mnieniematu Posted June 23, 2016 Report Share Posted June 23, 2016 (edited) Witam. Niedawno przeprowadziłem się z pomorza do Wyszkowa Opłaciłem kartę i mam zamiar wziąć się za wędkowanie. Moje pytanie brzmi: Gdzie najlepiej wybrać się na ryby w okolicach Wyszkowa? Tak do 20-30 km. Jakie metody w tych wodach są preferowane? Na jakie gatunki najbardziej się nastawiać na metodę spławikową i gruntową? I oczywiście jakie przynęty stosować? Edited June 23, 2016 by mnieniematu Link to comment Share on other sites More sharing options...
Docio Posted June 23, 2016 Report Share Posted June 23, 2016 W górę rzeki - Brańszczyk, w dół - Dręszew. Głównie grunt i to ciężki. Jak spławik to przepływanka lub po dotarciu nad jakieś starorzecze lekki spławik. główne gatunki to sum, leszcz, krąp, płoć, jaź i kilka odmian babki. W starorzeczach dodatkowo można dopaść karasia i lina. Ważna uwaga. Dojazd do rzeki niezwykle ostrożny. Od ujścia do Popowa zakazy przejazdu przez wał. Wyżej często można dosłownie nadziać się kołami na zakopane brony, takie hobby nadrzecznych rolników i kłusoli. Link to comment Share on other sites More sharing options...
mnieniematu Posted June 24, 2016 Author Report Share Posted June 24, 2016 Dzięki za odpowiedz. A jakie najlepsze zanęty ? na grunt i na spławik? Link to comment Share on other sites More sharing options...
Docio Posted June 24, 2016 Report Share Posted June 24, 2016 Hmmm, trudno mi powiedzieć co zapodają tambylcy ale z Wawki do 100km zasadniczo jeździ Traper. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Wartburg Posted July 3, 2016 Report Share Posted July 3, 2016 Czy uwaga o zaporach "przeciwczolgowych" tyczy się także okolic Dręszewa i okolic ciut poniżej Młynarzy? Pozwiedzałęm Wisłę bez efektow -więc bobruje nad Bugiem na Kuligowie lipa Szukam czegoś na grunt i to ciężki,Pamiętam Turzyn z przed 20 lat i suszące sie na co drugim płocie sieci..... klimat ciekawy ryb mało i w dwoch rozmiarach albo mniejsze niz oczka sieci albo potwory zdolne porwać każdą siec...... Wymarli troche sieciarze czy też fach przeszedł z ojca na syna, w sumie można uzyskać pozwolenie i ciągnąc legalnie w/g ustawy np leszcze na tarle Link to comment Share on other sites More sharing options...
Docio Posted July 3, 2016 Report Share Posted July 3, 2016 Po prawdzie to nie wiem ale raczej nie było. Na lewy brzeg dojazd musiał być dobry gdyż zawsze tam było widać sporo ludzi i ognisk nocą. Prawy brzeg to całkowita odmienność z trudnym dojazdem i bezludziem. A co do sieci na płotach, to jak masz jakiegoś znajomego z punktu skupu żywca, to pogadaj z nim. Jeszcze dziesięć lat temu nikt nie skupował świń z nadbużańskich wsi, gdyż potem były problemy. Mięso autentycznie śmierdziało rybą. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Wartburg Posted July 11, 2016 Report Share Posted July 11, 2016 Dręszew i okolice ... dobry dojazd a tak serio widział tam ktoś brzany, srednio mi sie widzi ale co szkodzi spytać Link to comment Share on other sites More sharing options...
Jotes Posted July 11, 2016 Report Share Posted July 11, 2016 Fajny masz skuterek na ryby. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Alexspin Posted July 11, 2016 Report Share Posted July 11, 2016 (edited) Dręszew i okolice ... dobry dojazd (...) Ile osób zabiera ten wehikuł? Ile bierzesz za podwózkę? Edited July 11, 2016 by Alexspin Link to comment Share on other sites More sharing options...
Wartburg Posted July 11, 2016 Report Share Posted July 11, 2016 foto w trybie sarkazm mode Byłem polonezem i miałem więcej szęczęscia niż rozumu. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts