grzybek Napisano 18 Grudnia 2014 Zgłoszenie Udostępnij Napisano 18 Grudnia 2014 Obkupiłem się dzisiaj próbując przystosować się do nowej dla mnie metody - drop shota. Doszło kilkadziesiąt gumek Keitech'a, Grubster'a, K-Don'a i Lunkercity - niektóre nasączone atraktorem anyżu lub raczka. Ciężarki, fluorocarbon... i znowu się spłukałem Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jotes Napisano 18 Grudnia 2014 Zgłoszenie Udostępnij Napisano 18 Grudnia 2014 Doszło kilkadziesiąt gumek Keitech'a, Grubster'a, K-Don'a i Lunkercity - niektóre nasączone atraktorem anyżu lub raczka.Ciężarki, fluorocarbon... i znowu się spłukałem Spoko Andrzeju, to przecież inwestycja, więc spodziewaj się sowitej nagrody w postaci taaakiej ryby. Odbijesz sobie! Ale, że ktoś wpadł na pomysł wykorzystania K-Doma jako przynęty? No fakt, zapachowe i smakowe też ponoć są... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
grzybek Napisano 18 Grudnia 2014 Zgłoszenie Udostępnij Napisano 18 Grudnia 2014 Ty psotniku - to K-DON'y Cormorana, spear tail S2 - 7,5cm Anise Flavour & Real fish oil - mam nadzieję na okonie jak konie Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jotes Napisano 18 Grudnia 2014 Zgłoszenie Udostępnij Napisano 18 Grudnia 2014 Andrzej, spoko - święta idą, to i popsocić trochę nie zawadzi. Tyle mi pozostało już teraz do wiosny, bo łajba na brzegu. Ale tylko 7,5 cm? To chyba azjatycki pomysł, bo oni tacy drobni. W każdym razie ja Ci życzę taaakich okonisków! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DawidGorzow Napisano 8 Stycznia 2015 Zgłoszenie Udostępnij Napisano 8 Stycznia 2015 Dziś jadąc do roboty, padła mi lampka więc na powrocie odwiedziłem drugi w kolei mój ulubiony sklep po wędkarskim czyli rowerowy Wybór padł na lampkę AIM X-Light ładowana przez USB, i komplet błotników do szybkiego montażu/demontażu poprzez klick. Koniec mokrej mordy i tylka Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wind Napisano 8 Stycznia 2015 Zgłoszenie Udostępnij Napisano 8 Stycznia 2015 Dziś jadąc do roboty, padła mi lampka więc na powrocie odwiedziłem drugi w kolei mój ulubiony sklep po wędkarskim czyli rowerowy Już myślałem, patrząc na fotkę, że z powodu awarii lampki kupiłeś nowy welocyped Jednak obraz intensywniej oddziałuje na nasze zmysły niż słowo pisane. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DawidGorzow Napisano 8 Stycznia 2015 Zgłoszenie Udostępnij Napisano 8 Stycznia 2015 Nowy chodzi mi po głowie ale moja żonka nie chce o tym słyszeć... jak to ona powiedziała za drogi o 6tyś. heheh Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jotes Napisano 8 Stycznia 2015 Zgłoszenie Udostępnij Napisano 8 Stycznia 2015 jak to ona powiedziała za drogi o 6tyś. A nie możesz jej przekonać, że to doskonała lokata kapitału? W razie (nie daj Boże) kryzysu, albo jak już zabraknie na świecie ropy i tylko rowery nam pozostaną. Wtedy cena już będzie się wahała w okolicy 60 tys, a dzisiaj tylko 6. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DawidGorzow Napisano 8 Stycznia 2015 Zgłoszenie Udostępnij Napisano 8 Stycznia 2015 Żeby to było takie łatwe, może po prostu kupie nowa ramę a resztę gratów przełożę Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DawidGorzow Napisano 1 Lutego 2015 Zgłoszenie Udostępnij Napisano 1 Lutego 2015 (edytowane) Dziś zdecydowałem się na takie portki LINK Edytowane 1 Lutego 2015 przez wind edycja linku Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Zibirybki Napisano 2 Lutego 2015 Zgłoszenie Udostępnij Napisano 2 Lutego 2015 Kołowrotek Abu Gracia, zapomniałem jaki dokładnie model i shimano katanę. Używane ale i tak jestem bardzo zadowolony Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość ŁYSY0312 Napisano 3 Lutego 2015 Zgłoszenie Udostępnij Napisano 3 Lutego 2015 (edytowane) A ja się "szarpnąłem" na spławiczki hand made, robione na zamówienie sliderki. Edytowane 3 Lutego 2015 przez ŁYSY0312 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wind Napisano 3 Lutego 2015 Zgłoszenie Udostępnij Napisano 3 Lutego 2015 Pikne, widzę tu rękę Grześka @Spokojnego. Czy się mylę? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość ŁYSY0312 Napisano 3 Lutego 2015 Zgłoszenie Udostępnij Napisano 3 Lutego 2015 Mylisz się To ręka kolegi Jakuba (@jakubwr). Jego prace można zobaczyć na innych forach i fejsie. Mam już parę innych projektów w głowie, które zamówię u niego, ale muszę jeszcze ciut pomyśleć. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wind Napisano 3 Lutego 2015 Zgłoszenie Udostępnij Napisano 3 Lutego 2015 No proszę, a ten oplot nicią miał być znakiem firmowym Grzegorza. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jotes Napisano 3 Lutego 2015 Zgłoszenie Udostępnij Napisano 3 Lutego 2015 To i ja napiszę, co przed chwilą zakupiłem na nowy sezon. 1. Odległościówka Trabucco 2. I takie dwa wagglery 8 g Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Ozet Napisano 3 Lutego 2015 Zgłoszenie Udostępnij Napisano 3 Lutego 2015 Fajne i slidery Łysego i Cralusso Jotesa. Odległościówka też wydaje się być niczego sobie, dobrej firmy za dobre pieniądze. Ciekawe jak się sprawdzi w warunkach bojowych. Jotes, jeżeli stosowałeś wcześniej wagglery Cralusso, to jaka jest Twoja opinia na ich temat (tzw. plusy dodatnie i plusy ujemne), bo ja jak dotąd jestem wierny klasycznym modelom, powyższych nigdy nie stosowałem. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jotes Napisano 3 Lutego 2015 Zgłoszenie Udostępnij Napisano 3 Lutego 2015 Zbyszku, u nas Carlusso są niedostępne, więc nie mam z nimi żadnych doświadczeń. Skorzystałem z okazji i razem z wędką kupiłem te dwa, bo jak do połowu z łodzi, one mi w zupełności wystarczą. Pod ten 8 g, można max podwiesić 3,7 g na żyłce i to już jest dla mnie świat i ludzie na nim. Tak przynajmniej jest w tym filmiku Te dwa, to jeszcze nie koniec moich zakupów, bo mam namierzone jeszcze inne Carlusso i Lorpio, ale już w innym sklepie. A z wędką miałem trochę trudny wybór, bo celowałem też w ten kijek ale ostatecznie wybrałem do 25 g na nasze lechony. Na ten sezon nastawiam się bardzo bojowo. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Ozet Napisano 3 Lutego 2015 Zgłoszenie Udostępnij Napisano 3 Lutego 2015 Jarku, zamiast filmiku wyświetla się u mnie sklep leszcz.eu, niestety. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jotes Napisano 3 Lutego 2015 Zgłoszenie Udostępnij Napisano 3 Lutego 2015 (edytowane) No kurna! Sprawdzałem teraz i wyświetla właśnie ten waggler, a pod spodem jest filmik. Któryś z naszych mistrzów go prezentuje i właśnie na stronie leszcz.eu. I w tym sklepie mam upatrzone inne wagglery. Edytowane 3 Lutego 2015 przez Jotes Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wind Napisano 3 Lutego 2015 Zgłoszenie Udostępnij Napisano 3 Lutego 2015 wyświetla właśnie ten waggler, a pod spodem jest filmik Mam to samo, czyli wszystko OK. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jotes Napisano 3 Lutego 2015 Zgłoszenie Udostępnij Napisano 3 Lutego 2015 Tak mi się jeszcze przypomniało, że jeśli idzie o doświadczenie z Carlusso, to Kuba (ŁYSY0312) pisał o nich pozytywnie w innym temacie. Ja m.in w oparciu o jego opinię dokonuję wyborów - robię mu konkurencję. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wędkarzowiec Napisano 3 Lutego 2015 Zgłoszenie Udostępnij Napisano 3 Lutego 2015 Ja kupiłem sobie wędkę na szczupłego Shimano Technium DF 240M 10-30. Dzisiaj miałem okazję trochę nią porzucać, ponieważ moje jeziorko nie zamarzło, więc wypłynąłem łódeczką z kolegą. Oczywiście szczupaków nie łowiłem ^^ Wędka leciutka, dobrze leży w dłoni, baaardzo cieniutki blank i mam nadzieję, że mocny, wędzisko nie za sztywne, jak dla mnie w sam raz, więc jestem zadowolony, a czy bardzo pokażą wiosenne testy, bo cóż ja powiem, bo 3 godzinkach rzucania bez żadnej rybki...? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość ŁYSY0312 Napisano 4 Lutego 2015 Zgłoszenie Udostępnij Napisano 4 Lutego 2015 Tak mi się jeszcze przypomniało, że jeśli idzie o doświadczenie z Carlusso, to Kuba (ŁYSY0312) pisał o nich pozytywnie w innym temacie. Ja m.in w oparciu o jego opinię dokonuję wyborów - robię mu konkurencję. Bo Cralusso, to naprawdę dobre spławiczki. Co do Cralusso Pro Match, to używam ich odkąd są u nas na rynku. Świetna sprawa na nieduże odległości i głębokości. Zwłaszcza ich wyważanie Można tak je ustawić że praktycznie obciążeniem jest krętlik, a można zdjąć wszystkie talerzyki i wysunąć rurkę i mieć te kilka gram na żyłce. Właśnie dzięki regulacji rurką nie trzeba martwić się doważaniem - ciut za bardzo wystaje? chowamy odrobinę rurkę i w drugą stronę, to samo. Mają jednak wadę - nie są tak niezniszczalne jak inne modele tej firmy. Po jakimś czasie lubi się odkleić ten górny koreczek w który wkładamy antenkę. No i gumka między szerszą a węższą rurką po kilku latach potrafi ciut sparcieć i przepuszczać wodę. No ale ma prawo to tylko guma. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jotes Napisano 4 Lutego 2015 Zgłoszenie Udostępnij Napisano 4 Lutego 2015 No ale ma prawo to tylko guma. No, puściłeś sygnał i wiem, że trzeba będzie ten element zabezpieczyć gliceryną, żeby wydłużyć jej żywotność. A napisz jeszcze Kuba, czy ten wagglerek nada mi się na wodę 6,5 m głębokości? Oczywiście wykorzystując w pełni możliwość jego dociążenia na żyłce. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi