quest001 Posted May 3, 2018 Report Share Posted May 3, 2018 Witam, jako że w tamtym sezonie dopiero rozpocząłem swoją przygodę z wędkarstwem to nie posiadam zbyt dużej ilości sprzętu i w tym sezonie postanowiłem spróbować łowić na drgającą szczytówkę i chciałbym abyś cię doradzili mi jaką tanią wędkę do tej metody kupić. Budżet jaki bym chciał przeznaczyć na zakup wędki to ok. 150 zł, myślę że w tej cenie idzie już kupić jakiś w miarę fajny "kij". Długość jaka mnie interesuje to myślę że 3,60m a cw to tak do ok. 80g bo będę łowił głównie na wodach stojących. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Docio Posted May 3, 2018 Report Share Posted May 3, 2018 Głównie wody stojące nie wyklucza rzek a to ważniejszy czynnik. Ważniejszy gdyż najdelikatniejsza szczytówka w feederze z cw 150g bez problemu pokaże Ci branie 15 cm płotki a feederem z cw 80g nie utrzymasz zestawu nawet na skraju nurtu. 2 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Ozet Posted May 3, 2018 Report Share Posted May 3, 2018 Z tanich feederów dobrą opinię ma Carbomaxx Kongera. Ten spod linku, nadawał by się na wody stojące, albo leniwie płynące kanały i rzeki. Jednak wody stojącej i dużej rzeki z silnym nurtem, tym feederem nie pogodzisz. W takim przypadku, sugestia Docia byłaby najlepszym kompromisem. 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
wędkarstwo z pasją Posted May 7, 2018 Report Share Posted May 7, 2018 (edited) Polecam Ci Robinson Stinger Feeder 3,9 40-90g. Bardzo udana i tania seria. Mam też Pickera z tej serii. Wczoraj wyjechał na niego w kilkanaście sekund leszcz 50cm. Bardzo lekkie i czułe kije z zapasem mocy. Edited May 7, 2018 by hege edycja linka 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts