zwykły michał Napisano 30 Czerwca 2022 Zgłoszenie Napisano 30 Czerwca 2022 W życiu nie miałem nawet jednej rzeczy od nich i nie mogę niczego powiedzieć. Z kołowrotków wybieram Daiwe, Shimano i Spro, reszta to margines jako ciekawostka.
Docio Napisano 30 Czerwca 2022 Zgłoszenie Napisano 30 Czerwca 2022 (edytowane) 1 godzinę temu, zwykły michał napisał: W życiu nie miałem nawet jednej rzeczy od nich Nie mam obiekcji względem techniki lub jakości lecz względem serwisu i obsługi klienta. Szkoda zachodu i późniejszych nerwów. Co do Twoich wyborów, to Daiwa dekadę temu mocno się rozrosła po różnych krajach przez co ceny mocno spadły i łatwo w ten sposób przeprowadzić wstępną selekcję. Wyjątkiem jest Daiwa Szkocja, co sama zaczyna zaznaczać, przez co podkreśla jakość wyrobów wychodzących z tej filii. Pozwól, że przedstawię jeden z wyrobów. u mnie i u Ciebie. Patrząc na kurs walut to u mnie jest o 100 pln tańszy i to bez obniżki. A przy okazji, na pewno znana Ci firma MAD wykupiła sporo patentów DAM i już wypuszcza własny sprzęt z tymi dodatkami. Edytowane 30 Czerwca 2022 przez Docio 2
zwykły michał Napisano 30 Czerwca 2022 Zgłoszenie Napisano 30 Czerwca 2022 Przejrzałem kilka ofert i przyznam, że wybrałeś naprawdę konkurencyjną cenę Ciekawe skąd taka różnica. W Polsce VAT jest trochę wyższy i mimo wszystko można dużo taniej kupić. Daiwa Szkocja ma wyższe koszty produkcji ale oszczędzają na transporcie z drugiego końca świata. Niech sobie wypuszczają co chcą. Na mnie nie zarobią
Docio Napisano 30 Czerwca 2022 Zgłoszenie Napisano 30 Czerwca 2022 21 minut temu, zwykły michał napisał: Niech sobie wypuszczają co chcą. Na mnie nie zarobią Jakieś koleżeńskie istotne informacje? Pytam, bo akurat mnie te nowości zainteresowały a nie chciałbym się naciąć. 1
zwykły michał Napisano 30 Czerwca 2022 Zgłoszenie Napisano 30 Czerwca 2022 Nie spotkałem się z żadną informacją na temat jakości. Kompletnie nic a dużo czytam. Porozmawiam w wędkarskim ale chyba nie widziałem niczego. Wiem od niego, że kołowrotki Sonic to tragedia jakich mało. Było dużo zwrotów od klientów i przestał sprzedawać Znamy się bardzo długo i współpracujemy na gruncie handlowym więc opinie dostaję szczere. 1
ryukon1975 Napisano 1 Lipca 2022 Zgłoszenie Napisano 1 Lipca 2022 W dniu 29.06.2022 o 08:01, mikolaj łódzki napisał: Chyba nie ma kołowrotków całkowicie stalowych (pomijając dodatki gatunkowe i elementy wykończenia). A kołowrotków z dużą ilością metalu szukałbym przy dziale morskim. Oczywiście że nie ma kołowrotków całkowicie stalowych to taki może nie do końca trafiony skrót myślowy od kołowrotków z stopów metali.
Docio Napisano 1 Lipca 2022 Zgłoszenie Napisano 1 Lipca 2022 19 minut temu, ryukon1975 napisał: Oczywiście że nie ma kołowrotków całkowicie stalowych to taki może nie do końca trafiony skrót myślowy od kołowrotków z stopów metali. Skrót myślowy dotyczący wyłącznie kołowrotków ze stałą szpulą. Jak uwzględni się centerpiny to...no właśnie. 2
Rekomendowane odpowiedzi