Jump to content

FACEBOOK-korzystacie???

marian
 Share

Recommended Posts

Szukać tam specjalnie jakiś nowości nie szukam..ale siłą rzeczy, jeżeli polubiłem firmy czy strony wędkarskie i oni dodają jakieś wpisy to co nieco się dowiaduje..

A czemu pytasz? prowadzisz jakąś ankietę czy co.

czy korzystacie z facebooka

nie, nie, nie! Słyszałem ciekawy tekst, że jeśli nie ma ciebie na faceebooku to nie istniejesz ;) W takim razie jestem tworem wyobraźni :D

Kiedyś byłem na NK, z naciskiem na byłem, i teraz skutecznie omijam szerokim łukiem wszelkie portale społecznościowe. Wyznaję tę samą zasadę co moi poprzednicy. :) 

Mam więcej czasu na realne życie

Czy to tak wiele czasu pochłania?? Zależy od podejścia, ja spędzam na FB nie więcej niż 10minut dziennie. Ale oczywiście, są i tacy, którzy zapominają się w tym wirtualnym świecie, ale tak można powiedzieć o każdej obecności w internecie, czy to NK, FB, Twitter czy fora internetowa.

Faktycznie można to rozumieć dwojako. Dla mnie te "realne życie" to nie czas lecz to kogo udają uzytkownicy. Na NK boleśnie się przekonałem, że osoby, które znałem z technikum przedstawiają się diametralnie inaczej. W jednej dyskusji wręcz czekałem kiedy zaczną pisać swoje historie jako bojownicy Solidarności, a niewiele brakowało, co jest jawną bzdurą.

Korzystam z "Facebuka" ale na pewno więcej informacji n/t wędkarstwa znajduję na You Tube.

Szczególnie sporo interesujących mnie materiałów dociera ze Stanów, z Kanady... :brawa:

Ja podobnie jak szereg kolegów nie uczestniczę w forach społecznościowych i to celowo. 

Jakiś czas temu siedziałem aktywnie w portalu pewnego hobby, ale jak było już ok 200 maili dziennie i trzeba to było porządkować,

to mi się odechciało. To potrafi wciągać jak papierosy - szkoda życie spędzać przy kompie. Nasze hobby jest zdrowsze. :D