Skocz do zawartości

Sieci kłusownicze

Hubert19
 Udostępnij

Rekomendowane odpowiedzi

Witam,
Na zbiorniku na którym dość często wędkuje napotkałem na kłusownicze sieci ( nieoznaczone, prymitywne defintywnie kłusownicze). Zgłosiłem to do służb, ale nic  z tym nie zrobili a dodatkowo powiedzieli, że ja z tym nic nie mogę zrobić, nie mogę ich pociąć, wypuścić z nich ryb, nic.
Czy tak naprawdę jest, że nic nie można z takim kures**** zrobić? czy w kulki lecieli

21 godzin temu, Hubert19 napisał:

Witam,
Na zbiorniku na którym dość często wędkuje napotkałem na kłusownicze sieci ( nieoznaczone, prymitywne defintywnie kłusownicze). Zgłosiłem to do służb, ale nic  z tym nie zrobili a dodatkowo powiedzieli, że ja z tym nic nie mogę zrobić, nie mogę ich pociąć, wypuścić z nich ryb, nic.
Czy tak naprawdę jest, że nic nie można z takim kures**** zrobić? czy w kulki lecieli

Na takich rzeczach człowiek uczy się łowić. Mają sto razy wiedzy i rozumku jak to wykonać

W dniu 30.05.2025 o 17:45, Dario1906 napisał:

To się robi tak...wyciąga się noż 5 min i po sprawie:D

I wbija kontrol a potem masz niemiłą rozmowe z prokuratorem, to kraj cudów prawniczych, pamietam kiedyś Włocławek popuscił sporo wody i ryby zostały poodcinane w dołkach, wiara rzuciła się ratować z czym mieli podrywka firanka z domu cokolwiek i  następnie  zdziwieni sie tłumaczyli przed sądem za kłusownictwo jaki był finał spray nie wiem.

1 godzinę temu, Wartburg napisał:

I wbija kontrol a potem masz niemiłą rozmowe z prokuratorem

Jak tylko to, to niemal bezboleśnie. Jakieś 15 lat temu kilku nadgorliwych kumpli powyciągali żaki, zdecydowanie wyglądające na samoróbki i bez oznaczeń. Uwolnili ryby, poniszczyli i dumnie poinformowali kogo trzeba. Przyjechała policja, rybacy i chłopcy wylądowali w kajdankach bo znalazły się oznaczenia.

Finał w sądzie, kara niewielka plus zwrot kosztu sprzętu ale papiery na co najmniej 10 lat zapaskudzona, czyli rejestr skazanych. Pracodawcy zrezygnowali z ich usług, jeden z IT wylądował jako monter kablówki, drugi bankowiec nie wiem czy cokolwiek znalazł, o dwóch kolejnych nic nie wiem.

W necie kozaczy się bezpiecznie niemniej w życiu warto się zastanowić nad konsekwencjami własnych działań, bo potem płacz, lament, niesprawiedliwość, do dupy system...