Jump to content

Egzamin

Recommended Posts

Egzamin trwa tak długo aż zdasz, kołu zależy na kasie za ten egzamin i na potencjalnym członku, czyli konkretnych złotówkach.

O ile w ogóle faktyczny egzamin się odbędzie, a to już inna historia.

Komisja zwykle stwierdza, że mimo iż delikwent "ani be ani me...", jednak rokuje duże nadzieje i tkwi w nim uśpiony, wielki potencjał. Delikwent musi tylko obiecać że nabędzie stosowną wiedzę "bez zbędnej zwłoki". Zaprawdę, wielkiego serca są ludzie w komisjach egzaminacyjnych na kartę wędkarską. ;):)

• 7 months later...

Ozet, twoja odp. to jak bym słyszał komisję na poborze. Rokuje duże nadzieje ect. Potencjał:). Wracając do tematu, nie umiem dalej zrozumieć, czemu PZW nie chce zrobić tak jak jest z wodami przybrzeżnymi. Wpłata na konto i zezwolenie, teraz tylko kwitek wpłaty, bo kartonikowego OIRM już nie wydaje. Czy w Polsce zawsze egzaminy trzeba zdawać, na byle co? Wiem, że narzekałem już na to kiedyś, ale połów ryb w strefie morskiej dla zjadacza kozłowskiego jest tańczy na rok niż w związku, i obowiązuje od Świnoujścia po Kaliningrad. Kiedy dojdziemy, do poziomu, że wystarczy coś opłacić za niewielkie złotówki, mieć na to papier, i wędkuj do woli. Bez egzaminów, opłaty jak za zboże za kartę i pozwolenia na dany akwen. Tym powinni się zająć w Sejmie. Wędkowanie jako sport dla każdego bez zbędnych formalność, za nieduże pieniądze i z wysokimi karami jak nie ma pozwolenia, czy ryby bez wymiaru i ect.

Zrobiłbym reformę całego systemu wydawania kart, opłat itp., bo ryby są dla ludzi, a nie ludzie dla ryb.

Edited by stawny

Stawny pisze:

Ozet, twoja odp. to jak bym słyszał komisję na poborze. Rokuje duże nadzieje ect. Potencjał .

Widocznie tajna współpraca z WSI, nie "poszła w las". Ale zapewniam Cię że na nikogo nie donosiłem, a pieniądze na pralkę, lodówkę i telewizor, wygrałem w totolotka. ;):)

Stawny pisze:

Co sądzisz o tym co poniżej napisałem pomijając potencjał i WKU hiiii;)

Maciej, sądzę że Twój postulat ma złego adresata. Obowiązek posiadania karty wędkarskiej, wynika z ustawy o rybactwie śródlądowym, więc PZW sam z siebie nie może tego zmienić. Tak więc Twój apel powinien być skierowany do ustawodawcy, czyli Sejmu RP. Zresztą sam napisałeś w pewnym miejscu: "Tym powinni zająć się w Sejmie".