Nicco Puccini Posted July 22, 2012 Report Share Posted July 22, 2012 W tym temacie można pisać o konkursie, pytania sugestię i tak dalej. Link to comment Share on other sites More sharing options...
bart Posted July 22, 2012 Report Share Posted July 22, 2012 Fajny konkursik Co prawda nie jestem rasowym poławiaczem drapieżników...ale może coś jesienią wysmycze...good job !!! Link to comment Share on other sites More sharing options...
Nicco Puccini Posted July 23, 2012 Author Report Share Posted July 23, 2012 good job !!!Dzięki. Staramy się, byście się nadmiernie nie nudzili na forum i mieli tu też nieco rozrywki A dla spławikowców i gruntowców też coś się pojawi, spokojna głowa Link to comment Share on other sites More sharing options...
Vanitum Posted July 24, 2012 Report Share Posted July 24, 2012 czy do konkursu mogą być zgłaszane tylko zdjęcia wykonane po jego ogłoszeniu, czy wcześniejsze (niezgłaszane wcześniej nigdzie) również Link to comment Share on other sites More sharing options...
Nicco Puccini Posted July 24, 2012 Author Report Share Posted July 24, 2012 Te nigdzie nie zgłaszane, a zrobione wcześniej, mogą być zgłoszone do tego konkursu. Link to comment Share on other sites More sharing options...
stawny Posted July 25, 2012 Report Share Posted July 25, 2012 Ej, a te drapieżniki to mogą być złowione, czy mam szukać w neoprenach w wodzie ich pod trzciną i pstrykać fotki, tak z innej beczki Link to comment Share on other sites More sharing options...
Nicco Puccini Posted July 26, 2012 Author Report Share Posted July 26, 2012 Można nawet z Łodzi podwodnej zdjęcia robić, jak ktoś dysponuje.... Serio- drapieżnik ma być na zdjęciu. A w jakiej pozycji, sytuacji itd to już sprawa fotografa Ważne, żeby zdjęcie było ciekawe. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Tammyy Posted July 26, 2012 Report Share Posted July 26, 2012 Ważne, żeby zdjęcie było ciekawe.I własne rzecz jasna. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Nicco Puccini Posted July 26, 2012 Author Report Share Posted July 26, 2012 Oczywiście, że własne. Do puli nagród dochodzi zestaw przynęt spinningowych o wartości około 100 zł. Sponsorem nagrody jest sklep wedkarski.com. W przyszłym tygodniu będę wiedział dokładnie, co znajduje się w paczce, wrzucę też zdjęcia Jak widać, pula nagród jest pokaźna, a chętnych póki co nie widać Link to comment Share on other sites More sharing options...
Paszczak Posted July 26, 2012 Report Share Posted July 26, 2012 W ten weekend zadbam o takowe zdjęcie, jak się uda oczywiście. Link to comment Share on other sites More sharing options...
rafal09 Posted July 27, 2012 Report Share Posted July 27, 2012 Czy trzeba mieć ukończone 18 lat? I czy mogę wysłać zdjęcie z 2007r.? Link to comment Share on other sites More sharing options...
Nicco Puccini Posted July 27, 2012 Author Report Share Posted July 27, 2012 Witaj Rafał. Nie musisz mieć ukończonych 18 lat Dlaczego tylko pełnoletni uczestnicy mieli by mieć szansę udziału w konkursie? Zdjęcie z 2007 roku możesz zgłaszać pod warunkiem, że jesteś jego autorem i nie było wcześniej nigdzie publikowane:) Jesli zdjęcie spełnia te warunki to śmiało możesz z nim startować w konkursie. Pozdrawiam, nicco puccini. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Tammyy Posted July 29, 2012 Report Share Posted July 29, 2012 Pięknie mu poszło... Nie sposób zacząć od dużej sztuki, ale uczyć się krok po kroku... Gratulacje Link to comment Share on other sites More sharing options...
Nicco Puccini Posted July 29, 2012 Author Report Share Posted July 29, 2012 Powyższy post przeniesiony z tematu konkursowego. Przypominam- dyskusja i komentarze tutaj, żeby tam się meksyk nie zrobił potem jak zdjęć więcej będzie Woldi, zdjęcie fajne. Uśmiech młodego bezcenny. Pamiętam, jak sam byłem taki mały i złapałem podobnego- skakałem z radości i się cieszyłem mocno, bo wielki do łokcia Link to comment Share on other sites More sharing options...
Nicco Puccini Posted August 2, 2012 Author Report Share Posted August 2, 2012 Widzę, że coś się dzieje I dobrze Panowie, miło widzieć, że zgłaszacie zdjęcia, oby tak dalej Paczka z przynętami jest już w drodze, więc niebawem pojawią się zdjęcia tychże przynęt Pozdrawiam, wasz ulubiony admin- Nikoś Edit: Zdjęć nie wrzucę jeszcze, bo nie mam jak zrobić. Paczkę właśnie odebrałem. Zawiera ona: Pokrowiec na wędki, dwukomorowy cormoran o wysokości 170 cm. Ma miejsce na kołowrotki przy kijach, bardzo fajnie się prezentuje wartość ok 100zł. 4 paczki twisterów cormoran 6.5 cm, kolory- biały, perła z brokatem, perła z niebieskim grzbietem oraz żółty z czerwonym grzbietem. Twistery fajne, mają ciekawy duży ogon, którym to będą ślicznie zamiatać przed pyskiem drapieżnika wartość to chyba ok zeta za sztukę, a łącznie jest ich 40. Do tego jest jeszcze spin wobler jaxona, holo reflex. Taki wobler, który zamiast steru ma skrzydełko wirówki Kolory zobaczycie kiedy wrzucę fotki. Jest jeszcze paczka agrafek z krętlikami no 18 made by spinwal. Sam używam takich do małych woblerów albo twisterków przy okonkach albo kleniach mniejszych. Trwałe to Jest jeszcze paczka agrafek dragon super lock w rozmiarze 12. Sam nie testowałem, więc nie wiem jak z nimi, ale prezentują się ciekawie i wyglądają na trwałe. Z resztą dragon chyba chłamu nie robi, nie ? Za gadżety serdecznie dziękuję sklepowi www.wedkarski.com, który to zasponsorował wam tą nagrodę. Jak widzicie, jest o co walczyć Link to comment Share on other sites More sharing options...
~Piotr~ Posted August 5, 2012 Report Share Posted August 5, 2012 Super konkurs, jestem pod wrażeniem. Sam chetnie bym wziął udział, ale jeszcze nie złowiłem zdobyczy. Moim celem jest złowienie szczupaka w ostatnim czasie poświęciłem 13 kilkugodzinnych zasiadek na żywca i kompletnie nic, ale sie nie poddaje!!! Link to comment Share on other sites More sharing options...
szymonxx Posted August 5, 2012 Report Share Posted August 5, 2012 Ooo.. pokrowiec. Widzę, że muszę wziąć udział w konkursie. Może uda się odciąć choć ten jeden wydatek w tym sezonie Link to comment Share on other sites More sharing options...
Nicco Puccini Posted August 6, 2012 Author Report Share Posted August 6, 2012 Myślę, że zwycięzca będzie mógł sobie kilka wydatków w tym sezonie odciąć Żeby nie było, w regulaminie konkursu jest info, ale i tu napiszę- zwycięzca zostanie wyłoniony poprzez ankietę forumową, w której każdy będzie mógł wziąć udział Admini i modzi też mogą brać udział w konkursie dzięki takiemu rozwiązaniu Link to comment Share on other sites More sharing options...
~Piotr~ Posted August 17, 2012 Report Share Posted August 17, 2012 Witam. Prosze moderatora o usunięcie mojego postu z konkursu drapieżniki w obiektywie, bo sie nie udało przesłać zdjęcia. Jeszcze pytanie czy musze w programie paint zmienić rozmiar i zapisać zdjecie jako nowe żeby dodać je do postu? Link to comment Share on other sites More sharing options...
Nicco Puccini Posted August 17, 2012 Author Report Share Posted August 17, 2012 Odpowiednie działania poczynione. Odpowiadając na pytanie- nie trzeba zmieniać rozmiaru zdjęcia, by dodać je do wpisu. System automatycznie to robi. Link to comment Share on other sites More sharing options...
szymonxx Posted August 17, 2012 Report Share Posted August 17, 2012 Nie wiem czy taka informacja została zawarta, czy może jej nie zauważyłem? Czy ryby muszą być wymiarowe? Link to comment Share on other sites More sharing options...
Nicco Puccini Posted August 17, 2012 Author Report Share Posted August 17, 2012 Informacja nie została zawarta, więc automatycznie wychodzi na to, że nie muszą Można robić zdjęcia nawet malutkim drapieżnikom, ale żeby były fajowe fotki i zgodne rzecz jasna z regulaminem forumowej galerii . Link to comment Share on other sites More sharing options...
Areh Posted August 17, 2012 Report Share Posted August 17, 2012 Jak rozumiem, ryby niewymiarowe tylko w ich naturalnym środowisku? Bo złowione niewymiarowe, zgodnie z RAPR powinny być bezzwłocznie wypuszczone do wody. Link to comment Share on other sites More sharing options...
~Piotr~ Posted August 17, 2012 Report Share Posted August 17, 2012 Jasne że niewymiarową rybę trzeba wypuścić, tylko nie na każdym stawie jest wymiar. Żywiec wielkości złowionego szczupaka nie wybiera, troche działa selektywnie w zależności jakiego żywca użyjemy, mi wziął co prawda maluszek jednak na zdjęciu prezentuje sie urokliwie. Link to comment Share on other sites More sharing options...
wind Posted August 17, 2012 Report Share Posted August 17, 2012 zgodnie z RAPR powinny być bezzwłocznie wypuszczone do wody. RAPR nie wszędzie obowiązuję . Ale cieszę się, że "wchodzi w krew". Zgodnie z zasadą, ze nie zmienia się zasad w czasie meczu zostawiamy to tak jak jest. Ale to dobry pomysł na następne takie okazje. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts