Drip Brek Napisano 23 Czerwca 2023 Zgłoszenie Udostępnij Napisano 23 Czerwca 2023 czy jesli mam oplacona karte wedkarska w okregu warszawskim to jak chce pojechac do olsztyna to musze ponownie oplacac karte czy moge lowic bez problemu Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Ubertroll Napisano 23 Czerwca 2023 Zgłoszenie Udostępnij Napisano 23 Czerwca 2023 (edytowane) Możesz łowić pod warunkiem, że będziesz się kitrał w krzakach, a jak kogoś zobaczysz, to szybko dasz dyla! To taki dodatkowy, gratisowy zastrzyk adrenaliny. Ja też KARTY nie opłacam. Edytowane 23 Czerwca 2023 przez Ubertroll Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Drip Brek Napisano 23 Czerwca 2023 Autor Zgłoszenie Udostępnij Napisano 23 Czerwca 2023 2 godziny temu, Ubertroll napisał: Możesz łowić pod warunkiem, że będziesz się kitrał w krzakach, a jak kogoś zobaczysz, to szybko dasz dyla! To taki dodatkowy, gratisowy zastrzyk adrenaliny. Ja też KARTY nie opłacam. w sensie mam oplacona karte ale tylko na okregu warszawskim a nie wiem czy jak pojade do olsztyna gdzie jest inny okreg pzw to bede musial oplacac na nowo karte na tym okregu w olsztynie Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Ubertroll Napisano 24 Czerwca 2023 Zgłoszenie Udostępnij Napisano 24 Czerwca 2023 Poczytaj sobie Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Wartburg Napisano 24 Czerwca 2023 Zgłoszenie Udostępnij Napisano 24 Czerwca 2023 8 godzin temu, Drip Brek napisał: w sensie mam oplacona karte ale tylko na okregu warszawskim Karty nie podlega opłacaniu jest dokumentem dożywotnim / chyba ze ci sąd cofnie za konkretne kłusownictwo/ jest to rodzaj świadectwa kwalifikacji na podstawie którego wykupujemy pozwolenia u konkkretnych operatorów na konkretne wody. Więc najpierw badamy wode czyja jest a potem kupujemy stosowne pozwolenie i tu mina bo jedna woda moze być PZW okręgu x druga obok wód polskich tzrecia jakiego pegeera czy innej spółdzielni rybackiej.... 3 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zwykły michał Napisano 24 Czerwca 2023 Zgłoszenie Udostępnij Napisano 24 Czerwca 2023 I to jest piękne w wędkarstwie Każda kałuża może mieć innego gospodarza z odmiennymi zasadami i opłatami. 2 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Wartburg Napisano 24 Czerwca 2023 Zgłoszenie Udostępnij Napisano 24 Czerwca 2023 3 godziny temu, zwykły michał napisał: I to jest piękne w wędkarstwie Każda kałuża może mieć innego gospodarza z odmiennymi zasadami i opłatami. Centralizm epoki minionej na tym konkretnym polu był cechą pozytywną, na innych niekoniecznie,,,, 1 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zwykły michał Napisano 24 Czerwca 2023 Zgłoszenie Udostępnij Napisano 24 Czerwca 2023 Pod tym względem podoba mi się system angielski. Jedna obowiązkowa opłata za dostęp do wód, wybrane odcinki w cenie a reszta za dopłatą jeżeli ktoś chce. 2 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Alexspin Napisano 26 Czerwca 2023 Zgłoszenie Udostępnij Napisano 26 Czerwca 2023 W dniu 24.06.2023 o 01:49, Drip Brek napisał: w sensie mam oplacona karte ale tylko na okregu warszawskim a nie wiem czy jak pojade do olsztyna gdzie jest inny okreg pzw to bede musial oplacac na nowo karte na tym okregu w olsztynie A ryby rozróżniasz? Odróżnisz szczupaka od rekina?! 2 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Docio Napisano 26 Czerwca 2023 Zgłoszenie Udostępnij Napisano 26 Czerwca 2023 8 godzin temu, Alexspin napisał: A ryby rozróżniasz? Odróżnisz szczupaka od rekina?! Tego jestem niemal pewien ale nie pytaj o wymiary i okresy ochronne. Po tych kilku postach mam takie nieodparte wrażenie, że wiedza autora wątku zatrzymała się jakieś 20 lat temu i nie ma pojęcia o obecnej sytuacji wód. W dniu 23.06.2023 o 22:21, Drip Brek napisał: czy jesli mam oplacona karte wedkarska w okregu warszawskim to jak chce pojechac do olsztyna to musze ponownie oplacac karte czy moge lowic bez problemu Kolego. Kartą Wędkarska to dokument państwowy, który opłacasz raz w życiu przy składaniu dokumentów o wydanie tej karty. Nie ma okręgu warszawskiego, jest Okręg Mazowiecki. Na stronie internetowej każdego Okręgu masz wykaz wód jakie użytkuje PZW. Składkę członkowską opłacasz raz. Opłaty licencyjne opłacasz dla każdego Okręgu osobno w wysokości podanej przez dany Okręg lub po weryfikacji porozumień międzyokręgowych. 3 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zwykły michał Napisano 26 Czerwca 2023 Zgłoszenie Udostępnij Napisano 26 Czerwca 2023 4 hours ago, Docio said: Kartą Wędkarska to dokument państwowy, który opłacasz raz w życiu przy składaniu dokumentów o wydanie tej karty Tysiące ludzi używają skrótu myślowego Też tak mówię Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Docio Napisano 26 Czerwca 2023 Zgłoszenie Udostępnij Napisano 26 Czerwca 2023 (edytowane) 27 minut temu, zwykły michał napisał: Tysiące ludzi używają skrótu myślowego Też tak mówię Zdaję sobie z tego sprawę, tak jak i z tego, że znajomość Art 7 ustawy o rybactwie śródlądowym jest jednym z kluczowych praw naszego hobby ale te tysiące mają je głęboko w... Zamiast Art 7 mogę wstawić ustawę o ochronie przyrody, o ochronie zwierząt, czy nawet Statut PZW lub zasady połowu Okręgu, który jest w zainteresowaniu płacącego, a którego jedyną odpowiedzią na własną ignorancję jest: płacę i wymagam. Edytowane 26 Czerwca 2023 przez Docio 2 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi