Robertxxx Posted September 28, 2020 Report Share Posted September 28, 2020 Hej, Jest ktos w stanie polecic sklep internetowy (link) 1. Zamknietym trojkatnym koszyczkiem ok 70g 2. Trójkątne ciężarki z krętlikiem, podobna waga ( Ciezko mi takie opcje znalezc) Link to comment Share on other sites More sharing options...
wind Posted September 28, 2020 Report Share Posted September 28, 2020 15 sekund poszukiwania 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Robertxxx Posted September 28, 2020 Author Report Share Posted September 28, 2020 8 minut temu, wind napisał: 15 sekund poszukiwania Za Otwarty dziękuję Link to comment Share on other sites More sharing options...
wind Posted September 28, 2020 Report Share Posted September 28, 2020 Z tego co widzę to albo zostaje co jakieś rękodzieło w kwestii zamknięcia koszyka lub koszyki kwadratowe z kolcami. 2 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Wartburg Posted September 28, 2020 Report Share Posted September 28, 2020 21 minut temu, Robertxxx napisał: Za Otwarty dziękuję Też podziękowałem ale jak wyżej polecamy rękodzieło artystyczne, ja stosuje "złomowaną" plecionkę Innych nie widać a trzyma sie dna o niebo lepiej kwadraciak o większej wadze. 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Robertxxx Posted September 28, 2020 Author Report Share Posted September 28, 2020 2 minuty temu, Wartburg napisał: Też podziękowałem ale jak wyżej polecamy rękodzieło artystyczne, ja stosuje "złomowaną" plecionkę Innych nie widać a trzyma sie dna o niebo lepiej kwadraciak o większej wadze. W sensie trzyma sie lepiej dna yrojkatny, tak? Link to comment Share on other sites More sharing options...
Wartburg Posted September 28, 2020 Report Share Posted September 28, 2020 Zdecydowanie tak, na Wiśle /mazowsze/ nie stawiałem tego bo troche inaczej działam na Wisłą, ale na Nawii na naprawde głębokiej wodzie pozwalało to zejść ze 120 do 80 a i 60 zdecydowanie wolniej wędrował niż 100 na odpowiedni mniejszym uciągu. 3 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Docio Posted September 28, 2020 Report Share Posted September 28, 2020 2 godziny temu, Wartburg napisał: Zdecydowanie tak, na Wiśle /mazowsze/ nie stawiałem tego bo troche inaczej działam na Wisłą, ale na Nawii na naprawde głębokiej wodzie pozwalało to zejść ze 120 do 80 a i 60 zdecydowanie wolniej wędrował niż 100 na odpowiedni mniejszym uciągu. Od bez mała 20-tu lat używam wyłącznie trójkątnych. Wisła, Narew, Bug, pozwoliło mi to zejść o 1/3 wagi koszyczków okrągłych. Nie używam zamkniętych koszyczków, nie widzę takiej potrzeby. Kwestia odpowiedniej zanęty i odpowiedniego ubicia spokojnie do 20 min wytrzymuje. A jeśli rękodzieło to plecionka wydaje się drogim rozwiązaniem. O wiele tańszym byłoby zastosowanie czegoś takiego, a czego używam do podwiązek, stoperów, itp. Zrobienie denka to 5 min roboty na zaplecenie "pajęczynki". 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Wartburg Posted September 28, 2020 Report Share Posted September 28, 2020 (edited) Z całym szacunkiem dla Twoich Dorcio doświadczeń zastosowałem to co miałem pod ręką czyli plecionkę wymęczoną i poszarpana a oczywiste jest że za 4.5 można nabyć jakieślolwiek grubsze nici itp W domowych klamotach krawieckich czy garażowych zazwyczaj coś zdatnego sie znajdzie.... Edited September 28, 2020 by Wartburg 2 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Docio Posted September 29, 2020 Report Share Posted September 29, 2020 Stara i zużyta, nie widzę najmniejszego problemu. Jeśli autor taką posiada to już ma rozwiązanie. Jeśli jednak nie, to ma alternatywę i to duuuuuużo tańszą. Nici za bardzo się nie nadają. Nasiąkają i luzują sploty. Kordonek koronkowy to coś innego. A klamoty często okazują się nieocenione. Przypadkowo trafia się na coś czego bezskutecznie szukało się od kilku tygodni. 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Wartburg Posted September 29, 2020 Report Share Posted September 29, 2020 6 godzin temu, Docio napisał: A klamoty często okazują się nieocenione. Przypadkowo trafia się na coś czego bezskutecznie szukało się od kilku tygodni. Np. "wywietrznik" od uszkodzonego terrearium. świetnie sie nada do powycinania denek do telewizorów.... 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts