misia1111187 Napisano 5 Marca 2024 Zgłoszenie Napisano 5 Marca 2024 Cześć. Czy moglibyscie polecic jakąś wędkę splawikową 3m -3. 3 m dla kobiety? Oprócz fajnych parametrow, dobrej budowy itd chcialabym zeby nie byla czarna. Mam wrazenie ze na rynku sa same czarne wedki, ewentualnie z kolorowym napisem...
niebel Napisano 5 Marca 2024 Zgłoszenie Napisano 5 Marca 2024 (edytowane) Moja żonka przygodę ze spławikiem rozpoczęła od wędki typu bat. Stwierdziła że to najlepsze rozwiązanie dla niej. Co do kolorystyki to zazwyczaj większość wędek jest czarna tylko ma jakieś wstawki lub pierwszy element od kołowrotka kolorowy. Z tego co pamiętam to robinson stinger był w niebieskim kolorze to jeden na allegro tylko nie wiem czy są tak krótkie. A może jakiś kij tele. Edytowane 5 Marca 2024 przez niebel 1
misia1111187 Napisano 5 Marca 2024 Autor Zgłoszenie Napisano 5 Marca 2024 Od bata zaczynałam mając 10 lat ( czyli dawno temu). Dotychczas lowilam głównie na metode albo na bata 6m. Niestety na naszym pobliskim jeziorze jest malo miejsc gdzie mozna lowic tak dlugim batem, dlatego chcę coś krótszego. A jednoczesnie szukam cos nardziej kobiecego żeby wyróżniało sie na tle czarnych wedek mojego męża
zwykły michał Napisano 5 Marca 2024 Zgłoszenie Napisano 5 Marca 2024 3 hours ago, misia1111187 said: Czy moglibyscie polecic jakąś wędkę splawikową 3m -3. 3 m dla kobiety? Jaxon Green Point nie jest caly czarny. Ludzie chwalą całą serię więc warto rzucić okiem. Osobiście jestem ignorantem w tej dziedzinie i nie zwracam uwagi na kolorystykę. Myślę, że warto przejrzeć katalogi firmowe bo tam będą zdjęcia i na tej podstawie szukać ile kosztuje. 1
mikolaj łódzki Napisano 5 Marca 2024 Zgłoszenie Napisano 5 Marca 2024 Możesz spróbować Float Academy Tele Bream. Mam dobrze się sprawdza nawet przy karpiach "bucikach" jednak zdecydowanie leszcz, karaś, okoń to ryby które idealnie łowi się tym kijem jednak jest to teleskop więc to główny minus. Mam 3,6m jednak z dzisiejszym doświadczeniem kupiłbym 4m wersję. 1
niebel Napisano 5 Marca 2024 Zgłoszenie Napisano 5 Marca 2024 (edytowane) Jeśli idziemy w kolory to tak: jaxon Green Point - mam federa - cały jest w ciemno oliwkowym opalizującym kolorze Float Academy Tele Bream - dolnik z motywem biało zielonym, mam 3,6 dzieciaki się nim bawią - teleskop Robinson Carbonic Match - szaro czarny z czerwonymi wstawkami, ciekawa kolorystyka - 3,6m Robinson Magnetic Tele Float - kolor niebieski, podobnie jak stinger tyle że teleskop mikado ULTRAVIOLET - też ciekawa kolorystyka (wersje tele i zwykła) mikado SENSUAL NG TELE MATCH - czarny z żółtą wstawką mikado TRYTHON - niebieskie wędki itd.......... Można tak wymieniać ale tak naprawdę nie wiemy czy o to chodzi.?? Może kolor to nie wszystko?? Tak na marginesie spiny mikado widziałem w fajnych damskich kolorach Edytowane 5 Marca 2024 przez niebel 2
Gość Ubertroll Napisano 5 Marca 2024 Zgłoszenie Napisano 5 Marca 2024 8 godzin temu, misia1111187 napisał: Cześć. Czy moglibyscie polecic jakąś wędkę splawikową 3m -3. 3 m dla kobiety? Oprócz fajnych parametrow, dobrej budowy itd chcialabym zeby nie byla czarna. Mam wrazenie ze na rynku sa same czarne wedki, ewentualnie z kolorowym napisem... Czarne pasuje do wszystkiego. Nie ważne jaką bluzkę się pod kolor wędziska założy to i tak rybom się będzie podobać!
misia1111187 Napisano 5 Marca 2024 Autor Zgłoszenie Napisano 5 Marca 2024 Ja wiem, ze kolor to nie wszystko. Jednak rynek jest szeroki i mozna dostosowac wszystkie swoje wymagania do zakupu. Jest tu duzo wedkarzy, dlatego zapytalam Was o to. Jak cos mi się podoba to przewaznie to spinningi. I oczywiście nie kupie wedki dla samego wygladu, ale jak juz chce cos kupic to dlatego szukam takiem ktora będzie spelniala moje wszystkie wymagania. 1
Docio Napisano 5 Marca 2024 Zgłoszenie Napisano 5 Marca 2024 Zastanawia mnie kilka rzeczy ale w każdym poście przebija się "glamour". Niech będzie. Proponuję Robinson 4 m o wadze 147 g. "Pani powinna być zadowolona" tym bardziej, że tego napisu nie da się odzobaczyć i na pewno mąż do niej się nie przyzna. Z drugiej strony wędzisko dumnie nazywane jest bolognese, więc dolnik pół metra to standard, użytkowe pozostaje 3,5 m a to bardzo blisko założenia 3,3 m. Jako wisienkę na torcie proponuję kapturek jako osłonę przelotek i końcówek składów, który należy okleić koralikami. Gwarantuję, ze żaden facet nie przyzna się do takiego wędziska. Dolnik, do uchwytu kołowrotka, też można okleić, np czymś podobnym. Na samo wyobrażenie sobie takiego wędziska ciarki mnie przechodzą. P.S. Jest też dość drastyczne rozwiązanie. Ponieważ masz już doświadczenie i wiesz czego oczekujesz, wybierz sama co Ci będzie odpowiadać i oddaj wędzisko do jakiejś pracowni rodbuilderskiej aby Ci przemalowano cały skład np na różowo. 4
zwykły michał Napisano 5 Marca 2024 Zgłoszenie Napisano 5 Marca 2024 1 hour ago, Docio said: Jako wisienkę na torcie proponuję kapturek jako osłonę przelotek i końcówek W mojej bolonce było w zestawie. 1
niebel Napisano 5 Marca 2024 Zgłoszenie Napisano 5 Marca 2024 2 godziny temu, Docio napisał: należy okleić koralikami. Gwarantuję, ze żaden facet nie przyzna się do takiego wędziska. Wystarczy prysnąć różowym szprejem
Docio Napisano 5 Marca 2024 Zgłoszenie Napisano 5 Marca 2024 2 godziny temu, zwykły michał napisał: W mojej bolonce było w zestawie. W mojej też ale kto wie co jest teraz. 1
Docio Napisano 5 Marca 2024 Zgłoszenie Napisano 5 Marca 2024 2 godziny temu, niebel napisał: Wystarczy prysnąć różowym szprejem ...i rozpuścić lakier na blanku jak się nie trafi na typ o tej samej bazie. 1
niebel Napisano 6 Marca 2024 Zgłoszenie Napisano 6 Marca 2024 nie nie blank , mi chodziło o sam kapturek 1
Docio Napisano 6 Marca 2024 Zgłoszenie Napisano 6 Marca 2024 Aaaaa, to zmienia postać rzeczy. Szkoda, że kapturki są z miękkiego tworzywa i każde zdjęcie/założenie go odkształca a w takim przypadku o odpryski nie trudno. Odpryski, wiesz jak kobiety reagują jak im lakier na paznokciu odpryśnie? Chyba wiesz a jak nie, to jesteś szczęśliwym człowiekiem oddychającym czystym powietrzem a nie oparami acetonu. Chociaż gdzieś mi wpadło w oko, że już nie ma zmywaczy acetonowych. 2
Sheafferr Napisano 6 Marca 2024 Zgłoszenie Napisano 6 Marca 2024 Delphin Queen ma typowo kobieca różową wędkę, ale nie wiem czy mają werjse typu match :-) 1
niebel Napisano 6 Marca 2024 Zgłoszenie Napisano 6 Marca 2024 Dziś oglądałem katalog firmy mistrall - i tylko pod kątem kolorowych wędek W tej firmie też duży wybór. Tak na marginesie wpadły mi w oko nowe kołowrotki do feedera (Roxten i Aviator)
misia1111187 Napisano 7 Marca 2024 Autor Zgłoszenie Napisano 7 Marca 2024 W dniu 6.03.2024 o 19:08, Sheafferr napisał: Delphin Queen ma typowo kobieca różową wędkę, ale nie wiem czy mają werjse typu match :-) Nie mają match. Mają feeder rozowy, karpiowke oraz spinning. Feeder queen wlasnie zamowilam dla mojej 8 letniej córki bo nie dawala mi spokoju. Ewidentnie ten sport jest bardzo męski 1
Docio Napisano 7 Marca 2024 Zgłoszenie Napisano 7 Marca 2024 Ooooo, nie zgodzę się. Praktycznie cały amatorski sprzęt sportowy jest typu unisex. Nie widziałem typowo kobiecych piłek do kosza, siatkówki, piłki ręcznej czy kopanej. Z ubiorami podobnie, choć stroje różnią się dekoldem. 1
zwykły michał Napisano 7 Marca 2024 Zgłoszenie Napisano 7 Marca 2024 3 hours ago, misia1111187 said: Ewidentnie ten sport jest bardzo męski Wywodzimy się od społeczności łowiecko-zbierackich. Głównie mężczyźni polowali a kobiety zbierały i przygotowywały żywność. Z tego powodu kobiety lepiej rozpoznają kolory i zapachy. Przywiązujecie wagę do detali które my ignorujemy. Od jednej decyzji i zebrania trującej rośliny zależało życie całej rodziny. Dlatego tak długo robicie zakupy, a my szybka decyzja żeby nie uciekło 1
ryukon1975 Napisano 8 Marca 2024 Zgłoszenie Napisano 8 Marca 2024 3,3 m to stanowczo za krótko na spławik. Szkoda że nie patrzysz na to tylko na pierwszym miejscu stawiasz kolor. 1
niebel Napisano 8 Marca 2024 Zgłoszenie Napisano 8 Marca 2024 Wszystkie które polecałem miały co najmniej 3,6. Uważam że to minimum. Co prawda mój teść ma jakiegoś małego teleskopa z dalekiego wschodu o długości 3m i jakiegoś karasia lub sumika w lokalnym stawie nim wyłowi ;-). ale na głębszych zbiornikach do dalszych rzutów nie jest za ciekawa. Nie napisałaś jakie kolory Ci się najbardziej podobają
zwykły michał Napisano 8 Marca 2024 Zgłoszenie Napisano 8 Marca 2024 Taki teleskop jest sztywny jak kij od szczotki i blank ładuje się od 50g. 1
Rekomendowane odpowiedzi