marckus Posted February 2, 2016 Report Share Posted February 2, 2016 (edited) Przycupnąłem przed imadełko, i taki oto, rezultat, szału nie robi, ale ciągła nauka przede mną Wersja poprawiona Edited February 2, 2016 by marckus Link to comment Share on other sites More sharing options...
NeoCM Posted February 3, 2016 Report Share Posted February 3, 2016 Kolego nie od razu Rzym zbudowali. Jak na moje oko, to przynęty wyglądają dobrze, pewnie ryby też Ci to powiedzą, jak będą się meldować na haczyku Link to comment Share on other sites More sharing options...
marckus Posted February 8, 2016 Author Report Share Posted February 8, 2016 Dziś, kolejne posiedzenie przy imadełku Link to comment Share on other sites More sharing options...
Ozet Posted February 8, 2016 Report Share Posted February 8, 2016 Jakbym już ją gdzieś widział... Link to comment Share on other sites More sharing options...
marckus Posted February 8, 2016 Author Report Share Posted February 8, 2016 Jakbym już ją gdzieś widział... Ciepło się zrobiło, to przeleciała przed oknem Link to comment Share on other sites More sharing options...
marckus Posted February 18, 2016 Author Report Share Posted February 18, 2016 Link to comment Share on other sites More sharing options...
marckus Posted February 21, 2016 Author Report Share Posted February 21, 2016 Link to comment Share on other sites More sharing options...
marckus Posted February 22, 2016 Author Report Share Posted February 22, 2016 Link to comment Share on other sites More sharing options...
marckus Posted February 23, 2016 Author Report Share Posted February 23, 2016 (edited) Ciągle nauka, ciągle męczarnia ale przede wszystkim dobra zabawa i relaks Dzisiejsza ale do pierwszej muchy, chyba progres jest (pierwsza mucha link) Edited February 23, 2016 by marckus Link to comment Share on other sites More sharing options...
marckus Posted March 2, 2016 Author Report Share Posted March 2, 2016 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Ozet Posted March 3, 2016 Report Share Posted March 3, 2016 Spoko Marckus, postęp jest widoczny nawet gołym okiem laika. Już ta jętka (chyba jętka?) z 22/23.02, bardzo mi się spodobała. Myślę że jak dojdziesz do swojej dziesiątej strony na forum, to już będą się ustawiać kolejki po Marckus-Fly. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Jotes Posted March 3, 2016 Report Share Posted March 3, 2016 Myślę że jak dojdziesz do swojej dziesiątej strony na forum, to już będą się ustawiać kolejki po Marckus-Fly. Zbyszek, ja już wczoraj prosiłem Marcina, żeby mi narobił na cały sezon pinki i białych, ale figa - nie zgodził się. Jeszcze trochę, a pudełka albo mu wyfruną z domu, albo wypełzną, tyle tego narobił. Link to comment Share on other sites More sharing options...
marckus Posted March 3, 2016 Author Report Share Posted March 3, 2016 Spoko Marckus, postęp jest widoczny nawet gołym okiem laika. Już ta jętka (chyba jętka?) z 22/23.02, bardzo mi się spodobała. Myślę że jak dojdziesz do swojej dziesiątej strony na forum, to już będą się ustawiać kolejki po Marckus-Fly. Dzięki bardzo Zbyszku za dobre słowo To zostało jeszcze 9 stron i powinno być lepiej Fajnie, że widać postęp (bo pierwsza mucha w moim wykonaniu to tragedia ) Zbyszek, ja już wczoraj prosiłem Marcina, żeby mi narobił na cały sezon pinki i białych, ale figa - nie zgodził się. Jeszcze trochę, a pudełka albo mu wyfruną z domu, albo wypełzną, tyle tego narobił. Oj Jarku już wszystkim musisz skarżyć, coś wymyślimy Spokojnie, pudełka leżą, jeszcze się nie ruszają Link to comment Share on other sites More sharing options...
Jotes Posted March 3, 2016 Report Share Posted March 3, 2016 Spokojnie, pudełka leżą, jeszcze się nie ruszają Bo kamieniem przyciśnięte. Link to comment Share on other sites More sharing options...
marckus Posted March 6, 2016 Author Report Share Posted March 6, 2016 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Jotes Posted March 6, 2016 Report Share Posted March 6, 2016 Jak dla mnie - rewelacja! Link to comment Share on other sites More sharing options...
marckus Posted March 6, 2016 Author Report Share Posted March 6, 2016 Jak dla mnie - rewelacja! Dziękuje Jarku Jeszcze się ją dopracuje Link to comment Share on other sites More sharing options...
marckus Posted March 16, 2016 Author Report Share Posted March 16, 2016 (edited) Muszka na haczyku nr 12: Muszka na haczyku nr 14: Muszka na haczyku nr 10: Edited March 16, 2016 by marckus Link to comment Share on other sites More sharing options...
marckus Posted March 20, 2016 Author Report Share Posted March 20, 2016 Dzisiejsze zakręcone, kiedyś się dojdzie do ideału Link to comment Share on other sites More sharing options...
marckus Posted March 21, 2016 Author Report Share Posted March 21, 2016 Krętactwa dalszy ciąg tego męczyłem na haczyku nr 14 Link to comment Share on other sites More sharing options...
marckus Posted March 23, 2016 Author Report Share Posted March 23, 2016 Zanudzę Was kolejnymi muchami Wszystkie na haczykach nr 14 Link to comment Share on other sites More sharing options...
WierzbaAdrian2001 Posted March 23, 2016 Report Share Posted March 23, 2016 Jeśli chodzi o mnie nie jestem wielbicielem mochowek ale przyznaję że ta Mucha jest bardzo profesjonalna . no.. Trochę przesadziłem ale ładna... Według mnie powinien pan z całym szacunkiem oczywiście bardziej robić takie muchy z bardziej jaskrawych kolorów. Lepsze branie, widoczność itd.... Link to comment Share on other sites More sharing options...
Alexspin Posted March 24, 2016 Report Share Posted March 24, 2016 Adrian, coraz bardziej dochodzę do przekonania, że wreszcie na tym Forum pojawił się WYSOKIEJ KLASY SPECJALISTA WE WSZYSTKICH DZIEDZINACH I METODACH WĘDKARSTWA... Link to comment Share on other sites More sharing options...
Docio Posted March 24, 2016 Report Share Posted March 24, 2016 Alex, nie krzycz, lepiej zadzwoń. A swoją drogą pierwowzoru nie ma szans zrobić. Można zrobić coś łudząco podobnego ale nigdy takie same. Kręcenie muszek to zajęcie artystyczne. Oprócz kopiowania owadów i ich stadiów rozwoju można uciec się wręcz do radosnej twórczości. Ważne, tak jak w całym wędkarstwie, aby przynęta była skuteczna w łowisku. Muszkarze wielokrotnie mówili, że czasem w łowisku sprawdza się przynęta w ogóle tam nie spotykana, nie stosowana lub oderwana od rzeczywistości. Nad Wisłą, latem o czym już pisałem, największe wzięcie ma muszka, którą muszką można nazwać z zasady lub wręcz rozpędu. Jest to czerwona gruba wełna złożona kilkukrotnie w pętelkę, po środku złapana czerwoną nicią nylonową a końcówki jakie się robią z wełny rozciete. Taka czerwona dwustronna miotła. Do niczego to nie jest podobne ale wyjątkowo odpowiada jako przekąska kleniom. Wędkarstwo to nie matematyka. To próba oszukania natury, w której nie ma zasad. Inaczej te wszystkie aromaty, smaki i mieszanki zanętowe nie miałyby podstaw bytu. Na przełomie lat 70/80 idąc w słoneczny dzień mostem nad kanałem wpływowym do Portu Praskiego widać z niego było kilka kleni 60+ wygrzewających się tuż pod powierzchnia. Wielu wędkarzy przez kilka lat próbowało je przechytrzyć bezskutecznie. W sumie nie wiem, czy komuś się udało, czy nie, klenie zniknęły ale pewnym jest, że starań ich przechytrzenia było naprawdę wiele. Kolejny przykład? Proszę bardzo. W tym samym okresie byłem z kumplem na rybach ze spławiczkiem nad Wisłą. Znudziło mu się i zaczął spinningować. Zerwał blachę na jakimś zaczepie a jedyne czym mógł ją zastąpić to okuwka od zasuwy, czyli ta blacha co się montuje do futryny. Nie zastanawiał się długo, uzbroił ją, wykonał kilka rzutów i złowił wymiarowego szczupaka. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Alexspin Posted March 24, 2016 Report Share Posted March 24, 2016 (edited) (...) Zerwał blachę na jakimś zaczepie a jedyne czym mógł ją zastąpić to okuwka od zasuwy, czyli ta blacha co się montuje do futryny. Nie zastanawiał się długo, uzbroił ją, wykonał kilka rzutów i złowił wymiarowego szczupaka. Dobre. Zresztą nic dziwnego, zapewne wiele osób pamięta czasy, gdy bolenie łowiło się na trzonki od łyżeczek a głowacice na przeszlifowane klamki. Edited March 24, 2016 by Alexspin Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts