CezaryM Posted December 27, 2022 Report Share Posted December 27, 2022 Chcę kupić karpiówkę, jestem początkującym i nie chce wydać dużo pieniędzy. Czy jest jakaś różnica pomiędzy karpiówką Jaxon zaffira 3.30 3lbs, a Jaxon tenesa 3.30 3 lbs cenowo wyglądają podobnie i parametry mają niby te same ale nie mam pewności która będzie lepsza. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Popular Post mikolaj łódzki Posted December 28, 2022 Popular Post Report Share Posted December 28, 2022 Zaffira to ex tenesa. Zauważyłem że Jaxon ma w swojej ofercie kilka stałych półkek cenowych ale zmienia nazwę produktu. Może kombinuje cosik przy splocie, kompozycie, kompozycij żywic, metodzie produkcyjnej etc. Aczkolwiek wątpię żeby były to zmiany potężne. Reasumując inżynieria znaczkowa. 5 Link to comment Share on other sites More sharing options...
zwykły michał Posted December 28, 2022 Report Share Posted December 28, 2022 Mogą mieć inne przelotki ale czy lepsze? 3 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Popular Post ryukon1975 Posted December 28, 2022 Popular Post Report Share Posted December 28, 2022 Trudno szukać jakości w wędzisku które kosztuje tyle co 2 kg kiełbasy. Porównywać nawet nie warto próbować. Ot zrobili z tego co akurat było pod ręką. Wydanie z wtorku może się różnić od tego z poniedziałku. Miałem tak z Mikado Ultraviolet feeder 3,9 m cw 120 g. Przelotki zostały pocięte przez żyłkę w ciągu kwartału. Zaś znajomy który kupił taki sam kij łowi nim do dziś. Niby to samo ale tylko z nazwy. 5 Link to comment Share on other sites More sharing options...
zwykły michał Posted December 28, 2022 Report Share Posted December 28, 2022 6 hours ago, ryukon1975 said: Trudno szukać jakości w wędzisku które kosztuje tyle co 2 kg kiełbasy. Porównywać nawet nie warto próbować. Okrutne porównanie Identyczna długość transportowa i waga. Nie ma sensu szukać więcej różnic i podobieństw. Wybrałbym tą której design bardziej mi pasuje. 3 Link to comment Share on other sites More sharing options...
ryukon1975 Posted December 28, 2022 Report Share Posted December 28, 2022 (edited) Bardzo okrutne wiem. Dawniej coś się tu liczyło "za flaszkę wódki" niestety obecny "rząd" znacznie zmienił przelicznik. Wolę pracować za kilo kiełbasy jak za flaszkę. Waluta się znacznie zmieniła. Edited December 28, 2022 by ryukon1975 3 Link to comment Share on other sites More sharing options...
zwykły michał Posted December 28, 2022 Report Share Posted December 28, 2022 (edited) Jakoś wolę przelicznik na wódkę Sam pije od wielkiego święta ale jakoś bardziej do mnie przemawia. Zdaje się, że podrożeje po Nowym Roku. Edited December 28, 2022 by zwykły michał Dopisek 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
ryukon1975 Posted December 28, 2022 Report Share Posted December 28, 2022 Jednak temat ogarnąłeś. Połówka dobrego bimbru w produkcji kilka złotych. Złej kiełbasy nikt nie przyniesie bo wstyd a dobra 40-50 PLN. 3 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Krawiec77 Posted January 12 Report Share Posted January 12 ryukon1975 Sprawdzałeś czy przecinanie przelotek przez żyłkę nie jest przypadkiem złym doborem wielkości młynka U mnie tam w mikado było ale może tylko u mnie Link to comment Share on other sites More sharing options...
zwykły michał Posted January 12 Report Share Posted January 12 Co ma wielkość młynka do przecinania przelotek przez żyłkę? Jeżeli przelotki są do .y to nie ma rady. 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts