Jotes Napisano 8 Lutego 2015 Zgłoszenie Udostępnij Napisano 8 Lutego 2015 Tak sobie biegałem po sieci w poszukiwaniu Czegoś takiego i aż mnie zatkało, gdy zagłębiłem się w ofertę sklepu. Tłumaczenie fatalne, a czy przeliczenia wiarygodne i rzetelne? Tego na razie nie wiem. Ale gmerając sobie, wpadłem na ciekawe pozycje i tak atrakcyjne ceny, że aż niewiarygodne. No np Kołowrotek matchowy z pięcioma aż szpulami i każda już z żyłką za jedyne 54 zł? Albo Kołowrotek Matta Hayesa za dobrą cenę. Jest też wiele innych atrakcyjnych produktów w równie atrakcyjnych cenach, Jak chociażby toto cuś No nie do uwierzenia! Ale pogapić się chociaż można... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Androctonus Napisano 8 Lutego 2015 Zgłoszenie Udostępnij Napisano 8 Lutego 2015 Yyyy tłumaczenie, w zasadzie brak tłumaczenia. Nie ryzykowałbym z zakupami Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jotes Napisano 8 Lutego 2015 Autor Zgłoszenie Udostępnij Napisano 8 Lutego 2015 A czemu nie? Porównując cenę w PLN i w Funtach, to jest wiarygodny przelicznik. Porównaj teraz z tym co pod pierwszym linkiem powyżej się znajduje Mnie się ceny zgadzają. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Androctonus Napisano 8 Lutego 2015 Zgłoszenie Udostępnij Napisano 8 Lutego 2015 Sprawdzałeś czy nie jest to firma "KRZAK"? Zrobisz jak chcesz. Mam bardzo ograniczone zaufanie ws. zakupów przez internet jeśli nie jest to allegro czy nie znam sklepu/właściciela sklepu. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jotes Napisano 8 Lutego 2015 Autor Zgłoszenie Udostępnij Napisano 8 Lutego 2015 W Sports Direct zaopatrywałem się już wielokrotnie, więc go znam jak zły szeląg. Na pewno nie firma krzak! Nie widziałem tam jednak art wędkarskich. Ale możliwe, a nawet prawdopodobne, że ja odwiedzałem tylko te mniejsze w Edynburgu i Manchesterze, gdzie takiego asortymentu nie było, bo zazwyczaj odwiedzałem te w centrach handlowych, a to tylko namiastka całości... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Androctonus Napisano 8 Lutego 2015 Zgłoszenie Udostępnij Napisano 8 Lutego 2015 Spokojnie, tyle że drażni mnie brak normalnego tłumaczenia skoro weszli na rynek w Polsce. Ale to domena wielu firm. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Piter Napisano 8 Lutego 2015 Zgłoszenie Udostępnij Napisano 8 Lutego 2015 Ciekawie czy cło jest. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Ozet Napisano 8 Lutego 2015 Zgłoszenie Udostępnij Napisano 8 Lutego 2015 Faktycznie, interesująca oferta. Zainteresował mnie zwłaszcza ten zestaw wagglerków. Ale ze zdjęcia ciężko wywnioskować jaka jest ich jakość i zakres gramatury. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wind Napisano 8 Lutego 2015 Zgłoszenie Udostępnij Napisano 8 Lutego 2015 Ciekawie czy cło jest. Jakie cło, toż to UE. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jotes Napisano 8 Lutego 2015 Autor Zgłoszenie Udostępnij Napisano 8 Lutego 2015 (edytowane) Ale ze zdjęcia ciężko wywnioskować jaka jest ich jakość i zakres gramatury. Gramatura jest jako tako widoczna, ale nie na wszystkich. Są tam oznaczenia 2AAA i 2BB, m.in. Najedź na fotkę, a po prawej stronie wyświetla powiększony fragment. Edytowane 8 Lutego 2015 przez Jotes Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Piter Napisano 8 Lutego 2015 Zgłoszenie Udostępnij Napisano 8 Lutego 2015 (edytowane) Mógłby ktoś zapodac jakiś spinning c.w ok 3-15 do 2,70. taki do 130 zł Edytowane 8 Lutego 2015 przez Piter Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Ozet Napisano 8 Lutego 2015 Zgłoszenie Udostępnij Napisano 8 Lutego 2015 Typowo pod angielską matchówkę. Na niewielkie dystanse do 25m, i głębokość od 0,5 do 3m (coś dla Winda na Wycztok z łódki lub pomostu). Też miałbym gdzie je zastosować. Gramatury które zdołałem odczytać, tak jak zasugerowałeś: 4x nr4 -około 0,65g; 2BB- 0,8g; 2AAA- 1,6g oraz 4AAA- 3,2g. Ogólnie fajny zestaw spławików. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jotes Napisano 8 Lutego 2015 Autor Zgłoszenie Udostępnij Napisano 8 Lutego 2015 (edytowane) Fajny, fajny! Też bym je miał, gdzie wykorzystać, bo chociażby w Drzewicy na zalewie. Tylko jakoś mi podejrzane są te ceny. Ja tyle co kosztuje cały ten zestaw, gotów byłbym dać nawet za pustą skrzyneczkę. Dla przykładu wygląd, pojemność i cena naszego wyrobu: Nasz produkt krajowy brutto! Edytowane 8 Lutego 2015 przez Jotes Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Ozet Napisano 8 Lutego 2015 Zgłoszenie Udostępnij Napisano 8 Lutego 2015 Właśnie, to zbyt piękne żeby mogło być prawdziwe, albo co najmniej podejrzane. 40 wagglerków po niecałe 3zł za sztukę, o skrzyneczce nie wspominając. Oferta kusząca ale ryzykowna, bo może gdzieś być naklejka "unikać kontaktu z wodą". Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Androctonus Napisano 8 Lutego 2015 Zgłoszenie Udostępnij Napisano 8 Lutego 2015 Mógłby ktoś zapodac jakiś spinning c.w ok 3-15 do 2,70. taki do 130 zł Działy Ci się pomyliły? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jotes Napisano 8 Lutego 2015 Autor Zgłoszenie Udostępnij Napisano 8 Lutego 2015 Właśnie, to zbyt piękne żeby mogło być prawdziwe Że w SD są gigantyczne przeceny to fakt i wielokrotnie korzystałem z nich, ale tylko jeśli chodzi o buty i ubrania sportowe, bluzki i bieliznę - markowe produkty. Nie wiem, nadal mi się świeci czerwona dioda w czaszce, ale i żona mi tu przypomina, że byliśmy naocznymi świadkami tak olbrzymich przecen w tych sklepach. Teraz już kombinuję, żeby zorganizować naoczne oględziny, jeśli nic nie stanie na przeszkodzie... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Piter Napisano 8 Lutego 2015 Zgłoszenie Udostępnij Napisano 8 Lutego 2015 Działy Ci się pomyliły? Nie Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jotes Napisano 8 Lutego 2015 Autor Zgłoszenie Udostępnij Napisano 8 Lutego 2015 (edytowane) Tak sobie nadal z ciekawości pomykam w sieci i kliknąłem na SD w Manchesterze przy Market St, czyli tam, gdzie już wielokrotnie robiłem zakupy osobiście i znam ten sklep. Na ich stronie wyświetla mi ceny w ełtach (funtach ) i po przeliczeniu na PLN wychodzi mi dokładnie to samo co wyżej. Kurna jade! O tutaj Edytowane 8 Lutego 2015 przez Jotes Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wind Napisano 8 Lutego 2015 Zgłoszenie Udostępnij Napisano 8 Lutego 2015 Spoko, w Manchesterze mam swoich "ludzi ", więc zamówienie możemy złożyć i nam kupią i przywiozą . Tak na poważnie, sam się muszę przyjrzeć dobrze co tam mają i może się skuszę, chociaż sama przesyłka to minimum 40zł. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jotes Napisano 8 Lutego 2015 Autor Zgłoszenie Udostępnij Napisano 8 Lutego 2015 Masz tam cennik, ile kosztuje wysyłka zwykła w UE (3,99) i ile szybka paczka (jeśli dobrze pamiętam to ok 6 funtów). Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wind Napisano 8 Lutego 2015 Zgłoszenie Udostępnij Napisano 8 Lutego 2015 Doczytałem: Dostawa standardowa na terenie UK: Zamówienie powinno zostać dostarczone maksymalnie do pięciu (5) dni roboczych (wyłączając weekendy i święta). Za jedyne: 3,99 GBP A cennik międzynarodowy znalazłem tutaj. Juz nieważne, mamy sklep pod nosem :D TUTAJ Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jotes Napisano 8 Lutego 2015 Autor Zgłoszenie Udostępnij Napisano 8 Lutego 2015 Faktycznie! A co mi tam 40 zł, jak tutaj w Polsce płaciłem już 23 zł, za przesyłkę krajową. Jak szaleć, to szaleć. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Docio Napisano 8 Lutego 2015 Zgłoszenie Udostępnij Napisano 8 Lutego 2015 A mnie nic nie dziwi. Spławiki wyglądają jak te od DAM z początku lat 90-tych. Pudełko na zdjęciu wygląda bardzo obiecująco ale to tylko kilka listewek. Wkłady są z wytłoczek, z tworzywa, więc nie jest to drogie. Mentalność w krajach zza Odrą jest nieco inna, marża wysoka a noworoczne czyszczenie magazynów przyciąga klientów na cały rok. To nie to co u nas, że każdy za byle co chce zostać milionerem, bo za miej to mu się nie opłaci pracować i woli poleżeć. No i cena. Cena też mnie nie dziwi. Można zacząć już przeglądać oferty brytyjskie i nie ma się co dziwić, gdy spotka się wyprzedaż wędzisk za 30% ceny. A co do sklepu, wysyłka do Polski od 41zł. Trzeba tylko uważać bo zarówno ceny towarów jak i koszt przesyłki jest ruchomy. Jesli ktoś nie posiada konta w funtach to karta kredytowa zostanie obciążona przelicznikiem bankowym, który jest wyższy od oficjalnego. Do tego bank może policzyć prowizję od transakcji międzynarodowej ale to macie w umowach i cenniku prowizji dla konta. Jedyne rozsądne wyjście to zasugerowane przez Jotesa i Winda. Ktoś musi kupić na miejscu, dobrze zapakować, ubezpieczyć i przesłać. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wind Napisano 8 Lutego 2015 Zgłoszenie Udostępnij Napisano 8 Lutego 2015 Jedyne rozsądne wyjście to zasugerowane przez Jotesa i Winda. Ktoś musi kupić na miejscu, dobrze zapakować, ubezpieczyć i przesłać Już nieaktualne. Mamy w Polsce sklepy, nawet niedaleko Ciebie, na Targówku jest jeden. Ja swój odwiedzę i powiem, co i jak. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Docio Napisano 8 Lutego 2015 Zgłoszenie Udostępnij Napisano 8 Lutego 2015 Niedaleko... W Markach Ale informacja jest, ze jest. Można będzie przy okazji rzucić okiem. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi