Wiktor Brzozowski Posted September 5, 2015 Report Share Posted September 5, 2015 siema czy ktoś z was orientuje się ile kosztuje zezwolenie jedno dniowe na połów ryb w rzece Narwi. Link to comment Share on other sites More sharing options...
wind Posted September 5, 2015 Report Share Posted September 5, 2015 W jakim województwie? Link to comment Share on other sites More sharing options...
Wiktor Brzozowski Posted September 5, 2015 Author Report Share Posted September 5, 2015 białystok narwiański park narodowy Link to comment Share on other sites More sharing options...
wind Posted September 6, 2015 Report Share Posted September 6, 2015 Automatyczna Wiadomość Temat przeniesiony z "Dodaj artykuł (brudnopis)" do "Podlaskie". Link to comment Share on other sites More sharing options...
Pawel Posted September 6, 2015 Report Share Posted September 6, 2015 (edited) Na eokoń.pl wychodzi 15 lub 20 zł(zależnie, który odcinek) dla członków PZW. Edited September 6, 2015 by Pawel Link to comment Share on other sites More sharing options...
Docio Posted September 6, 2015 Report Share Posted September 6, 2015 białystok narwiański park narodowy Narwiański Park Narodowy Link to comment Share on other sites More sharing options...
Wiktor Brzozowski Posted September 6, 2015 Author Report Share Posted September 6, 2015 ja nie mam jeszcze karty a chcę połapać na rzecę i to jest dodatkowa opłata za to że niema się karty czy poprostu 15 zł i nic się nie zmienia Link to comment Share on other sites More sharing options...
wind Posted September 6, 2015 Report Share Posted September 6, 2015 To nie połowisz. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Docio Posted September 6, 2015 Report Share Posted September 6, 2015 (edited) To nie połowisz. Amen Nawet nie chciało mu się zajrzeć pod link z zasadami połowu, choć jest na linkowanej stronie. Edited September 6, 2015 by Docio Link to comment Share on other sites More sharing options...
Wiktor Brzozowski Posted September 6, 2015 Author Report Share Posted September 6, 2015 patrzyłem na link tylko się pytam bo bo myślę ze jest takie coś bo na mazurach z takim kwitkiem łapałem na jeden dzień wiec na rzekach chyba tesz to jest ale komu nie chciało się zjrzeć na link Proszę edytować posty, nie pisać jednego pod drugim. Kolejny raz proszę pisać po polsku! wind Link to comment Share on other sites More sharing options...
Alexspin Posted September 7, 2015 Report Share Posted September 7, 2015 ja nie mam jeszcze karty (...) Nic prostszego, wyrób kartę i po kłopocie. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Docio Posted September 7, 2015 Report Share Posted September 7, 2015 (edited) Nic prostszego, wyrób kartę i po kłopocie. I to jest słuszne podejście. Sam egzamin i opłata za kartę wędkarską nie jest jakimś dużym wydatkiem, ok 50zł, choć zdaję sobie sprawę, że ocena kosztu to wyjątkowo osobista sprawa. Karta jest zdawana raz i wydawana na całe życie a rozwiązuje wiele, niemal wszystkie problemy związane z wędkarstwem. Licencje lub przynależność do jakiegoś stowarzyszenia to osobna sprawa. Edited September 7, 2015 by Docio Link to comment Share on other sites More sharing options...
Wiktor Brzozowski Posted September 7, 2015 Author Report Share Posted September 7, 2015 nie mam 14 lat Link to comment Share on other sites More sharing options...
Docio Posted September 7, 2015 Report Share Posted September 7, 2015 nie mam 14 lat Głowa do góry. Zapis ustawowy brzmi: Art 7 ust 3 Z obowiazku posiadania karty wędkarskiej są zwolnione osoby do lat 14, z tym że mogą one uprawiać amatorski połów ryb wyłącznie pod opieką osoby pełnoletniej posiadającej taką kartę. Zapis ten mówi, że do 14 roku życia nie musisz posiadać karty wędkarskiej ale nie jest to zabronione. Możesz przystąpić do egzaminu, zdać go i cieszyć się wolnością. Ma to dodatkową zaletę, gdyż jeśli nie chcesz należeć do PZW to do 16-go roku życia nie mogą Cię wciągnąć na listę członków. Osobiście znam 12-to latka, który zdał egzamin jako 9-cio latek i choć próbowano mu w tym przeszkodzić to wraz z ojcem postawił na swoim. Fakt, że ojciec mu nie pozwala na samodzielne eskapady ale nie mają tych wszystkich przeszkód, które istnieją przy połowie pod opieką. O rywalizacji jaką prowadzą nad wodą nie wspominam, ale można pozazdrościć. Link to comment Share on other sites More sharing options...
wind Posted September 7, 2015 Report Share Posted September 7, 2015 Warto dodać, że taki młodzieniec jest zwolniony z opłaty za egzamin. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts