Ripper fluo i perła z Relaxa, ewentualnie koguty jaskrawe szczupakowe Link to comment Share on other sites More sharing options...
LarryKowalsky Posted January 11, 2015 Report Share Posted January 11, 2015 W moim przypadku najlepiej się sprawdzają gumy imitujące ukleję. Firmy Relaks, Manns, SavageGear. Nie wyobrażam sobie również łowienia bez kogutów, które w moim przypadku są doskonałą alternatywą dla gumek. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts