Areh Posted July 9, 2013 Report Share Posted July 9, 2013 (edited) Wiem że to woda okręgu Jelenia Góra, jednak nie znam w ogóle jej charakteru. Na co tam się nastawić (o spining pytam)? Czy na tej wodzie można łowić mając wykupione składki w okręgu wrocławskim? Na stronie PZW Wrocław, w porozumieniach, znalazłem informację o "porozumieniu dolnośląskim", na stronie PZW Jelenia Góra, na mapce porozumień jest Wrocław, więc na moje chyba mogę, tylko pytanie - muszę gdzieś coś załatwić, czy tylko jadę i łowię? Co z rejestrem połowu? Swoją drogą - chyba jeszcze w tamtym roku mój okręg (Gdańsk) miał porozumienie z okręgiem jeleniogórskim. Zawsze zastanawiałem się po co i komu może się to przydać. W tym roku by się przydało, a tu pech - porozumienia nie ma Edited July 9, 2013 by Areh Link to comment Share on other sites More sharing options...
wind Posted July 9, 2013 Report Share Posted July 9, 2013 Areh, myślę, że w sprawie pozwolenia i rejestru najprościej będzie zadzwonić do odpowiedniego ZO. Co do łowisk, niestety, nie pomogę . Link to comment Share on other sites More sharing options...
Docio Posted July 9, 2013 Report Share Posted July 9, 2013 Areh porozumienia są dla członków Okręgu a nie dla składek. Jesli jesteś członkiem Okręgu Wrocław to oczywiście porozumienie obowiązuje. Jesli nie to opłata wg cennika ZO Jelenia Góra. Jeśli to nie będzie licencja krótkoterminowa to rejestr obowiązuje i od razu dopytaj w jakiej formie masz go zdać, o ile w ogóle będziesz chciał go zdawać. Jeśli wolno też doradzić to zapoznaj się dokładnie ze szczegółami o zasadach połowu. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Areh Posted July 9, 2013 Author Report Share Posted July 9, 2013 Jestem członkiem PZW Gdańsk, ale chciałem wykupić także roczną składkę w okręgu wrocławskim. Czy wtedy także porozumienia mnie obowiązują? Link to comment Share on other sites More sharing options...
Docio Posted July 10, 2013 Report Share Posted July 10, 2013 Jestem członkiem PZW Gdańsk, ale chciałem wykupić także roczną składkę w okręgu wrocławskim. Czy wtedy także porozumienia mnie obowiązują? Nie. Aby obejmowały Cię porozumienia jakie zawarł ZO Wrocław musiałbyś być członkiem tego Okręgu. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts