Ta odpowiedź cieszy się zainteresowaniem. zwykły michał Napisano 31 Stycznia 2025 Autor Ta odpowiedź cieszy się zainteresowaniem. Zgłoszenie Udostępnij Napisano 31 Stycznia 2025 (edytowane) Wygrałem aukcję i kupiłem wędzisko travel z lat 50 tych w orginalnym pokrowcu. W środku między innymi ten kołowrotek. Nie mogę znaleźć informacji o takim modelu kołowrotku. Pochwalę się kiedy coś znajdę. Edycja: Kołowrotek produkowany przez włoską firmę Nettuno, najpewniej w latach 50 tych. Model Chief był wersją eksportową modelu P9. Edytowane 31 Stycznia 2025 przez zwykły michał 5 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
niebel Napisano 1 Lutego 2025 Zgłoszenie Udostępnij Napisano 1 Lutego 2025 Prawie jak kołowrotek szefa kuchni Jak to kiedyś ktoś powiedział "prawie robi wielką różnicę " 1 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zwykły michał Napisano 1 Lutego 2025 Autor Zgłoszenie Udostępnij Napisano 1 Lutego 2025 Samo słowo "chief" oznacza lidera więc pomysł na nazwę modelu był dobry. W wolnym czasie zrobię sekcję i wrzucę kilka zdjęć. Co ciekawe można przekładać korbę co niekoniecznie było standardem nawet sporo później. Miałem Daiwe z lat 80 tych w wersji dla prawo i leworęcznych. Zdaję mi się, że Mitchell robił tak samo. 1 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zwykły michał Napisano 25 Lutego 2025 Autor Zgłoszenie Udostępnij Napisano 25 Lutego 2025 (edytowane) Trafiłem na coś takiego Abumatic Colt zrobiony cały z plastiku, pewnie jeden z tańszych modeli Abu. Wrzucam bo zaciekawił mnie mechanizm Edytowane 25 Lutego 2025 przez zwykły michał 2 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zwykły michał Napisano 25 Lutego 2025 Autor Zgłoszenie Udostępnij Napisano 25 Lutego 2025 (edytowane) A tutaj prawdziwy unikat, znalezienie informacji jest bardzo trudne. Angler to poprostu wędkarz. Japońska marka produkowana w latach 60 tych przez Nikko Sangyo. Z tego co znalazłem to produkowali głównie jako podwykonawcy min D.A.M Pokrętło hamulca do złudzenia przypomina Abu 505 albo 503. Edytowane 25 Lutego 2025 przez zwykły michał Dopisek 3 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zwykły michał Napisano 1 Czerwca 2025 Autor Zgłoszenie Udostępnij Napisano 1 Czerwca 2025 Mój najnowszy nabytek warty pokazania. Kołowrotek Isuzu Manbow 550 1 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zwykły michał Napisano 1 Czerwca 2025 Autor Zgłoszenie Udostępnij Napisano 1 Czerwca 2025 DAM Quick CFM jest pewnie częściej spotykany w Polsce. Co ciekawe w tym modelu można obrócić korpus i zamienić korbkę z prawej na lewą stronę. 1 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Wartburg Napisano 30 Października 2025 Zgłoszenie Udostępnij Napisano 30 Października 2025 Przypadkiem trafiłem takie coś, podobny do wyrobów Zakłądu na Grzybowskiej - SZMPT. Ciekawie dłubnięty na łożyskach itp. 3 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi