Ozet Napisano 3 Sierpnia 2016 Zgłoszenie Udostępnij Napisano 3 Sierpnia 2016 Dawid, może trochę szczegółów? Piękna bestia gratuluję. Ps. Gdzieś Ty był, jak Ciebie nie było (na forum)? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Napisano 3 Sierpnia 2016 Zgłoszenie Udostępnij Napisano 3 Sierpnia 2016 Piękny Sum. Na co się skusił? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Alexspin Napisano 4 Sierpnia 2016 Zgłoszenie Udostępnij Napisano 4 Sierpnia 2016 Dawid, napisz jaki sprzęt, na co się skusił? Gratulacje, piękny smok. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DawidGorzow Napisano 4 Sierpnia 2016 Zgłoszenie Udostępnij Napisano 4 Sierpnia 2016 Cześć. Trochę mnie nie było bo czasu ciągle mało, jak nie w warsztacie dłubie w drewinkach, to jestem na rybach albo w domu czy w pracy. Sumek złowiony w trollu na Odrze. Sprzętowo to: Wędka Sportex Jolokia Pilk 2016r, 270cm, Cw 80-150g Kołowrotek Penn Conflict 5000 Plecionka Nihonto Octa8 0,30 Mój woblerek 8cm schodzący do 3,5m Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
marckus Napisano 6 Sierpnia 2016 Zgłoszenie Udostępnij Napisano 6 Sierpnia 2016 (edytowane) Wreszcie długo wyczekiwany dzień, gdzie mogłem wyruszyć na ryby Wyciągam rejestr połowu ryb i patrze ostatni wpis 16.07.2016 Zapakowałem wędkę spinningową do 5 gram i małe twisterki, bo stwierdziłem, że pobawię się z okonkami. Wszystko zapakowane no to w drogę nad Odrę, 20 minut drogi i na miejscu Szał zrobił 3 cm paproszek Mann's widoczny na zdjęciach, nawet niewielki szczupaczek go dziabnął Zabawa była przednia ale czekam na następny wypad z troszkę cięższym sprzętem Edytowane 6 Sierpnia 2016 przez marckus Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Napisano 8 Sierpnia 2016 Zgłoszenie Udostępnij Napisano 8 Sierpnia 2016 Nowe RoBo przetestowane, są skuteczne tak samo jak stare. W każdym razie Okonie i tym razem nie potrafiły się oprzeć Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Hubi Napisano 8 Sierpnia 2016 Zgłoszenie Udostępnij Napisano 8 Sierpnia 2016 Witam wszystkich spinningowych maniaków. Kumpel zaczyna bawić się z filmikami na Youtubie. Podrzucam kolegom film w formie vloga z ostatniej wyprawy na jezioro Żarnowieckie. Będę wdzięczny za wszelkie komentarze. Czy podoba wam się taka forma? Co coś zmienić. Ogólnie czy da się to obejrzeć Trzecia cześć w montażu. Myślę na dniach się pokaże Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
hege Napisano 8 Sierpnia 2016 Zgłoszenie Udostępnij Napisano 8 Sierpnia 2016 Jak na początki.. to jest super. Dobry montaż, dźwięk no i co najważniejsze kamera was lubi. Powodzenia i czekamy na dalsze części Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Alexspin Napisano 9 Sierpnia 2016 Zgłoszenie Udostępnij Napisano 9 Sierpnia 2016 Nowe RoBo przetestowane, są skuteczne tak samo jak stare. W każdym razie Okonie i tym razem nie potrafiły się oprzeć Jaki rozmiar kotwiczek stosujesz do tej biżuterii? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Hubi Napisano 12 Sierpnia 2016 Zgłoszenie Udostępnij Napisano 12 Sierpnia 2016 Cz 3 Miłego oglądania Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
okno Napisano 12 Sierpnia 2016 Zgłoszenie Udostępnij Napisano 12 Sierpnia 2016 Witam Dziś na Martwej Wiśle okonie miały chęci współpracować, takie w przedziale 25 - 35 Nałowiłem się do bólu. Pozdrwaiam Jan Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Alexspin Napisano 13 Sierpnia 2016 Zgłoszenie Udostępnij Napisano 13 Sierpnia 2016 No Janku, przystojniaczki, nieźle pozamiatałeś, gratulacje. (...) Sprzętowo to: Wędka Sportex Jolokia Pilk 2016r, 270cm, Cw 80-150g Kołowrotek Penn Conflict 5000 Plecionka Nihonto Octa8 0,30 Mój woblerek 8cm schodzący do 3,5m Połów tym bardziej satysfakcjonujący, że na własnego woblerka. Super. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Napisano 13 Sierpnia 2016 Zgłoszenie Udostępnij Napisano 13 Sierpnia 2016 (edytowane) Jaki rozmiar kotwiczek stosujesz do tej biżuterii? Generalnie trzymam się zasady żeby rozstaw haków nie był większy od szerokości blachy. W przypadku szerokich blaszek jak Kelawa czy Łyżka daję nieco węższą kotwiczkę. Jedynie w bardzo wąskich i małych blaszkach stosuję minimalnie szerszą kotwiczkę od blaszki. A dziś taka niespodzianka nam się przytrafiła. Kurier przywiózł gazety i proszę bardzo - piękny sandacz Pawła złowiony na RoBo Przy okazji polecam wrześniowe Wędkarstwo moje hobby Edytowane 13 Sierpnia 2016 przez Gość Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jotes Napisano 14 Sierpnia 2016 Zgłoszenie Udostępnij Napisano 14 Sierpnia 2016 U mnie koty za płoty, czyli pierwsze w tym roku wypłynięcie za drapieżnikiem. W zasadzie, to przeprowadzałem testy: silnika, akumulatorów i wózka do wożenia tych klamorów. Przy okazji rozłożyłem dwa boczne troki (do 12 g i do 18 g) i poćwiczyłem okoniowanie. Wydłubałem 6 okoni ca 30 cm, jednego 35+ (na oko) i 6 sandaczyków (maluchów). A to dzisiejszy rodzynek: Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Ozet Napisano 14 Sierpnia 2016 Zgłoszenie Udostępnij Napisano 14 Sierpnia 2016 Całkiem ładny rodzynek, dobre dwa i pół kołowrotka... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Alexspin Napisano 15 Sierpnia 2016 Zgłoszenie Udostępnij Napisano 15 Sierpnia 2016 Całkiem ładny rodzynek, dobre dwa i pół kołowrotka... Nie oszczędzaj, nawet trzy... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jotes Napisano 15 Sierpnia 2016 Zgłoszenie Udostępnij Napisano 15 Sierpnia 2016 dobre dwa i pół kołowrotka... Hihi! Nowy przelicznik, jak nie ma 2,5 kołowrotka, to maluch. Tak przy okazji: Ja jeszcze jeden test przeprowadziłem wczoraj. Z Zaubera wyrzuciłem żyłkę matchową, wkręciłem Team Dragon Spinn 0,18 mm i testowałem go do troka. Po pierwszym razie czuję lekki niedosyt. Może dlatego, że nie było konkretnego sandacza? Jednak częściowo się sprawdził, bo 6 szt, takich do 40-45 cm wyholował. Dam mu jeszcze szansę i trochę więcej czasu. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Ozet Napisano 15 Sierpnia 2016 Zgłoszenie Udostępnij Napisano 15 Sierpnia 2016 Jarek, jeżeli ten Zauber przy BT nie skręca żyłki, tak jak to było w przypadku zastosowania go przy matchu, to nie ma sensu wymieniać rolkę. Przyczyną mogła być skręcona (już fabrycznie) żyłka matchowa. Szybkie zwijania powrotne mogły jeszcze potęgować ten efekt skręcania. Dobrze jest przed zmontowaniem zestawu (obojętnie, spinningowego czy spławikowego) świeżo nawinietą żyłkę rozwinąć np. na łące nad wodą, i wolno nawijać na kołowrotek, najlepiej poprzez mokrą gąbkę trzymaną w palcach prawej dłoni. (Sorry Jarek że piszę tak obrazowo, ale pewnie czytać to będą także początkujący wędkarze.) Najlepiej tą czynność wykonać dwukrotnie, choćby tylko na odcinku "roboczym" 50-60m, bo nie zawsze mamy tyle przestrzeni aby rozwinąć np. 200m żyłki. A już idealnie jest jak taka odkręcona żyłka kilka godzin "uleży się" na szpuli przed zmontowaniem zestawu. Zdarzało mi się podczas spinningowania wymieniać żyłkę na nową na łowisku, gdy po kolejnym zaczepie na szpuli zostawało jej "ni w pięć, ni w dziewięć". Zdarzają się żyłki tak fabrycznie skręcone, że po otwarciu kabłąka zwoje potrafią wystrzeliwać ze szpuli, co jest ogromnie irytujące. (Oczywiście wiele zależy od firmy i ceny żyłki, bo ta zwykle idzie w parze z jej jakością.) Po manewrach z odkręcaniem ten problem znika, więc profilaktycznie przeprowadzam ten zabieg zawsze. No niech będzie - przeważnie, bo nieraz czasu mało a łowić się chce. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jotes Napisano 15 Sierpnia 2016 Zgłoszenie Udostępnij Napisano 15 Sierpnia 2016 (edytowane) Opisujesz Zbyszku stare "indiańskie" sposoby prostowania żyłki. I bardzo dobrze, niech młodzi adepci wędkarstwa się uczą. A i ja chętnie skorzystam z cennych rad! Dysponując łodzią z silnikiem, mam ciut większy komfort, bo niejednokrotnie celowo wypływam tylko po to, żeby właśnie rozprostować żyłki. I tak też robię z żyłkami nawet matchowymi, że zabieram odległościówki i płynę tylko w tym celu. Odcinam wszelkie węzełki, ściągam stoperki i płynę 400-500 m, wypuszczając je z kołowrotków. Do tego celu nie muszę składać całego kijka do kupy, bo wystarczy mi sam dolnik i przełożenie żyłki przez tę jedną przelotkę. Wypuszczoną już żyłkę, przeciągam jeszcze 100-150 m za łodzią, a jak już się rozprostuje, to nawijam ją na mokro właśnie. Po zakończeniu łowienia na BT też odcinam wszystko i przeciągam je w drodze powrotnej do portu. W ten sposób mam już sprawę załatwioną na kolejny wyjazd. Ps: Rolki nie wymienię, bo nie mam takiej, żeby pasowała. Edytowane 15 Sierpnia 2016 przez Jotes Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Alexspin Napisano 19 Sierpnia 2016 Zgłoszenie Udostępnij Napisano 19 Sierpnia 2016 No, Panowie, dwugłos niemal jak "trzech tenorów" świetny instruktarz dla młodzieży, a i "staruchy" też mogą się czegoś nauczyć. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Napisano 21 Sierpnia 2016 Zgłoszenie Udostępnij Napisano 21 Sierpnia 2016 Sama drobnica przez weekend ale przynajmniej była zabawa.. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
marckus Napisano 21 Sierpnia 2016 Zgłoszenie Udostępnij Napisano 21 Sierpnia 2016 (edytowane) U mnie też Szczupak ludojad koło 40 cm Na wędce do 5 gram trochę poszalał ja już czekam na jesień bo to lato nieudane... Edytowane 22 Sierpnia 2016 przez marckus Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
PioPiotrek Napisano 21 Sierpnia 2016 Zgłoszenie Udostępnij Napisano 21 Sierpnia 2016 Szczupaki i okonie przybywajcie Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Napisano 24 Sierpnia 2016 Zgłoszenie Udostępnij Napisano 24 Sierpnia 2016 Przetestowałem dziś 3 gramowego miedziano-srebrnego Gnomika. Nie zawiódł chociaż szkoda że nie brały większe Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Alexspin Napisano 25 Sierpnia 2016 Zgłoszenie Udostępnij Napisano 25 Sierpnia 2016 (edytowane) Faktycznie drobnica, ja takich nawet nie fotografuję, ale na te przynęty biorą jak w amoku, doświadczyłem tego w ostatni weekend w Pilicy w okolicy Kurnędza. Edytowane 25 Sierpnia 2016 przez Alexspin Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi