Katarzyna Turowicz Napisano 2 Sierpnia 2023 Zgłoszenie Napisano 2 Sierpnia 2023 Zameldowalam sie na tym koncie jako calkowity zoltodzob, nigdy nie mialam do czynienia z wedkarstwem. Moj znajomy pochodzi z Mazur, gzie od dziecka wraz ojcem chodzil na ryby. Ostatnio powiedzial mi cos, co mnie kompletnie przerazilo i chcialabym spytac czy to prawda..... Moj znajomy twierdzi, ze ryby obiera sie najlepiej zywcem... czy to prawda? Poniewaz bylam przekonana, ze rybe najpierw nalezy zabic.... Czy ktos z Panstwa moze cos slyszal na ten temat?
wind Napisano 2 Sierpnia 2023 Zgłoszenie Napisano 2 Sierpnia 2023 Najlepiej skrobać ryby świeże ale nie żywe. Twój znajomy nie jest wędkarzem. 1
ryukon1975 Napisano 2 Sierpnia 2023 Zgłoszenie Napisano 2 Sierpnia 2023 59 minut temu, Katarzyna Turowicz napisał: Moj znajomy twierdzi, ze ryby obiera sie najlepiej zywcem... czy to prawda? Mocno innowacyjne podejście, z duchem dzisiejszych czasów.
Docio Napisano 2 Sierpnia 2023 Zgłoszenie Napisano 2 Sierpnia 2023 Godzinę temu, Katarzyna Turowicz napisał: Moj znajomy twierdzi, ze ryby obiera sie najlepiej zywcem... Spotkałem się z tym określeniem wielokrotnie, od Ostródy po Suwałki. Tak mówią ale chodzi o ryby wyjęte z siatki lub kasara w łodzi, zabite i dopiero skrobane. Ten skrót myślowy istnieje dla podkreślenia przetrzymywania złowionych ryb bez siatki - na brzegu. Ryby wysychają a potem paskudnie trudno je skrobać, że o pryskających łuskach we wszystkie strony na kilka metrów nie wspomnę. 2
Katarzyna Turowicz Napisano 2 Sierpnia 2023 Autor Zgłoszenie Napisano 2 Sierpnia 2023 Docio: Dziekuje za odpowiedz. Chcialabym bardzo zeby to byl tylko skrot myslowy.... niestety chodzi o doslowne obieranie ryby podczas kiedy ona jeszcze zyje... pices ten zostal mi dokladnie opisany... owa , obierana miotala sie jej oprawcy w rekach....
zwykły michał Napisano 2 Sierpnia 2023 Zgłoszenie Napisano 2 Sierpnia 2023 Na takie coś są paragrafy 3
Docio Napisano 3 Sierpnia 2023 Zgłoszenie Napisano 3 Sierpnia 2023 8 godzin temu, Katarzyna Turowicz napisał: Docio: Dziekuje za odpowiedz. Chcialabym bardzo zeby to byl tylko skrot myslowy.... niestety chodzi o doslowne obieranie ryby podczas kiedy ona jeszcze zyje... pices ten zostal mi dokladnie opisany... owa , obierana miotala sie jej oprawcy w rekach.... Jeśli jest tak jak opisujesz, to mimo, że się nie znamy unikałbym tego gościa. Tak będzie traktował inne zwierzęta i rodzinę. Michał wspomniał o paragrafach i ma rację jednak znane mi fakty raczej skierują go do zamkniętego zakładu psychiatrycznego na wiele lat. 2
Gość kat_636 Napisano 5 Sierpnia 2023 Zgłoszenie Napisano 5 Sierpnia 2023 Kasiu - masz trochę dziwnego kolegę albo po prostu chciał Cie wystraszyć żartem a ty przyjęłaś to na poważnie, może to tylko lekkie nieporozumienie O.
Katarzyna Turowicz Napisano 5 Sierpnia 2023 Autor Zgłoszenie Napisano 5 Sierpnia 2023 kat_636: Dziekuje Ci za odpowiedz. Bardzo chcialabym zeby tak bylo...probowalam z nim wyjasnic ta sprawe. Rozmawiamy juz od paru dni.On powiedzial, ze jego rodzina obiera ryby w ten sposob juz od zawsze...i ponoc ludzie z okolicy tez....i nie widza w tym nic zlego Lapia rybe za skrzela i zaczynaja obierac zywcem. Moj znajomy wrecz sie na mnie zdenerwowal i poweidzial, ze nie bedzie ze mna wiecej dyskutowal na ten temat, bo tego nie rozumiem.....
Gość kat_636 Napisano 5 Sierpnia 2023 Zgłoszenie Napisano 5 Sierpnia 2023 kasiu - to w takim razie jeśli to tak mocno wpływa na Cie zakończcie rozmowy i niech każdy żyje swoim życiem i robi tak jak uważa że ma być. bo co innego zostaje? teraz nawet jeśli gdzieś to zgłosisz, to będzie wiedział że to ty, więc nawet tego nie proponuje. swoją drogą głupota że "jak inni tak robią to ja też", inni będą skakać to ja też? każdy ma swój rozum i trzeba go dobrze używać, a jak nie używasz to zanika, wybory i tyle. choć powiem ci że to nienormalne moim zdaniem...w mojej normalności jest to poza ramą.
Rekomendowane odpowiedzi