wojciech1919 Napisano 5 Lipca 2018 Zgłoszenie Udostępnij Napisano 5 Lipca 2018 (edytowane) Dawid super opis i foty. Mi też się udało w końcu wyskoczyć na pstrągi bo wiosną byłem tylko raz i to bez efektów. Mini relacja dla chętnych https://www.youtube.com/watch?v=UaR-SgE8-XQ Edytowane 5 Lipca 2018 przez wojciech1919 3 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dawid Sokołowski Napisano 7 Lipca 2018 Zgłoszenie Udostępnij Napisano 7 Lipca 2018 W dniu 5.07.2018 o 13:15, wojciech1919 napisał: Dawid super opis i foty. Mi też się udało w końcu wyskoczyć na pstrągi bo wiosną byłem tylko raz i to bez efektów. Mini relacja dla chętnych https://www.youtube.com/watch?v=UaR-SgE8-XQ Jak na człowieka, który miał całe życie dwie lewe ręce do fotografowania to też jestem zadowolony;) Fajny pstrąg i film - ekstra się ogląda;) (do robieniu filmów też jestem leworęczny więc pozostaje mi tylko pisanie bloga hehe). 2 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Ta odpowiedź cieszy się zainteresowaniem. jungu Napisano 11 Lipca 2018 Ta odpowiedź cieszy się zainteresowaniem. Zgłoszenie Udostępnij Napisano 11 Lipca 2018 (edytowane) Z racji tego iż w weekend byłem na weselu i okazja spędzenia czasu nad wodą mnie ominęła postanowiłem dziś się wybrać na rybki. Pojechałem w dawno nie odwiedzane prze zemnie miejsce, gdzie głębokie rynny przeplatają się z główkami i dołkami na zakrętach. Pogoda hmm... coś wisi w powietrzu, aura burzowa, jednak bezwietrznie, słońce grzeje, ale zachmurzenie prawie całkowite... jednym słowem bajka. Czuję że matka natura mnie dzisiaj obdarzy i to hojnie! Już po 15 min przy obławianiu rynny trafił się szczupak 47cm, szybki hol i rybka po pomiarach trafia do wody. Później pół godzinki nic, więc zmieniam miejscówkę 500m dalej na stare główki. W jakimś 5-6 rzucie coś po puknięciu obcina mi ogonek w gumie, obrzucałem to miejsce dokładnie kilkoma przynętami, ale bez efektu. Zmiana przynęty na mniejszą i cięższą (15g) i przy szybkim prowadzeniu tuż przy brzegu piękny atak garbatego, po emocjonującym holu na miarce pokazuje 32cm! Czuje że to jest mój dzień ! Chwilkę jeszcze obrzucam tą przynętą i idąc dalej wracam do pierwszej gumy. Kilkadziesiąt metrów dalej jedno puknięcie jednak na brzegu czekała mnie nagroda w postaci pozostawionej podpórki. Zabieram ją i wracam do auta. Przy aucie postanowiłem zmienić technikę, będę rzucał na przelew i czekał aż opadnie na samo dno. Pierwszy rzut i strzał w 10! Szczupak 56cm po trzech dużych odjazdach ląduje w podbieraku, wyhaczyłem go szybko i troszkę jeszcze zakrwawioną gumę zarzucam ponownie w to samo miejsce. Chwilka opadu i czuje uderzenie, kolejny piękny szczupak rozpoczyna walkę, ten jednak się spina 2m od brzegu po efektownej świecy. Rzucam dalej i kilkanaście rzutów w to samo miejsce daje kolejne puknięcie, zacinam i czuję opór. Tym rzem w podbieraku ląduje maluszek 44cm. Próbowałem jeszcze skusić bolenia, ale nie za bardzo było jak go podejść więc odpuściłem. Podsumowując wyjazd bardzo udany, już dawno Warta nie obdarzyła mnie tyloma pięknymi rybami i taką adrenaliną. 3 szczupaki, 1 okoń, jedna spinka ale po długiej walce z dwoma odjazdami i kilka puknięć. Załączam fotki wymiarowych rybek: Edytowane 11 Lipca 2018 przez jungu 8 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wojciech1919 Napisano 6 Sierpnia 2018 Zgłoszenie Udostępnij Napisano 6 Sierpnia 2018 temperatury nieludzkie ale czasem coś się uwiesi 4 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
icool Napisano 25 Sierpnia 2018 Zgłoszenie Udostępnij Napisano 25 Sierpnia 2018 Pierwsza sztuka na nowym sprzecie, zlapany na ripperka 3 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dawid Sokołowski Napisano 27 Sierpnia 2018 Zgłoszenie Udostępnij Napisano 27 Sierpnia 2018 (edytowane) Wrześniowe spinningowanie rozpocząłem w sierpniu Jakieś tam efekty już są. Sorry za jakość zdjęcia ze szczupakiem, ale taką mieliśmy ze sobą technologię Szczupły 60+, pasiak 30- Edytowane 27 Sierpnia 2018 przez Dawid Sokołowski 4 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jungu Napisano 28 Sierpnia 2018 Zgłoszenie Udostępnij Napisano 28 Sierpnia 2018 Fajnie ubarwiony ten szczupły... i ta płetwa jakaś taka "welonkowa" Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dawid Sokołowski Napisano 28 Sierpnia 2018 Zgłoszenie Udostępnij Napisano 28 Sierpnia 2018 8 godzin temu, jungu napisał: Fajnie ubarwiony ten szczupły... i ta płetwa jakaś taka "welonkowa" Kolorki mogą trochę mylić. W oryginalne zdjęcie było masakryczne na tyle, że musiałem je trochę poprawić. Na kształt ogona i długość ryby rzecz jasna wpływu nie miałem Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Ta odpowiedź cieszy się zainteresowaniem. wojciech1919 Napisano 3 Września 2018 Ta odpowiedź cieszy się zainteresowaniem. Zgłoszenie Udostępnij Napisano 3 Września 2018 (edytowane) ostatnio miałem kilka chwil w środku dnia i coś tam się udało poskładać Zapraszam do obejrzenia na https://www.youtube.com/watch?v=NoTLp-3_jsE Edytowane 3 Września 2018 przez wojciech1919 5 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Ta odpowiedź cieszy się zainteresowaniem. Dawid Sokołowski Napisano 12 Września 2018 Ta odpowiedź cieszy się zainteresowaniem. Zgłoszenie Udostępnij Napisano 12 Września 2018 U mnie też ostatnio okonie zaczęły fajnie żerować i co jakiś czas wiesza się coś w przedziale od 30 w górę - ale 40 brak 5 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Ta odpowiedź cieszy się zainteresowaniem. icool Napisano 16 Września 2018 Ta odpowiedź cieszy się zainteresowaniem. Zgłoszenie Udostępnij Napisano 16 Września 2018 (edytowane) Kolejna szczupakabra do kolekcji złapana na kopytko bardzo podobny wielkościowo do poprzedniego. Niestety znowu zapomnieliśmy zabrać metrówki i wagi Edytowane 16 Września 2018 przez icool 5 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wojciech1919 Napisano 26 Września 2018 Zgłoszenie Udostępnij Napisano 26 Września 2018 Tuż przed ochłodzeniem udało się namierzyć bolenie na jednej z warszawskich opasek...3 ryby w tym największy rodzynek 72 cm Chętnych zapraszam do obejrzenia mini relacji. 4 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wojciech1919 Napisano 10 Października 2018 Zgłoszenie Udostępnij Napisano 10 Października 2018 za chwile będą już głębiej... 4 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
stawny Napisano 13 Października 2018 Zgłoszenie Udostępnij Napisano 13 Października 2018 Dzisiejszy jesienny spinning. Ładny garbus z zarośniętej jeszcze żwirowni. Jedno branie poranne spięte, okoń wyjęty o 17.00, a na koniec jeszcze sznurówka 20 cm. Ryby słabo brały. Przynęta obrotówki rozmiar 2 i 3 w kolorze srebro i miedź z kropkowym akcentem. Gumy 0 pobić. Ogólnie, to ryba siedzi u mnie na 4 do 5 m. Jednak brania strasznie słabe. Woda mierzona dziś ma 17 stopni jeszcze! Wypad chyba na + 4 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Wolf39 Napisano 14 Października 2018 Zgłoszenie Udostępnij Napisano 14 Października 2018 Ja od miesiąca kompletnie nic:(,zero,mało wody u nas na Piaskach,niby ryba powinna siedzieć jak najniżej a jednak nie biorą.Trzeba wykupić jakieś wkładki i na Wartę lub Odrę się wybrać. 1 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
stawny Napisano 14 Października 2018 Zgłoszenie Udostępnij Napisano 14 Października 2018 Dziś byłem od 9.00 z cięższym spinerem i przynętami. Ful wędkarzy, znalazłem na j. Niepruszewo z "braku laku" ostatnie miejsce - dojście w kaloszach. Jednak wiatr od wschodu po 10.00, oraz przetestowane wszystkie ciężkie przynęty ryby nie dały. Straszna lipa 0 pobicia. Woda w jeziorze dużo zimniejsza niż na żwirowni. Cóż chyba 2018 dla mnie strasznie słaby był, i będzie do grudnia jeszcze. Pogoda zmiana klimatu rybom nie służy! 2 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jungu Napisano 14 Października 2018 Zgłoszenie Udostępnij Napisano 14 Października 2018 Ja bylem dzisiaj na warcie od 6 do 9. Złowiłem ok 25szt sandaczy. Wszystkie w takim samym rozmiarze ok. 30-35cm. Ogólnie poza ćwiczeniem refleksu to raczej nie warto łowić w tym odcinku bo na jeden wyjazd straciłem 12 gum z czego dwie na zaczepie, a reszta to same obcinki. Ryby żrą wszystko co popadnie, a woda aż się kotłuje ale wydaje mi się że wymiaru tam nie uświadczę. Za tydzień jadę na drugą miejscówkę na odcinku koło -konin tam może bylo mniej ale za to większe. 2 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
stawny Napisano 14 Października 2018 Zgłoszenie Udostępnij Napisano 14 Października 2018 (edytowane) Echo niesie, że nad Wartą koło Chociczy, przy moście kolejowym sandacze darzą 40+, ale czy to prawda??? Może w rzece się kotłuje, ale nad zbiornikami stojącymi nie w zach. Wlkp. Mi trzcina zabrała 1 błystkę tylko dziś, zniosło linkę. Przy wschodnim wietrze masę ziela pływało na mnie. Rzut i zielsko-trawa wodna. Edytowane 14 Października 2018 przez stawny Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Alexspin Napisano 15 Października 2018 Zgłoszenie Udostępnij Napisano 15 Października 2018 W piątek Pilica poniżej Inowłodza, jakieś bydlę co kilka minut kotłowało wodę kilka-kilkanaście metrów od stanowiska, ale mnie kompletnie zlekceważył. W sobotę Jeziorsko - wody tyle co u mnie w wannie, chyba przedzimowy spust. Nawet nie było po co wyjmować wędki z auta, tafla jak lustro, nawet ukleje nie oczkowały, a grunciarze w nowej marinie też schodzili "o kiju"... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
stawny Napisano 15 Października 2018 Zgłoszenie Udostępnij Napisano 15 Października 2018 Alex rybom zmiana klimatu i anomalie nie służą widać. U mnie też na żwirce obniżony poziom wody widać na 3 m wszystko dadatkowo. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Alexspin Napisano 16 Października 2018 Zgłoszenie Udostępnij Napisano 16 Października 2018 Na logikę, jeśli mniej wody, powinno być większe zagęszczenie ryb. Powinno być łatwiej je zlokalizować. Łatwiej skusić, Nic bardziej mylnego, zawsze gdy w Jeziorsku, lub Sulejowskim obniżą poziom wody, znacznie trudniej cokolwiek namierzyć, nie mówiąc już o złowieniu. Może coś źle robię, może złe przynęty, ale tak mi wychodzi... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Ta odpowiedź cieszy się zainteresowaniem. wojciech1919 Napisano 17 Października 2018 Ta odpowiedź cieszy się zainteresowaniem. Zgłoszenie Udostępnij Napisano 17 Października 2018 Nadbużańskie klimaty 5 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jungu Napisano 17 Października 2018 Zgłoszenie Udostępnij Napisano 17 Października 2018 Dzisiejsze ujęcia Warty, woda bardzo niska, ryba za nic na świecie nie chciała współpracować. 3 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
stawny Napisano 17 Października 2018 Zgłoszenie Udostępnij Napisano 17 Października 2018 Piękne klimaty nad naszą Wartą 1 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Alexspin Napisano 18 Października 2018 Zgłoszenie Udostępnij Napisano 18 Października 2018 Ino, że rybek jak na lekarstwo... 1 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi