MocnyDolnik Posted June 11, 2019 Report Share Posted June 11, 2019 (edited) Witam, postanowiłem założyć temat bo nie mogłem znaleźć na forum nigdzie do końca poruszanej kwesti. Przewertowałem internet i parę przykładów takich kopyt, ripperów znalazłem , twistery to wiadomo większość się nadaje do takiego stylu zbrojenia i wolnego prowadzenia. Moje typy: slimjimmy , gunki g'bump ,fishuntery mikado SG soft4pay - gumowy jerk, SG realeal, ewentualnie berkley pulseshade, westin shadteez, wszystkie gumy z naturalnym ogonem i połamane w korpusie. Teraz, czy wy korzystając ze swojego doświadczenia możeci mi dodać coś do mojej listy. Zależy mi na gumkach 10cm+, która zapracuje już na 3gramach jiga lub 5gramach. Bo to jest główny problem. Tak wiem, że można użyć woblera płytko chodzącego lub jerka, ale chciałbym się dowiedzieć co jest w miarę duże i zapracuje na lekkim obciążeniu wolno prowadzone. Tak typowo na maj. Edited June 11, 2019 by MocnyDolnik Link to comment Share on other sites More sharing options...
Alexspin Posted June 12, 2019 Report Share Posted June 12, 2019 16 godzin temu, MocnyDolnik napisał: (..) Tak typowo na maj. Kolego, ale mamy połowę czerwca i lipcowe upały... 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Jotes Posted June 12, 2019 Report Share Posted June 12, 2019 2 minuty temu, Alexspin napisał: Kolego, ale mamy połowę czerwca i lipcowe upały... Maja w ogóle nie było, pod względem pogody, tylko listopadowe chłody, że jeszcze musiałem odpalać CO. 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
MocnyDolnik Posted June 12, 2019 Author Report Share Posted June 12, 2019 Wiem, że maj był beznadziejny, ale patrzę już na przyszłość fajnie by było mieć takie gumy a jest ich chyba mało na rynku. Dokupię sobie więcej woblerów płytko schodzących. Pytałem z ciekawości. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Alexspin Posted June 12, 2019 Report Share Posted June 12, 2019 Jeśli zależy Ci na łowieniu powierzchniowym pomyśl o "smużakach": poppery, JAXON Magic Fish Frog (do przezbrojenia w pojedynczy hak), YORK Mouse (też do przezbrojenia), SALMO Lil'Bug itp. Nie ma bardziej widowiskowego brania niż uderzenie szczupaka, lub okonia w taką przynętę. Link to comment Share on other sites More sharing options...
wędkarstwo z pasją Posted June 12, 2019 Report Share Posted June 12, 2019 Polecam Ci Piglet Shad z 10 cm ewentualnie z większych Pig Shad Junior od Strike Pro. Wolno prowadzone kołyszą się pięknie i oczywiście ogonek zamiata. 2 Link to comment Share on other sites More sharing options...
MocnyDolnik Posted June 12, 2019 Author Report Share Posted June 12, 2019 dzięki o taką odpowiedź mi chodzi. Lubię bardzo na gumki łowić i chce się skupić na tej metodzie. + blachy Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts