Michał Legięc Posted December 15, 2015 Report Share Posted December 15, 2015 Siemka mam problem gdyż musze sb kupić jakiś fajny spining na okonia taki do 15 g wyrzutu i musi byc 2,7m cena do 180 zł dlatego potrzebuje waszej pomocy i czekam na wasze propozycje z góry dzięki. Narazie zainteresowały mnie te : DRAGON MILLENIUM X-FINE 2,70m 2-12g Dragon Express Jig 12 2,70 / 2-12g Mikado Diamond 12g Konger Maxim Twist 270 2-12g czekam na wasze propozycje i opinie ;-) Link to comment Share on other sites More sharing options...
Jotes Posted December 15, 2015 Report Share Posted December 15, 2015 Zadałeś mi ćwieka! Obydwa Dragony mam, obydwa są godne uwagi, z obydwu jestem bardzo zadowolony i na obydwa fajnie mi się łowi. Seria Millenium, to już dość leciwa seria i wychodzi już z obiegu, choć jak widzisz po moim wpisie, jest bardzo udaną serią. Express Jig ma bardziej nowoczesny wygląd, a poprzez dzieloną rękojeść jest nieco odchudzony. Którykolwiek z tych dwóch wybierzesz, będziesz zadowolony. Link to comment Share on other sites More sharing options...
1papilion9 Posted December 15, 2015 Report Share Posted December 15, 2015 Potwierdzam dragoniki bardzo fajne i solidne wędki jak za taką cenę Link to comment Share on other sites More sharing options...
Alexspin Posted December 15, 2015 Report Share Posted December 15, 2015 Dragon Express Jig 12 2,70 / 2-12g Link to comment Share on other sites More sharing options...
Michał Legięc Posted December 15, 2015 Author Report Share Posted December 15, 2015 Zadałeś mi ćwieka! Obydwa Dragony mam, obydwa są godne uwagi, z obydwu jestem bardzo zadowolony i na obydwa fajnie mi się łowi. Seria Millenium, to już dość leciwa seria i wychodzi już z obiegu, choć jak widzisz po moim wpisie, jest bardzo udaną serią. Express Jig ma bardziej nowoczesny wygląd, a poprzez dzieloną rękojeść jest nieco odchudzony. Którykolwiek z tych dwóch wybierzesz, będziesz zadowolony. nom wezme chyba tego express Jig znalazłem jescze fajną oferte mna allegro za 150 zł ;-) Link to comment Share on other sites More sharing options...
Jotes Posted December 15, 2015 Report Share Posted December 15, 2015 A zatem, niech Ci służy! Link to comment Share on other sites More sharing options...
marckus Posted December 15, 2015 Report Share Posted December 15, 2015 (edited) Koledzy dobrze radzą a wybór będzie dobry, jeśli chodzi o, któregokolwiek dragona. Także, nic dodać nic ująć Edited December 15, 2015 by marckus Link to comment Share on other sites More sharing options...
wind Posted December 15, 2015 Report Share Posted December 15, 2015 Michał, pisz proszę po polsku. Kolejne takie posty będą kasowane. 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Michał Legięc Posted December 15, 2015 Author Report Share Posted December 15, 2015 Michał, pisz proszę po polsku. Kolejne takie posty będą kasowane. ale o co chodzi ? Link to comment Share on other sites More sharing options...
1papilion9 Posted December 15, 2015 Report Share Posted December 15, 2015 Używaj polskich znaków, znaków interpunkcyjnych, przestrzegaj ortografi itd. 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Alexspin Posted December 16, 2015 Report Share Posted December 16, 2015 ale o co chodzi ? Szkoda, że nie można dawać punktów ujemnych... Link to comment Share on other sites More sharing options...
marckus Posted December 16, 2015 Report Share Posted December 16, 2015 (edited) Szkoda, że nie można dawać punktów ujemnych... Alek, z jedną strony szkoda ale z drugiej, może lepiej wystawiać same plusy? Jeśli post Ci się podoba to możesz dać tylko "plus" a wiesz jak to jest z ludźmi czasami na złość mogą minusować Niestety, muszę się przyznać, że Michałowi niechcący dałem plusa Chciałem dać plusa Pawłowi, ale jakoś scroll mi uciekł i takie zamieszanie powstało a nie miałem czasu napisać do Daniela, czy da się usunąć plusa Danielu, jak to czytasz to prośba o usunięcie mego plusika, który otrzymał Michał Edited December 16, 2015 by marckus 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
wind Posted December 16, 2015 Report Share Posted December 16, 2015 Danielu, jak to czytasz to prośba o usunięcie mego plusika, który otrzymał Michał Plusik usunięty z licznika w profilu, niestety w temacie będzie wciąż wisiał, nie ma możliwości cofnięcia. Link to comment Share on other sites More sharing options...
marckus Posted December 17, 2015 Report Share Posted December 17, 2015 Plusik usunięty z licznika w profilu, niestety w temacie będzie wciąż wisiał, nie ma możliwości cofnięcia. Dzięki Daniel Link to comment Share on other sites More sharing options...
Alexspin Posted December 21, 2015 Report Share Posted December 21, 2015 (edited) Michał, dołóż 20.- zł i zastanów się nad DRAGON Viper SL Senso 7 2.90 m 1-7g, lub DRAGON Viper SL Senso 7 2.75 m 1-7g (moim zdaniem ta druga długość jest optymalna). Edited December 21, 2015 by Alexspin Link to comment Share on other sites More sharing options...
RybakONB Posted December 21, 2015 Report Share Posted December 21, 2015 (edited) Ja ostatnio wziąłem trochę droższego, Kongera Stallion Strike Furion 244/2-12g, osprzęt Fuji, ładne ugięcie. Ładuje się dość konkretnie od 3g, świetnie przekazuje brania, każde muśnięcia, nie za miękki fajnie się podbija przynęty. Dobry kijek za te pieniądze, do tego mam Zauberka 2000 ale kij leci na pysk trochę :/ Edited December 21, 2015 by RybakONB Link to comment Share on other sites More sharing options...
Piotras Posted January 17, 2016 Report Share Posted January 17, 2016 (edited) Witam, jestem tu nowy i nie chciałem zakładać nowego posta bo z pewnością taki jest, Co do wędki moim wyborem akurat był Mikado DIamond w cenie 140zl z tym, że do 10g, 2,4m. Problem polega na tym, że staram się dobrać kołowrotek do tej wędki: -przynęty- niewielkie gumy, blaszki, woblerki -akweny- głównie akweny stojące, niewielkie rzeczki o nie dużym nurcie itp -głównie z brzegu, pomostów i łódeczki -kreciołek do max 150zł (+- pare złoty) -znalazłem pare pozycji : Mikado Tachibana Mikado Phoenix FD Dragon Flash FD1000 Mikado Almaz FD Te 3 pozycje kuszą mnie najbardziej Mikado za cene i wygląd, avenger, za wygląd markę i 5 lat gwarancji, a mitchell za renomę i wygląd Mikado Tachibana Okuma Avenger Mitchell Avocet gold IV Czy ktoś może i pomóc wybrać najmniejsze zło spośród wymienionych ? Edited January 17, 2016 by wind edycja linków Link to comment Share on other sites More sharing options...
Alexspin Posted January 17, 2016 Report Share Posted January 17, 2016 Nie wychodząc poza asortyment Twojego wyboru: model CHN-12-09-120. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Piotras Posted January 17, 2016 Report Share Posted January 17, 2016 dzięki, a gdyby wyjść poza ten asortyment ? Link to comment Share on other sites More sharing options...
Alexspin Posted January 17, 2016 Report Share Posted January 17, 2016 (edited) Model KJ-ARM300M. Mamy z moją Panią, używamy z powodzeniem. Bardzo dobrze układa żyłkę, nie powoduje gniazd, działa płynnie i bezszmerowo. Jakość w znacznym stopniu przewyższa standard jaki prezentuje ten kołowrotek. Ps Zdał też egzamin w lekkim spinningowaniu w kanale portowym, bez efektów ubocznych po spotkaniu ze słoną wodą. Edited January 17, 2016 by Alexspin Link to comment Share on other sites More sharing options...
Piotras Posted January 18, 2016 Report Share Posted January 18, 2016 a dobra, dzięki za info Pozdrawiam Link to comment Share on other sites More sharing options...
Piotras Posted January 20, 2016 Report Share Posted January 20, 2016 Dziękuję za odpowiedź Link to comment Share on other sites More sharing options...
abraham Posted January 26, 2016 Report Share Posted January 26, 2016 W zeszłym roku zakupiłem dwa takie kijaszki jeden to mikado do 8g x-plode ultra fine 240 i drugi mistrall shiro perch 270 do 12g. Szczerze powiem, że oba kijaszki sprawdzają się bez zarzutu jednak ile mikado jak dla mnie miało za długi dolnik o tyle w mistrallu nie dostrzegłem większych uchybień. Mikado szybko skróciłem, więc jest już okey. Oba kijaszki to koszt około 100zł także żadne pieniądze a zabawa na tych kijaszkach z okoniami to istny szał. Link to comment Share on other sites More sharing options...
sabar Posted February 12, 2016 Report Share Posted February 12, 2016 jak to skróciłeś? bo nie rozumiem Link to comment Share on other sites More sharing options...
Alexspin Posted February 13, 2016 Report Share Posted February 13, 2016 Nożyczkami uciął. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts