Jump to content

Efekty.

Recommended Posts

Cześć wszystkim :). Piszę ten post, aby zapytać, jak efekty na waszych wodach? U mnie okoń jak wcześniej brał wyśmienicie, to teraz przez 8h łowienia ani puknięcia. Myślę, że to pora odkurzyć szczupakówkę :). Powodzenia wszystkim w nadciągającej jesieni.

Jeżeli chodzi o drapieżnika na PZW to jest słabo.  W tym roku na PZW 4 szczupaki w przedziale 34-57cm. Okonie to tylko na glistę brały. Lepsze suksecy miałem miałem na stawie mojego kolegi. W tym roku chwyciłem tam szczupaka na 93cm i sandała na 53, okonie i sumów tam nie ma. O ile na PZW w tym roku ani jednej ryby na spinning (tylko Żywiec) to u stawie na kolegi na spina chwyciłem tego sandacza a szczupaka na spławik jak rybę zwijałem. Jeżeli chodzi o białoryb to w marcu naczytałem narybku karpia na metodę a tak to leszcze plotki karasie i parę linow. Ogóle to słabo z rybą dam że jestem z PZW Rzeszów 

U mnie większe  ryby tylko na komercji. Ogólnie na szybki wypad ze spławikiem jeżdżę na "zerówkę" staw nie wiadomo do kogo należy bo sprawa od 15 lat się toczy. Niestety na spławik biorą tylko malutkie rybki, najczęściej płotki. Nieraz widziałem szczupaka i okonia goniącego za drobnicą. Na swoją pierwszą wyprawę spinningową przyjechałem właśnie tam. Ale niestety ani jednego brania. A przynęt straciłem sporo jak na dwie godziny łowienia (3 cannibale, i 2 obrotówki). W tą sobotę wybieram się na komercję w Ustroniu. Zobaczymy jak będzie. Nastawiam się głównie na spinning ale w razie jakby nic nie brało to wezmę ze sobą gruntówkę. 

Połamania kija

• hege locked this topic
  • hege unlocked and locked this topic
Guest
This topic is now closed to further replies.
 Share

• Recently Browsing   0 members

• No registered users viewing this page.
  • Create New...