Docio Napisano 13 Listopada 2018 Zgłoszenie Napisano 13 Listopada 2018 7 godzin temu, JKarp napisał: a ze Zbyszkiem A będzie ze dwadzieścia, których nie żałuję. W dniu 8.11.2018 o 11:30, Kamil Kawalec napisał: Witam. Planuje zakup karpiówki z prawdziwego zdarzenia czyli wędki dwu składowej (do tej pory łowiłem na teleskopy) ale z niższej półki cenowej. 4 godziny temu, Kamil Kawalec napisał: nawet nie chce mi się odpisywać sami znawcy a modeli padło tyle że normalnie nie wiem w czym wybierać Z tego co napisałeś wiedzą o wiele więcej od Ciebie zarówno teoretycznie jak i praktycznie. Nie ma co się unosić i przyjąć słowo pisane, skoro sam zadałeś pytanie. To, czy odpowiedzi są po Twojej myśli, czy też nie, to już wyłącznie Twoja sprawa. Na pewno nie są one przyczynkiem do zarzucania komuś kłamstwa, bo jak to ostatnio modnie w memach - to co dla Ciebie jest sufitem dla innych jest podłogą. 2
JKarp Napisano 13 Listopada 2018 Zgłoszenie Napisano 13 Listopada 2018 (edytowane) 1 godzinę temu, Kamil Kawalec napisał: nawet nie chce mi się odpisywać sami znawcy a modeli padło tyle że normalnie nie wiem w czym wybierać..... już sobie poradziłem sam a z tymi umiejętnościami to mógłbyś się zdziwić wiem że może i siedzisz w tym latami ale nie wrzucaj wszystkich do jednego wora Ehhh...Ja już widziałem znawców rzucających za horyzont...wg ich wiedzy oczywiście. Rzuty na odkrytym terenie gdzie da się zmierzyć odległość weryfikowały ich zapędy. Rzucanie to nie tylko kij. To też kołowrotek i odpowiednia żyłka. Ale na nic wszystko jak techniki nie ma. Takie pytanie - rzucałeś karpiówką czy tylko na razie swoimi teleskopami? Nie wrzucam do jednego worka a stram się życzliwie podpowiedzieć. Podałem firmę - napisałeś, że to lipne kije. Zapytałem - zero odpowiedzi. Delphin Etna to naprawdę dobre kijE. JKarp Edytowane 13 Listopada 2018 przez JKarp
Kamil Kawalec Napisano 27 Marca 2019 Autor Zgłoszenie Napisano 27 Marca 2019 Byłem wkurzony bo nie padły tu żadne konkretne modele najbardziej przecież znanych firm i przybliżone opisy w przedziale 200-300zł można wybierać spośród : Daiwa bw i opis Prologic c1 Shimano Anaconda Dam mad Carp spirit Wszyscy ci producenci mają w swojej ofercie porządne jak na te pieniądze kije a nic na ich temat nie zostało tu powiedziane stąd też moje zniesmaczenie :/
Ozet Napisano 27 Marca 2019 Zgłoszenie Napisano 27 Marca 2019 12 minut temu, Kamil Kawalec napisał: Byłem wkurzony bo nie padły tu żadne konkretne modele najbardziej przecież znanych firm i przybliżone opisy w przedziale 200-300zł można wybierać spośród : Daiwa bw i opis Prologic c1 Shimano Anaconda Dam mad Carp spirit Wszyscy ci producenci mają w swojej ofercie porządne jak na te pieniądze kije a nic na ich temat nie zostało tu powiedziane stąd też moje zniesmaczenie :/ "Chcieć to móc" (znaleźć). Samodzielność jest fajna, no nie?
Kamil Kawalec Napisano 27 Marca 2019 Autor Zgłoszenie Napisano 27 Marca 2019 7 minut temu, Ozet napisał: "Chcieć to móc" (znaleźć). Samodzielność jest fajna, no nie? Jak się uda to fajna ale nie łatwa i tak kupowałem trochę w ciemno bo na temat tego wędziska które kupiłem nie znalazłem praktycznie żadnego info poza takim że (niby podobno) następca anacondy base która ponoć była hitem kiedy była dostępna w sprzedaży
Ozet Napisano 27 Marca 2019 Zgłoszenie Napisano 27 Marca 2019 Godzinę temu, Kamil Kawalec napisał: kupowałem trochę w ciemno bo na temat tego wędziska które kupiłem nie znalazłem praktycznie żadnego info poza takim że (niby podobno) następca anacondy base która ponoć była hitem kiedy była dostępna w sprzedaży Z następcami udanych serii (wędzisk, kołowrotków) bywa różnie. Zwykle w określeniu "następca" chodzi o to, aby choć część renomy poprzednika przeszła na następcę, co ma zachęcić potencjalnego nabywcę. Zdarza się że następca nie dorasta poprzednikowi "do pięt", ale bywa też że posiada zbliżone walory użytkowe. To wychodzi w praktyce, ale optymistycznie można założyć że Anaconda poniżej pewnego przyzwoitego poziomu nie zejdzie.
Kamil Kawalec Napisano 27 Marca 2019 Autor Zgłoszenie Napisano 27 Marca 2019 3 minuty temu, Ozet napisał: Z następcami udanych serii (wędzisk, kołowrotków) bywa różnie. Zwykle w określeniu "następca" chodzi o to, aby choć część renomy poprzednika przeszła na następcę, co ma zachęcić potencjalnego nabywcę. Zdarza się że następca nie dorasta poprzednikowi "do pięt", ale bywa też że posiada zbliżone walory użytkowe. To wychodzi w praktyce, ale optymistycznie można założyć że Anaconda poniżej pewnego przyzwoitego poziomu nie zejdzie. No ja jestem mega zadowolony myślę że lepszych w tej cenie nie mogłem kupić po pierwszych wypadach przebijają daiwe bw o tych samych parametrach
JKarp Napisano 28 Marca 2019 Zgłoszenie Napisano 28 Marca 2019 19 godzin temu, Kamil Kawalec napisał: Byłem wkurzony bo nie padły tu żadne konkretne modele najbardziej przecież znanych firm i przybliżone opisy w przedziale 200-300zł można wybierać spośród : Daiwa bw i opis Prologic c1 Shimano Anaconda Dam mad Carp spirit Wszyscy ci producenci mają w swojej ofercie porządne jak na te pieniądze kije a nic na ich temat nie zostało tu powiedziane stąd też moje zniesmaczenie :/ Daiwa BW - kij bardzo budżetowy, miękki i nie nadający się za bardzo do rzutów. Chyba, że 3,5 lb. Prologic C1 tak samo jak Daiwa. Które Shimano itd ? Kije w granicach 200-300 zł w zasadzie nie różnią się za wiele między sobą. Z Anakondy gdybyś kupił nówki polecam serie Base - cena w granicach 250 do 260 zł 12"/3,00 do 3,25 lb. Dam Mad Greyline - zbiera dobre opinie ale tego w ręku nie miałem jak też Carp Spirit. W promocji Chub RS-Plus 50 3lbs/360cm w CarpMix I w promocji Delphin Etna II Next Gen 3lbs/360cm w Carp Mix. JKarp
Kamil Kawalec Napisano 28 Marca 2019 Autor Zgłoszenie Napisano 28 Marca 2019 (edytowane) Godzinę temu, JKarp napisał: Daiwa BW - kij bardzo budżetowy, miękki i nie nadający się za bardzo do rzutów. Chyba, że 3,5 lb. Prologic C1 tak samo jak Daiwa. Które Shimano itd ? Kije w granicach 200-300 zł w zasadzie nie różnią się za wiele między sobą. Z Anakondy gdybyś kupił nówki polecam serie Base - cena w granicach 250 do 260 zł 12"/3,00 do 3,25 lb. Dam Mad Greyline - zbiera dobre opinie ale tego w ręku nie miałem jak też Carp Spirit. W promocji Chub RS-Plus 50 3lbs/360cm w CarpMix I w promocji Delphin Etna II Next Gen 3lbs/360cm w Carp Mix. JKarp Oczywiście że mowa o 3.5lbs no rozmawiamy o kijach z niższej półki no ale to i tak dla mnie jak spełnienie marzeń. Base nie wiesz że już od dawna nie ma jej w sprzedaży? Jest za to undercover 50 i jest super mega zapas mocy nie co sztywniejsza od daiwy bw o tych samych parametrach. Ze wszystkich tych firm w tej cenie znajdzie się raczej tylko jeden model nie podawałem nazw bo nie pamiętam dokładnie z shimano bodajże alivio bo chyba tribal sporo droższa. Swoją drogą dziwne że nie wypowiada się nikt kto posiada takowe wędki a myślę sporo osób ma ten problem bo chyba mało kto kupuje odrazu wędki za tys.. Albo mało os pisze o tym na forum lub konkretnie tym forum lub po prostu jak już ktoś kupi to go ten problem nie obchodzi i nie dzieli się z innymi na forum heh Edytowane 28 Marca 2019 przez Kamil Kawalec
JKarp Napisano 28 Marca 2019 Zgłoszenie Napisano 28 Marca 2019 Tak, wiem, że Base już nie ma dlatego napisałem "gdybyś" ;-) Base i Undercover to bliźniacze kije moim zdaniem. Alivio to wg mnie żaden fenomen - może jeszcze kiedyś jak były oznaczenia A, B lub C to jeszcze były jako takie. Teraz nawet nie wiem jakie jest oznaczenie ale wiem, że im nowsze serie tym kije były co raz gorsze. Nie dziw się, bo to nie forum karpiowe. W każdym razie jeśli szukasz wędek do 300 zł to te dwie z promocji są jak najbardziej godne polecenia. Chyba, że poszukasz używki. Czasem można kupić dobre kije używane w rozsądnej cenie. JKarp
Kamil Kawalec Napisano 28 Marca 2019 Autor Zgłoszenie Napisano 28 Marca 2019 50 minut temu, JKarp napisał: Tak, wiem, że Base już nie ma dlatego napisałem "gdybyś" ;-) Base i Undercover to bliźniacze kije moim zdaniem. Alivio to wg mnie żaden fenomen - może jeszcze kiedyś jak były oznaczenia A, B lub C to jeszcze były jako takie. Teraz nawet nie wiem jakie jest oznaczenie ale wiem, że im nowsze serie tym kije były co raz gorsze. Nie dziw się, bo to nie forum karpiowe. W każdym razie jeśli szukasz wędek do 300 zł to te dwie z promocji są jak najbardziej godne polecenia. Chyba, że poszukasz używki. Czasem można kupić dobre kije używane w rozsądnej cenie. JKarp No widzisz gdybyś mi od razu napisał że undercover będzie podobna do base to bym się nie zastanawiał a tak musiałem przewertować cały internet. Już nie szukam bo jestem szczęśliwm posiadaczem undercover. No ja rozumiem że nie karpiowe ale nie tylko karpie łowi się karpiówkami a na innych forach też bardzo mało takich konkretnych informacji w tym temacie
Rekomendowane odpowiedzi