Kierowca151 Posted March 21, 2016 Report Share Posted March 21, 2016 Jaką forme ma egzamin na amatorski polów mam 14 lat Link to comment Share on other sites More sharing options...
wind Posted March 22, 2016 Report Share Posted March 22, 2016 Egzamin na kartę wędkarska ma formę pytań i odpowiedzi. Najczęściej ustnych. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Alexspin Posted March 22, 2016 Report Share Posted March 22, 2016 (edited) Lub testu, tak zdawała w Poznaniu moja Pani. Edited March 22, 2016 by Alexspin Link to comment Share on other sites More sharing options...
hege Posted March 22, 2016 Report Share Posted March 22, 2016 Automatyczna Wiadomość Temat przeniesiony z "Ogólne Rozmowy" do "PZW". Link to comment Share on other sites More sharing options...
Damian31 Posted March 30, 2016 Report Share Posted March 30, 2016 A jaki wynik należy osiągnąć, żeby zaliczyć egzamin? Link to comment Share on other sites More sharing options...
wind Posted March 30, 2016 Report Share Posted March 30, 2016 Egzamin trwa tak długo aż zdasz, kołu zależy na kasie za ten egzamin i na potencjalnym członku, czyli konkretnych złotówkach. O ile w ogóle faktyczny egzamin się odbędzie, a to już inna historia. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Ozet Posted March 30, 2016 Report Share Posted March 30, 2016 Komisja zwykle stwierdza, że mimo iż delikwent "ani be ani me...", jednak rokuje duże nadzieje i tkwi w nim uśpiony, wielki potencjał. Delikwent musi tylko obiecać że nabędzie stosowną wiedzę "bez zbędnej zwłoki". Zaprawdę, wielkiego serca są ludzie w komisjach egzaminacyjnych na kartę wędkarską. Link to comment Share on other sites More sharing options...
stawny Posted November 27, 2016 Report Share Posted November 27, 2016 (edited) Ozet, twoja odp. to jak bym słyszał komisję na poborze. Rokuje duże nadzieje ect. Potencjał. Wracając do tematu, nie umiem dalej zrozumieć, czemu PZW nie chce zrobić tak jak jest z wodami przybrzeżnymi. Wpłata na konto i zezwolenie, teraz tylko kwitek wpłaty, bo kartonikowego OIRM już nie wydaje. Czy w Polsce zawsze egzaminy trzeba zdawać, na byle co? Wiem, że narzekałem już na to kiedyś, ale połów ryb w strefie morskiej dla zjadacza kozłowskiego jest tańczy na rok niż w związku, i obowiązuje od Świnoujścia po Kaliningrad. Kiedy dojdziemy, do poziomu, że wystarczy coś opłacić za niewielkie złotówki, mieć na to papier, i wędkuj do woli. Bez egzaminów, opłaty jak za zboże za kartę i pozwolenia na dany akwen. Tym powinni się zająć w Sejmie. Wędkowanie jako sport dla każdego bez zbędnych formalność, za nieduże pieniądze i z wysokimi karami jak nie ma pozwolenia, czy ryby bez wymiaru i ect. Zrobiłbym reformę całego systemu wydawania kart, opłat itp., bo ryby są dla ludzi, a nie ludzie dla ryb. Edited November 27, 2016 by stawny Link to comment Share on other sites More sharing options...
Ozet Posted November 27, 2016 Report Share Posted November 27, 2016 Stawny pisze: Ozet, twoja odp. to jak bym słyszał komisję na poborze. Rokuje duże nadzieje ect. Potencjał . Widocznie tajna współpraca z WSI, nie "poszła w las". Ale zapewniam Cię że na nikogo nie donosiłem, a pieniądze na pralkę, lodówkę i telewizor, wygrałem w totolotka. Link to comment Share on other sites More sharing options...
stawny Posted November 27, 2016 Report Share Posted November 27, 2016 Co sądzisz o tym co poniżej napisałem pomijając potencjał i WKU hiiii;) Link to comment Share on other sites More sharing options...
Ozet Posted November 27, 2016 Report Share Posted November 27, 2016 Stawny pisze: Co sądzisz o tym co poniżej napisałem pomijając potencjał i WKU hiiii;) Maciej, sądzę że Twój postulat ma złego adresata. Obowiązek posiadania karty wędkarskiej, wynika z ustawy o rybactwie śródlądowym, więc PZW sam z siebie nie może tego zmienić. Tak więc Twój apel powinien być skierowany do ustawodawcy, czyli Sejmu RP. Zresztą sam napisałeś w pewnym miejscu: "Tym powinni zająć się w Sejmie". Link to comment Share on other sites More sharing options...
stawny Posted November 27, 2016 Report Share Posted November 27, 2016 Chodziło mi bynajmniej o to też. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts