Stary_Anona2137 Posted March 12, 2019 Report Share Posted March 12, 2019 Otóż ostatnio z moim (byłym) kolegą Zbyszkiem mieliśmy spór o to który gatunek ryb występujących w naszych wodach jest dominującym. I tu pytanie do was Panowie. Wolicie szczupaki czy sumy? Czekam na Wasze odpowiedzi! Link to comment Share on other sites More sharing options...
Docio Posted March 12, 2019 Report Share Posted March 12, 2019 A czekaj. A w międzyczasie poczytaj o netykiecie oraz słownik PWN, w którym udaj się do słów "dominacja" i "gust" a następnie przeczytaj kilka razy to co napisałeś. 4 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Alexspin Posted March 14, 2019 Report Share Posted March 14, 2019 Jeśli mam wybierać między szczupakiem, a sumem - wybieram okonia... 2 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Agnieszka Posted March 14, 2019 Report Share Posted March 14, 2019 Ja - mimo że nie kolega, a rodzaj żeński to odpowiem, że z drapieżników wolę okonia. Suma jeszcze nigdy nie złowiłam, ale jeszcze dużo przede mną Link to comment Share on other sites More sharing options...
henryk619sum Posted March 14, 2019 Report Share Posted March 14, 2019 Po mojej nazwie można wywnioskować, że sum. Link to comment Share on other sites More sharing options...
jungu Posted March 14, 2019 Report Share Posted March 14, 2019 Dla mnie to całkiem dwie oddzielne dziedziny wędkarstwa - szczupaka łowię wyłącznie na spinning, suma przeważnie na grunt. Jeśli nastawiam się na łowienie stacjonarne to zawsze staram się aby jedna wędka na końcu zestawu miała kotwiczkę z wątróbką, a druga na cokolwiek... byle by brało. Na spinning nigdy się na suma nie nastawiam bo mam za delikatny sprzęt (cw do 18g, pletka 0,10), ale jeden metrowy się trafił i miotało mną jak szatan... 2 Link to comment Share on other sites More sharing options...
nataliatomczak135 Posted August 14, 2019 Report Share Posted August 14, 2019 sum Link to comment Share on other sites More sharing options...
Damianoeg Posted August 19, 2019 Report Share Posted August 19, 2019 Szczupak Ale Sandacz tez spoko. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Guest Posted August 21, 2019 Report Share Posted August 21, 2019 Dla mnie nie ważne, lubię łowić wszystkie, ale sam nie żeruję. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Caweł Posted February 28, 2020 Report Share Posted February 28, 2020 Szczupak. BO TO KRÓL WÓD! Link to comment Share on other sites More sharing options...
Alexspin Posted February 28, 2020 Report Share Posted February 28, 2020 43 minuty temu, Caweł napisał: Szczupak. BO TO KRÓL WÓD! Chyba "wódy" i to nie koronowany... 3 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts