Konrad Smolicz Napisano 30 Stycznia 2017 Zgłoszenie Napisano 30 Stycznia 2017 (edytowane) W zeszłym roku byłem nad odrą . Było piękne popołudnie. Lecz było za dobrze na moje szczęście. Gdy obławiałem miejsce pod mostami Warszawskimi moją piękną sandaczową błystką, nagle poczułem puknięcie i odruchowo zaciołem. Lecz w tem TRZASK. Wędka pękła. Jestem pewien że miała wadę konstrukcyjną ponieważ pomimo mojego zdziwienia nie pękła szczytówka lecz odleciała cała górna część. Jedyne co zostało to 20cm od końca. Moje pytanie brzmi: czy można dokupić jedynie górną część. Poszkodowana wędka to Jaxon Black Arrow spinning 5-25g 2,70m. Bardzo chętnie bym ją oddał na gwarancje lecz ten jeden jedyny paragon diabli wzięli. Kartę gwarancyjną mam lecz z tego co wiem samą nią nic nie zdziałam. Edytowane 30 Stycznia 2017 przez Konrad Smolicz
wind Napisano 30 Stycznia 2017 Zgłoszenie Napisano 30 Stycznia 2017 Pisz maila do serwisu Jaxona, na 90% wymienią na nową bez zbędnych ceregieli. Nawet nie pisz, że jest na gwarancji. Pewnie będą chcieli abyś odesłał uszkodzoną część i to będzie całe Twoja rola w załatwieniu sprawy.
zwykły michał Napisano 30 Stycznia 2017 Zgłoszenie Napisano 30 Stycznia 2017 Koniecznie napisz czego się dowiedziałeś. Niech inni wiedza czego można się spodziewać.
Alexspin Napisano 31 Stycznia 2017 Zgłoszenie Napisano 31 Stycznia 2017 JAXON wymienia bez najmniejszych problemów. Inna sprawa, czy warto. Seria Black Arrow, to najniższa półka. Czy nie lepiej kupić coś lepszego? Choćby Ferox Ultra Spin, na prawdę bardzo przyzwoita wędka, Co prawda Black Arrow to koszt ok 50 zł, a Ferox to ok 100 zł, ale różnica jakościowa i użytkowa nieporównywalna, wręcz dzielona przepaścią.
Konrad Smolicz Napisano 31 Stycznia 2017 Autor Zgłoszenie Napisano 31 Stycznia 2017 Black Arrow kupiłem we wrześniu zeszłego roku . Była to moja pierwsza wędka i zbytnio nie patrzyłem na cenę i jakość . Myślałem też że gdyby mi wymienili to bym ją poprostu sprzedał . Co do odpowiedźi JAXONA napewno ją tu udostępnię
Konrad Smolicz Napisano 31 Stycznia 2017 Autor Zgłoszenie Napisano 31 Stycznia 2017 Odpisali że za samą przesyłkę mam im dać ok. 40zł. Dla porównania sama wędka kosztuje podobnie.
max-wo Napisano 31 Stycznia 2017 Zgłoszenie Napisano 31 Stycznia 2017 No to co za problem powiedz nie dziękuję, pożycz od rodzica "tom" zbędną (im) stówkę i kup wędzisko które polecił ci Alex (w sprawach jaxona najbardziej ufaj jemu). I po zamówieniu masz dobrej klasy wędkę. (o ile dojdzie tak cie troche postraszę) bo zakładam że kupisz przez "Internety".
Rekomendowane odpowiedzi