Kordian K Posted October 22, 2019 Report Share Posted October 22, 2019 Cześć, chce zacząć przygodę ze spiningiem zamierzam łowić szczupaki głownie z brzegu na stawach może jakieś jezioro mam blisko rzekę warte wiec pewnie tez zajrzę. Przeczytałem już trochę tematów i ilość informacji mnie trochę przygniotła, upatrzyłem sobie 2 wędki jest to Dragon Black Rock II 2.75m+7-30g Dragon Street Fishing Spinn 2,75 m 7-28 g z opinii wiem ze są to w miarę dobre i uniwersalne wędki jak na 1 wędkę do spiningu no chyba że się mylę to mnie poprawcie, chciałbym się dowiedzieć jaki kołowrotek dobrać do którejś z nich żeby to jakoś działało i było w miarę wyważone tak do 250 zł jaką ma mieć mniej więcej wagę ? na jakie rozmiary zwracać uwagę ? Jeśli macie coś sprawdzonego możecie podesłać byłbym bardzo wdzięczny za wszelką pomoc. 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Popular Post ryukon1975 Posted October 23, 2019 Popular Post Report Share Posted October 23, 2019 (edited) Znam z praktyki oba wędziska. Są to już dość długie wędziska więc kołowrotek musi mieć odpowiednią wagę. Jego masa powinna wynosić około 300 g. Ja wybrałbym kołowrotek Fishmaker Stealth. Bardzo dobry mocny kołowrotek, jeszcze niedawno kosztował od 260 zł w górę ale obecnie można go kupić znacznie taniej. Link niżej. DRAGON FISHMAKER II STEALTH FD530i Jego zamiennikiem może być Team Dragon 730iS. Niżej linki do moich opinii na temat tych kołowrotków i jednego z wędzisk o które pytałeś. https://wedkuje.pl/n/fishmaker-ii-stealth/100270 https://wedkuje.pl/n/team-dragon-fd/95540 https://wedkuje.pl/n/dragon-street-fishing/100145 Edited October 23, 2019 by hege edycja linków 5 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Kordian K Posted October 23, 2019 Author Report Share Posted October 23, 2019 Dziękuję Panu bardzo za poświęcenie mi czasu teraz tylko czekać na sprzet 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
ryukon1975 Posted October 23, 2019 Report Share Posted October 23, 2019 Proszę bardzo. Na przyszłość nie pisz mi pan bo nie lubię takich tytułów. Z boku pod kółkiem z moim obliczem (jest jakie jest tego się nie wybiera ) znajduje się moje imię. Krzysztof jestem. 2 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Docio Posted October 23, 2019 Report Share Posted October 23, 2019 Godzinę temu, ryukon1975 napisał: (jest jakie jest tego się nie wybiera ) Wybiera, wybiera, ino bez naszej akceptacji. 2 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Kordian K Posted October 23, 2019 Author Report Share Posted October 23, 2019 Będę pamiętał 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
zwykły michał Posted October 23, 2019 Report Share Posted October 23, 2019 4 hours ago, Docio said: Wybiera, wybiera, ino bez naszej akceptacji. Można zmienić jeśli ktoś czuje taką potrzebę 3 Link to comment Share on other sites More sharing options...
ryukon1975 Posted October 24, 2019 Report Share Posted October 24, 2019 Takie "zmiany" to tylko złudzenia i kiepskie kłamstwa. Z wędkarstwa przypominają jak ja to nazywam "fejsbukowe zdjęcia ryb" gdzie każdy wyciąga do obiektywu ręce z kiepską sztuką niczym w modlitwie by urosła. Nie urośnie i wędkarza z doświadczeniem ten oklepany już do bólu trik nie oszuka. 4 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Alexspin Posted October 24, 2019 Report Share Posted October 24, 2019 14 godzin temu, Kordian K napisał: Będę pamiętał Pamiętaj, na Forum nie ma "panów". Wymagania, żeby ich nazywać "panami" mają tylko niedowartościowani fizycznie i mentalnie... 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts