Jan-ek Napisano 26 Lipca 2022 Zgłoszenie Udostępnij Napisano 26 Lipca 2022 Mam pytanie jak przyrządzić mięso szczupaka aby było długo świeże (Nie chce zamrażać ) Chodzi o jakiś sposób typu gotowanie kilka godzin itp Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jungu Napisano 26 Lipca 2022 Zgłoszenie Udostępnij Napisano 26 Lipca 2022 Żeby mięso ryby było świeże dłuższy czas to albo mrożenie, albo wędzenie (najlepiej na zimno), można też mięso wysuszyć, ale to proces zajmujący dużo czasu. Samo gotowanie nie pomoże, chyba że zrobisz jakieś weki np. z zalewą octową. I ostatni proces jaki mi przychodzi do głowy to solanka. 3 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jan-ek Napisano 26 Lipca 2022 Autor Zgłoszenie Udostępnij Napisano 26 Lipca 2022 Niestety z tego co wiem to unia zabrania nam wędzić 7 minut temu, jungu napisał: Żeby mięso ryby było świeże dłuższy czas to albo mrożenie, albo wędzenie (najlepiej na zimno), można też mięso wysuszyć, ale to proces zajmujący dużo czasu. Samo gotowanie nie pomoże, chyba że zrobisz jakieś weki np. z zalewą octową. I ostatni proces jaki mi przychodzi do głowy to solanka. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mikolaj łódzki Napisano 26 Lipca 2022 Zgłoszenie Udostępnij Napisano 26 Lipca 2022 (edytowane) Unia zabroniła wędzenia tradycyjnego. Ale z użyciem wędzarni za kilka tysięcy i z niemiec zasilanej prądem i karmionej pelletem też z niemiec to jest to legalne. Ale ten przepis jest tylko dla przemysłu i usług a nie osób prywatnych. Jeżeli nie masz możliwości wędzenia to sprawdź konfitowanie. Nie wiem czy sprawdzi się przy rybach ale spróbować nie zaszkodzi. Edytowane 26 Lipca 2022 przez mikolaj łódzki 1 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jungu Napisano 26 Lipca 2022 Zgłoszenie Udostępnij Napisano 26 Lipca 2022 25 minut temu, Jan-ek napisał: Niestety z tego co wiem to unia zabrania nam wędzić hmm... pierwsze słyszę. Do tego jak wytłumaczyć fakt iż właśnie wróciłem z Krynicy morskiej, a tam co 500m własna przydomowa wędzarnia i ryby na sprzedaż? Wędzarnie tradycyjne opalane zrębkami z bukowiny. Nawet podczas otwarcia sklepu w godzinach popołudniowych widać było że kolejna partia ryb na następny dzień się wędziła. 3 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zwykły michał Napisano 26 Lipca 2022 Zgłoszenie Udostępnij Napisano 26 Lipca 2022 (edytowane) 44 minutes ago, jungu said: hmm... pierwsze słyszę. Pewnie słyszałeś ale tak dawno temu że zdążyłeś zapomnieć 54 minutes ago, mikolaj łódzki said: Unia zabroniła wędzenia tradycyjnego. Ale z użyciem wędzarni za kilka tysięcy i z niemiec zasilanej prądem i karmionej pelletem też z niemiec to jest to legalne. Chyba, że coś się zmieniło ? Edytowane 26 Lipca 2022 przez zwykły michał dopisek 1 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jan-ek Napisano 26 Lipca 2022 Autor Zgłoszenie Udostępnij Napisano 26 Lipca 2022 No nic czym jest zabawa bez ryzyka 3 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Jeśli chcesz dodać odpowiedź, zaloguj się lub zarejestruj nowe konto
Jedynie zarejestrowani użytkownicy mogą komentować zawartość tej strony.
Zarejestruj nowe konto
Załóż nowe konto. To bardzo proste!
Zarejestruj sięZaloguj się
Posiadasz już konto? Zaloguj się poniżej.
Zaloguj się