Jump to content

Pierwszy spining jak dobrać kołowrotek

Recommended Posts

Cześć, chce zacząć przygodę ze spiningiem zamierzam łowić  szczupaki głownie z brzegu na stawach może jakieś jezioro mam blisko rzekę warte wiec pewnie tez zajrzę. Przeczytałem już trochę tematów i ilość informacji mnie trochę przygniotła, upatrzyłem sobie 2 wędki jest to 
Dragon Black Rock II 2.75m+7-30g
Dragon Street Fishing Spinn 2,75 m 7-28 g
z opinii wiem ze są to w miarę dobre i uniwersalne wędki jak na 1 wędkę do spiningu no chyba że się mylę to mnie poprawcie,  chciałbym się dowiedzieć jaki kołowrotek dobrać do którejś z nich żeby to jakoś działało i było w miarę wyważone tak do 250 zł jaką ma mieć mniej więcej wagę ? na jakie rozmiary zwracać uwagę ? Jeśli macie coś sprawdzonego możecie podesłać byłbym bardzo wdzięczny za wszelką pomoc.

Takie "zmiany" to tylko złudzenia i kiepskie kłamstwa. Z wędkarstwa przypominają jak ja to nazywam "fejsbukowe zdjęcia ryb" gdzie każdy wyciąga do obiektywu ręce z kiepską sztuką niczym w modlitwie by urosła. Nie urośnie i wędkarza z doświadczeniem ten oklepany już do bólu trik nie oszuka. :)

14 godzin temu, Kordian K napisał:

Będę pamiętał :D

Pamiętaj, na Forum nie ma "panów". Wymagania, żeby ich nazywać "panami" mają tylko niedowartościowani fizycznie i mentalnie... ;):diabelek: