Jump to content

Jaki spining na Okonia

Recommended Posts

Siemka mam problem  gdyż musze sb kupić jakiś fajny spining na okonia   taki do 15 g wyrzutu i musi byc 2,7m  cena  do 180 zł dlatego potrzebuje  waszej pomocy i czekam na wasze propozycje z góry dzięki.

Narazie zainteresowały mnie te :

DRAGON MILLENIUM X-FINE 2,70m 2-12g

Dragon Express Jig 12 2,70 / 2-12g

Mikado Diamond 12g

Konger Maxim Twist 270 2-12g

czekam na wasze propozycje i opinie ;-)

Zadałeś mi ćwieka! Obydwa Dragony mam, obydwa są godne uwagi, z obydwu jestem bardzo zadowolony i na obydwa fajnie mi się łowi. Seria Millenium, to już dość leciwa seria i wychodzi już z obiegu, choć jak widzisz po moim wpisie, jest bardzo udaną serią. Express Jig ma bardziej nowoczesny wygląd, a poprzez dzieloną rękojeść jest nieco odchudzony. Którykolwiek z tych dwóch wybierzesz, będziesz zadowolony. 

Zadałeś mi ćwieka! Obydwa Dragony mam, obydwa są godne uwagi, z obydwu jestem bardzo zadowolony i na obydwa fajnie mi się łowi. Seria Millenium, to już dość leciwa seria i wychodzi już z obiegu, choć jak widzisz po moim wpisie, jest bardzo udaną serią. Express Jig ma bardziej nowoczesny wygląd, a poprzez dzieloną rękojeść jest nieco odchudzony. Którykolwiek z tych dwóch wybierzesz, będziesz zadowolony. 

nom wezme chyba tego  express Jig znalazłem jescze fajną oferte mna allegro za 150 zł  ;-)

Szkoda, że nie można dawać punktów ujemnych... :(

Alek, z jedną strony szkoda ale z drugiej, może lepiej wystawiać same plusy? Jeśli post Ci się podoba to możesz dać tylko "plus" a wiesz jak to jest z ludźmi czasami na złość mogą minusować :)

Niestety, muszę się przyznać, że Michałowi niechcący dałem plusa :( Chciałem dać plusa Pawłowi, ale jakoś scroll mi uciekł i takie zamieszanie powstało a nie miałem czasu napisać do Daniela, czy da się usunąć plusa :( Danielu, jak to czytasz to prośba o usunięcie mego plusika, który otrzymał Michał  :)

Edited by marckus

Danielu, jak to czytasz to prośba o usunięcie mego plusika, który otrzymał Michał

Plusik usunięty z licznika w profilu, niestety w temacie będzie wciąż wisiał, nie ma możliwości cofnięcia.

Ja ostatnio wziąłem trochę droższego, Kongera Stallion Strike Furion 244/2-12g, osprzęt Fuji, ładne ugięcie. Ładuje się dość konkretnie od 3g, świetnie przekazuje brania, każde muśnięcia, nie za miękki fajnie się podbija przynęty. Dobry kijek za te pieniądze, do tego mam Zauberka 2000 ale kij leci na pysk trochę :/

Edited by RybakONB

• 4 weeks later...

Witam, jestem tu nowy i nie chciałem zakładać nowego posta bo z pewnością taki jest,

Co do wędki moim wyborem akurat był Mikado DIamond w cenie 140zl z tym, że do 10g, 2,4m.

Problem polega na tym, że staram się dobrać kołowrotek do tej wędki:

-przynęty- niewielkie gumy, blaszki, woblerki

-akweny- głównie akweny stojące, niewielkie rzeczki o nie dużym nurcie itp

-głównie z brzegu, pomostów i łódeczki

-kreciołek do max 150zł (+- pare złoty)

-znalazłem pare pozycji :

Mikado Tachibana

Mikado Phoenix FD

Dragon Flash FD1000

Mikado Almaz FD

Te 3 pozycje kuszą mnie najbardziej Mikado za cene i wygląd, avenger, za wygląd markę i 5 lat gwarancji, a mitchell za renomę i wygląd

Mikado Tachibana

Okuma Avenger

Mitchell Avocet gold IV

Czy ktoś może i pomóc wybrać najmniejsze zło spośród wymienionych :P ?

Edited by wind
edycja linków

Model KJ-ARM300M. Mamy z moją Panią, używamy z powodzeniem. Bardzo dobrze układa żyłkę, nie powoduje gniazd, działa płynnie i bezszmerowo. Jakość w znacznym stopniu przewyższa standard jaki prezentuje ten kołowrotek.

Ps

Zdał też egzamin w lekkim spinningowaniu w kanale portowym, bez efektów ubocznych po spotkaniu ze słoną wodą.

Edited by Alexspin

W zeszłym roku zakupiłem dwa takie kijaszki jeden to mikado do 8g x-plode ultra fine 240 i drugi mistrall shiro perch 270 do 12g. Szczerze powiem, że oba kijaszki sprawdzają się bez zarzutu jednak  ile mikado jak dla mnie miało za długi dolnik o tyle w mistrallu nie dostrzegłem większych uchybień. Mikado szybko skróciłem, więc jest już okey. Oba kijaszki to koszt około 100zł także żadne pieniądze a zabawa na tych kijaszkach z okoniami to istny szał.

• 3 weeks later...