Hubert Kopala Posted October 13, 2020 Report Share Posted October 13, 2020 Mam pytanie do bardziej doświadczonych kolegów. Czy konopie po ugotowaniu wolno fermrntować Link to comment Share on other sites More sharing options...
zwykły michał Posted October 14, 2020 Report Share Posted October 14, 2020 Jeśli masz na myśli konopie siewne używane w wędkarstwie to prawo tego nie zabrania. Czasami fermentowane są bardziej skuteczne ale nie ma reguły. Nigdy nie fermentowałem celowo ale zostawione w pokojowej temperaturze były gotowe po kilku dniach. Najczęściej mieszam z pszenicą i gotuję razem. Nie dodaje niczego bo sam zapach konopi wabi ryby i można tylko zepsuć efekt. 2 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Wartburg Posted October 14, 2020 Report Share Posted October 14, 2020 Miewalem efekty na Wiśle na taki mix, nalazło sie drobnicy typu żywiec na suma Link to comment Share on other sites More sharing options...
zwykły michał Posted October 14, 2020 Report Share Posted October 14, 2020 Drobnica na suma to już sporawa ryba Jakiej długości była ta drobnica? Link to comment Share on other sites More sharing options...
Wartburg Posted October 15, 2020 Report Share Posted October 15, 2020 Krąpie leszczyki i klenie 20~30 cm jakoś takoś. /straram sie ograniczać brania na spłąwik do leszcza 50+ dzięki czemu najczęściej nic nie łowie / 3 Link to comment Share on other sites More sharing options...
zwykły michał Posted October 15, 2020 Report Share Posted October 15, 2020 Na pewno niejeden wędkarz, ze mną włącznie, nie ma nic przeciwko drobnicy w tym wymiarze 2 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Wartburg Posted October 15, 2020 Report Share Posted October 15, 2020 (edited) Po prostu łowienie ryb dla zabawy i ich wypuszczanie mnie mierzi, chce sztukę na patelnie a potem mogę zajmować się ogniskiem itd PS był z rok czy dwa temu wątek nt przynęt zaśmierdziałych. zebrane doświadczenia wielu osób z wieloma przynętami "drugiej świeżości" na różnych wodach Edited October 15, 2020 by Wartburg Powrót do meritum Link to comment Share on other sites More sharing options...
Docio Posted October 15, 2020 Report Share Posted October 15, 2020 54 minuty temu, Wartburg napisał: PS był z rok czy dwa temu wątek nt przynęt zaśmierdziałych. zebrane doświadczenia wielu osób z wieloma przynętami "drugiej świeżości" na różnych wodach Owszem, pisałem tam o swoim pęczaku nad Narwią. Link to comment Share on other sites More sharing options...
zwykły michał Posted October 15, 2020 Report Share Posted October 15, 2020 Pewnie same nudy i nikt nie czyta 2 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts